Friday, March 12, 2010

Sabtu adalah ari untuk berpoya2

Ari sabtu adalah ari mgu..
sabtu adalah ari untuk bgun lewat..
sabtu adalah ari untuk berpoya2...
tp sabtu jugak ari bekerja aku..
sadis..hatta keja half day ja pun..
tp still keja what..

dh nama pun keja ari sabtu..
agak2 nk bekerja sgt ker..
haha..jgn harap ler..

contoh paling nyata..
jejaka dua org depan aku ni..
konon buat2 keja fomat computer, scan virus la..
cover baik puny bila bos lalu..
sekali bos lepas layan poker kt fesbuk..
berjudi secara online..sembg juta2...
rosakkkkkkkk haha...

tgk belah kanan lak..
lecturer...
ari sabtu mana ada kelas..
tp still kena dtg jugak...
buat2 tgk artwork..
pdahal chatting baik punya kat fesbukk
fesbukk lagi..haha

jenguk kat belah depan...
muka serius msg2 hadap monitor..
tgn ligat menaip..
sekali sekala tersengih sorang2...
tau dh buat apa..
bukan buat report tuh..
kompom ym+fesbukk haha..

buat2 jenguk belah dalam..
kosong ja kerusi..
hurmm tau dah..
akak2 ni kompom merayap mana2 ni..
apa nk heran..otai katakan...

balik ke meja sendirik..
haha sama ja pun aku..
apa yg aku xbuka..
fesbuk, blog, ym, siap ada extra skype lagi tuh..
kira bgus la arini aku mls nk layan drama online heh..

jadik konklusinya adalah..
sabtu ari untuk berpoya2
hatta dlm peraturan college,
sabtu adalah ari bekerja..=)

p/s : all the best suma kwn2 yg ambik mtest arini..mulut ku masin kompom suma lulus muhaha




Sunday, March 7, 2010

Neves Gediks

Gediks tak klu aku ckp aku nk tumpang neves bdk2 spm tgu result kuar kamis ni??:p
Cuba ingt balik camna kita rasa masa tgk pembaca berita kat buletin utama ckp:

"keputusan spm akn di umumkan esok dan para pelajar buleh mendapatkan keputusan di sek masing2 mulai jam 9.00 pagi"

agak2 mlm tu buleh tdoq tak??buleh telan nasik tak??
apa lagi yg terbyg kat dlm kepala time tu??
reward dr mak ayah RM 10 untuk 1A??
mak sedara yg sibuk2 nk compare result anak sapa lagi bagus??
berangan jdik best students??
camna klu result tak bagus mcm abg dan kakak??
or pk mana nk lari klu result hancur??
ada tak yg pk nk kawen terus pas tu muhaha..

itu cerita sehari sebelum result kuar la kan
cita masa ari result kuar lak camna?

telefon aritu paling dasat berbunyik
umh dh jadik mcm operator dh aritu
kejap maklong kol tnya
then bunyik lagi makngah plak dh
dh lepas tu kakak sulung, abg ipar, kakak no tiga
hbs suma adik beradik sibuk nk tau
tu belum kira sepupu sepapat, sahabat handai lagi tuh
klu result bgus xdak la rasa sengal sgt kan
siap bangga lagi ada la kot
tp klu yg cukup mkn, yg suam2 suku tu sure rasa nk cabut ja wayar telepon tu rasanya

tu cita 8 thn yg lalu..
ms dpt result tipu la tak rasa frust sbb rasa buleh buat baik dr tu..
rasanya la kot hehe..

tp spm hanya sekali..
sbb tu nevesnya lain mcm sket kot banding ngn exam besar yg lain..
sbb tu bila dgr result spm nk kuar aku teringat zaman aku dulu
tp result aku xda la hebat sgt
buleh la cukup mkn org kata kan
di terima msk uitm rasanya ok la tu hehe...
(ceh poyo + perasan)

tp satu ja la aku nk tnya..
klu masa buleh di putarkan kembali ke zaman tu ada sapa2 nak tak??;D