Saturday, April 10, 2010

Kantoi

hadra ckp "update la blog ko tu..dah bersawang la!! duk update la ni ekekeke..nk ngumpat sapa lak eh kali ni??hurmm mari lihat sapa yg kena!!:P

tetiba teringat kes ym ngn cikgu mahfuzah..topik perbincangan kami kompom la cita sensasi artis tempatan. senang , topik ringan buleh kutuk2 kan..standart pempuan la..dia tnya aku sapa zee avi sbb kononnya aku ni reporter berita hiburan daerah guaq chempedak ceh..tak komersial langsung..sekali ingat aku kenal la..tp sungguh aku xtau pun sapa la penyanyi yang dimaksudkan..

so ingat habis kt situ ja la..tup2 pas berapa ari lepas tu aku bc paper kuar la berita pasal zee avi ni..org malesia yg tekenal kt us ngn single dia tajuk apa tah..cuma isu dia bila dia balik malesia ni kononnya dia xmo ditemubual oleh paper berbahasa melayu. alasannya dia xreti ckp melayu baku kecuali bahasa pasar sarawak.

aku pun pas bc tu terus buzz mahfuzah..then kami pun apalagi mula la sessi mengutuk ni..apa la terer camna pun klu org malesia xreti ckp melayu xyah la..xpayah balik malesia la..bahasa jiwa bangsa la..apa lagi segala mak nenek ngutuk dia..

dlm duk ngutuk teringin gak nk dgr hebat tang mana hebat sgt la si avi ni..aku pun type la nama dia kt youtube..sekali kuar lagu yg ari2 aku dgr dlm radio yg aku buleh sing along bak kata omputih...tau lagu apa yg kuar tu..kantoi..yg lirik dia bunyik camni la lebih kurang.."semlam i call u, u tak answer..

terus aku ckp kt fuzah.."lagu dia ni la aku duk dgr selalu..sempoi ja best la jugak.." terus dia kata "la ni kira hg nyesai la ngutuk dia muhahah??"dia gelak..then aku paste url tu kat dia..xlama pastu dia reply.."la aku mati2 ingt yuna yg nyanyi lagu ni" sebelum sama2 gelak..aku pun duk dengaq jugak"..cis ngutuk lagu yg sama2 dgr selalu tp xkenal penyanyinya..dh la tu siap kutuk2 kaw2 lak tu..bahasa jiwa bangsa konon..tak sedar lagu penyanyi tu la mulut duk selalu menyanyi ekekeke..rasa mcm anda tekena panggilan hangittt!!haha..

tu la lain kali nk ngutuk pandang2 lu..jgn main ckp ja..tp klu nk ikut benda ni paper gak yg tulis dulu..kami pembca ja muhaha...kepada zee avi..sory kami terkutuk!!jangan marah eh..ehehe..


3 comments:

  1. mengada la avi tuh. kata tak reti cakap melayu..jadi perkataan 'kantoi' tu bukan bahasa melayu ke? belagak..

    ReplyDelete
  2. mcm sambung kutuk balik ja ni..tp betul gak kan kantoi tu pun bahasa malaysia jugak haha..naseb la ko avi..

    ReplyDelete
  3. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete