Saturday, April 24, 2010

KanCheong Kitchen

Siang tadi tekan2 la remote tv sekali tetarik ngn rancangan kancheong kitchen..rancangan masak untuk mereka2 yang memang tak reti masak hatta sedikit pun atau dengan erti kata lain langsung tak pernah masuk dapur la tu hakhak...

memang kecoh dengar kawan yang konon pandai masak dekat belakang menjerit kat kawan yang memang tak reti masak ni..hancur dan lintang pukang jadiknya..serius memang yang masuk tu tak reti masak..just imaging eh nak buka api dapur gas tu tak tau, sayur tak kenal sayur apa, tauhu pun tak kenal..nak masak sayur and goreng ayam pun tak tau..kawan kat belakang kena bagi instruction seketul2..contoh ambik kuali, letak minyak, potong ayam, potong sayur, masuk garam, bla bla dan bla la hahaha..nak letak garam pun kena rasa dulu..klu masin ok itu adalah garam wakakaka..

then just imaging lak wajah dan reaksi juri yang bakal merasa makanan yang di masak itu haha..mau bekerut dahi, tu belum lagi part nak merasa..nak masuk mulut pun dah ngeri agaknya apatah lagi nak menelannya hahaha..tp dah di bayar nak tak nak kena telan jugak la even tengok cara masak yang kuss semangat..naseb la sapa suh sign kontrak jadi juri hehe..

hamboi2 cik stickynote aka kertas melekit ni gelakkan orang..tak sedar diri dia pun sama hancurnya..tak hengat sardin roll semalam tu tak nampak rupa sardin roll pun haha..siap seacrh tenet tu carik resepi..sekali hempeh..Tu pun jangan gigih konon dari roti tu berkulat baik buat sardin roll bagi sedap sket nak makan..nah hambik..

Belum kira cucur ikan bilis yang dah berkali2 cuba buat tp tak jadik2...tak keras lembik terus kihkih..pelik la asal cuba buat tak jadik..tp cucur udang jadik plak..padahal sama ja resepinya..tp teruk2 aku pun tak dak la teruk macam yang masuk kancheong kitchen kot..kira ok la aku masih tau camna nk hidupkan api dapur or at least aku tau camna nak buat masak kicap ayam kan hadra kan hohoho...:P


6 comments:

  1. hahahaha..bongok.
    tau tak, anak buah aku tak sentuh pun masak kicap tu.
    sudahnya aku bagi si comel aje makan.
    rezeki dia..
    hahaha..
    sebab aku pun macam tak sudi jek nak makan..

    dan aku rasa aku patut masuk kancheong tu..hahah :))

    ReplyDelete
  2. sesuai sgt2 la dengan blur2 ko tu..
    tp tak leh masuk ngn aku ler sbb aku pun dua kali lima jer hahaha...

    ReplyDelete
  3. hehe..lawaklar korg berdua nie..sorg jenis cam 2..sorg ag camni..kena sgtlar..

    aku rs nie lah mber bek cik epal kan..yg slalu mjok ngn epal..betui tak..;)

    ReplyDelete
  4. hahaha..tettttttttt salah..cik epal yg selalu merjuk..aku tak..aku cool mukakakaka...

    ReplyDelete
  5. hahaha..dia buat da sengal dia ni..ish, tapi memang aku tak penah tengok muka ko merajuk kan?

    tak penah aku tengok muka ko cool. muka sengal selalu lah..

    ReplyDelete
  6. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete