Friday, May 28, 2010

jatuh cinta akhirnya

ya aku dah jatuh cinta tapi bukan pada sapa-sapa tapi aku jatuh cinta dengan novel-novel hlovate. untuk pertama kalinya dalam sejarah aku sanggup keluarkan duet beli novel. pertemuan tak di duga antara aku dan novel hlovate bermula bila aku yang kebusanan kuar rumah tengah ari terik pergi popular. dalam banyak-banyak rak tu tergerak la hati ni nak ke rak novel-novel melayu. belek satu-satu novel kat rak tu tapi suma buat aku cakap hmm bunganya ayat busannya sinopsis dan alahai tajuk jiwang sungguh.

then terpegang novel tajuk aA+bB. penulisnya nama hlovate. ingatkan novel omputih sekali baca kat belakang tu melayu. baca sinopsis belakang tu macam dah biasa la cerita dia tapi belek-belek balik suka plak ngn ayat kat belakang tu "siapa aku pada dia?a pal? a roomate? a brother? never a husband?..terus ambik pergi bayar. so sejarah pertama kali ini beli novel. then terus jatuh cinta.

sejak tu jadik macam nak beli ja suma novel-novel hlovate ni. even cita mungkin tak jauh beza sangat dengan crita-crita dalam novel lain or drama-drama melayu tapi dia punya style tu yang buat aku rasa best. bersahaja dan kurang bunga. kiranya selamba habis la. tak la macam setengah novel yang aiyooo bunganya meleret-leret.

so sekarang dah ada 4 novel hlovate. aA+aB yang memang sangat-sangat best, 5 tahun 5 bulan yang bila kita baca kita tau tu memang style hlovate, versus pergh hebat tul versus ni .terbaek la, memang betul-betul buat aku insap dan kagum dengan hlovate ni. terbaru aku baru beli tunas. tunas ni even kisahnya pasal zaman sekolah tapi aku yang tua ni still rasa best. rasa macam nak muda balik la haha..hlovate flashback balik zaman hero dan heroin aA+bB , benz dan addin waktu sekolah dengan perihal magnificient 7 yang nakal tapi bijak. suka ayat nakal A-cid, "I'm panah arjuna. I spread the love" kering tapi kelakar jadiknya :)

so aim aku pasni rooftop rant. sebelum ni aku teragak-agak nak beli. tiap kali asyik pegang tapi letak balik, kali ni rasanya aku nekad kot. dapat gaji aku nak serbu popular. buat kengkawan jangan pelik dengan cinta baru aku ni. aku pun macam tak sangka. tapi aku beli hlovate punya novel ja la. yang lain tu tak kot hehe..



ni yang dalam koleksi aku tapi gambr aku cilok dalam google sebab versus and 5 tahun 5 bulan kwn ngn cousin aku pinjam so tak leh nak snap pic sendirik

6 comments:

  1. cayalah cik stickynote...dh brjinak2 ngan dunia novel nmpaknya...haha..hlovate ni laki ka pompuan? sx bc nama dia aku msti trbayang chocolate...apa kes???haha

    ReplyDelete
  2. weh..tp novel hlovate ni..yg 4 ketui ni je yg best la..yg lain biasa2 je.aku skrg tgh nak katamkn versus.standard gilo ayat dia..tp best!

    ReplyDelete
  3. tahirah:
    mcm pelik la kan aku kumpul novel haha..hlovate ni pempuan..hg kena baca ni novel2 dia..cool habis tahir xdak bunga2 melampau :)

    BenciCockroac:
    oo ya ka..ni yg buat aku pk balik nk beli ke tak yg atap bumbung tuh kihkih...
    tp versus mmg terbaek kan..

    ReplyDelete
  4. xlama lagi ang wat la novel sndri plak SELAMA 2 TAHUN DI CO*SM*P(^NT hahahaha. aku nak yg free yg ada signature ang

    ReplyDelete
  5. heheh..tunggu novel dia difilemkan pulak, macam Lagenda Budak Setan tuuh..hehe :)) besok serbu pawagam!!

    ReplyDelete
  6. uda :
    hahaha doakan aku berjaya menulis novel tu dengan penuh melankolik ya uda haha...aku buleh ja bagi free takut hg muntah ejau nk baca kot =)

    epalejau:
    sebut pasal lagenda budak setan kan aku lebih teringin nak baca novel tu dari movie sebab aku tak pernah baca kuang2...

    ReplyDelete