Wednesday, May 19, 2010

aku dan skype =)

gila skype plak sekarang member-member opis aku. malam-malam kompom buat conference sampai dua tiga pagi. siap layan online game dalam skype tu lagi. ala layan games bodoh-bodoh macam dam aji, boling, binggo or chess ja pun. haha dulu gelak kat aku. konon aku sorang ja la pakai skype sekarang ni ha tiap-tiap malam suma bertempek kat skype hohoho.. siap buat voice call lagi lak tu.

aku memang dari dulu suka skype even skype ni tak banyak function macam YM. tapi aku rasa skype ni cool. tu pasal aku suka. masa study dulu giler ramai kawan-kawan sekelas guna skype ni. kalau on ja time tu sure bederet-deret online kaler hijau. tapi bila dah habis study sunyi sepi. nak tengok online lebih dari lima orang pun susah. kalau ada pun sekarang ni had, ann, jiha yang kadang-kadang sesat or tahir. ya la dulu skype tu alat komunikasi paling glamer sebab kononnya cepat kalau nak antar file banding dengan YM.

sampai sekarang even kadang-kadang bila on tak ada yang online pun tapi aku tetap akan on jugak setiap kali online. nak jugak jenguk skype ni. teringat zaman study dulu masa duduk rumah sewa kat resak. gediks dan gatal ja buat conference sesama sendiri. PA kat bilik hujung, aku kat bilik tengah, Uda kat bilik depan, had dengan Pooh duk sebelah menyebelah kat depan tv. padahal buleh ja pun nak bersembang or bergosip depan-depan kan tapi sengaja gatal time tu hehe..

paling tak tahan bila kami suma perli had pasal suh dia diam sebab suka menyanyi yang agak sumbang (sori had aku terungkit suara ko sumbang haha). suma taip diam, diam, diam tapi dia tak sedar diri. dah la tu siap join sama cakap diam diam diam sebab ingat kami suma tengah tiru video peel budak kecik pempuan yang suruh bapak dia diam bila bapak dia repeat soalan burung apa berulang kali. kelakar gila time tu. suma pakat tahan gelak ja sebab dia tak sedar kami suma cakap dia sebenarnya.

benda-benda ni buat aku rasa skype ni dah jadik macam satu benda yang ada sentimental value gak la dalam hidup aku ni. dulu merapu dengan kawan-kawan study guna skype sekarang ni guna skype merapu dengan kawan opis lak haha..i like!!:)

10 comments:

  1. hahhahaahh betoi3 mmg lawak la time tu. eh camna detkonon pon leh tau pasal ni?? hahhaha

    ReplyDelete
  2. sam aji..lama xmen game tu..keh2

    ReplyDelete
  3. sam aji la pulak..dam aji daa..huhu

    ReplyDelete
  4. det konon :
    haha dah nama pun detektif mestila leh tau benda2 cenggini kan :)

    mini cooper:
    try la main..best comel ja..bila berjalan buah dam tu melompat haha

    ReplyDelete
  5. dam aji tak besh. dayunhaji la besh..kan pijah kan?:)

    ko saje kot kan nak sabotaj aku? ngahahaahaha..ala, masa tu aku tensen ba..tensen kena tinggal bopren. ngahahahah..tu pasal menjerit dengan suara sumbang. siap tajuk lagu 'DUNIA BELUM KIAMAT'...agagagaga!

    ReplyDelete
  6. epalejau:
    yup dayunghaji tetap terbaek haha..

    sebab tu kami suma tak cakap depan-depan tapi cakap halus-halus tapi lawak gila ah time tu hohoho..

    ReplyDelete
  7. dayunhaji. bukan DayungHaji. dosa ko nak dayung tok-tok aji..coba bawak betobat sikit.

    ReplyDelete
  8. hahaha tak perasan aku salah eja kohkoh..sori ya suma peminat dayunhaji :P

    ReplyDelete
  9. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete
  10. Aus wirtschaftlichen Vorteilen ist der beste Weg zu einem lockeren thomas sabo onlineshop Edelstein der gewünschten Größe und Farbe finden und fragen Sie einen erfahrenen Juwelier zu einem perfekten Ring angebote thomas sabo armketten Akzent machen die Qualitäten des Steins. Da der Mondstein ist sehr empfindlich sind sie anfällig für Kratzer und Beschädigungen. Daher sollte Armband mit Anhänger die richtige Pflege gegeben, während sie tragen werden. Nur milde Reinigungsmittel und ein weiches Tuch zur Reinigung sollte them.Many Paare denken, dass traditionelle thomas sabo armkette

    ReplyDelete