Saturday, May 22, 2010

Library dan kisah cinta

okeh cita merapu aku kali ni aku mulakan dengan satu soalan :

"kenapa kita suma masuk library ??"

cuba ingat balik sebab kita suma masuk library masa study dulu. agak-agak sebab apa ya. mesti ramai akan jawab masuk library mesti la sebab nak study, nak cari buku buat assignment, nk surf tenet cari maklumat, nak baca paper, lecturer bagi take home test or kalau geng-geng aku dulu masuk library sebab nak ambik aircond sejuk hakhak..

tu suma jawapan common or memang tertulis dalam skema jawapan. tak best tak best. aku nak dengar jawapan lain seperti bercinta, berdating dan juga nak mengorat hahaha. kasi gempak sket.gelak la gelak tapi serius benda ni terjadik ok. bukan dekat library aku sekarang ni ja tapi kat mana-mana library especially academic library kompom ada ja benda ni. bagus ya suma menggunakan kemudahan yang ada dengan sebaik mungkin :P..sapa langsung tak pernah nampak couple-couple sedang berdating sambil menelaah kat library tu tipu la kan. kalau betul study alhamdulillah tapi kalau tak pun haha suka hati la. asalkan bahagia sudah.

tapi dalam banyak-banyak drama couple study kat library ni satu ja la yang aku ingat. masa tu aku tengah buat praktikal kat libary matrik. budak-budak baru lepas spm bercinta biasa la. mula gaduh-gaduh mulut tapi dalam library mana buleh kuat-kuat so slow-slow ja. then si gf ni cubit tangan si bf. si bf dah malas nak layan. dia dah buat tak tau, tapi si gf ni tak habis-habis lagi. agaknya dah geram sangat sebab si bf buat dono ja terus si gf baling henpon kat mamat tu. agak-agak si bf tu nak tahan ka tak. terus si bf bangun angkat buku blah kuar dari library tinggal si gf yang kemudian nangis teresak-esak kat situ.

tu drama depan mata. kat tv pun pun buleh tahan gak la kan ekploitasi library buat drama cinta jatuh pandang pertama. macam iklan sunsilk ni. aku siap gigih download ni. aku bukan apa, aku kan librarian so bangga gak bila tempat keja aku ni orang pilih buat iklan kuikui

video

cuba tengok member hero..cute dari hero kan haha


then ada lagi satu yang guna library jadik tajuk filem korea. tajuk dia heart break library. cerita pasal cinta kat libary. kompom la love story kan. nampak sangat sangat la library ni memang pusat percintaan sebenarnya cuma berselindung di sebalik buku-buku dan istilah study. tapi tak suma camtu kan. ada yang betoi-betoi study cuma aku saja nak buat cita hehe..well standard aku la merapu :))



13 comments:

  1. aku setuju sesangat,,,dr aku kt merbok smpai d arau pn aku dh perasan..kdg best gak tgk couple2 nih...huhu..aku dulu mmg pemalas sgt kot nk p lib kalo x trpksa nk cr buku nk wat assignment@nk guna pc wat hapa ntah x der nyer aku nk msk...satu g yg best lepak bc paper kt sofa yg empuk tu smbil ushar org..haha..fav aku tuh..apa yg aku bc kt paper tu x sebest ngelagat manusia dlm lib tu..

    ReplyDelete
  2. tahirah:
    part lepak ats sofa tu sambik ushar orang pun mmg fav aku gak haha...

    ReplyDelete
  3. nk komen psl video iklan sunsilk plak..dialog" lama x pegi perpustakaan?" jwbnya" x leh tumpu study la kt situ"...hehe...mmg btol pn...kalo aku study kt lib mmg x jd apa la jwbnya...mmg x leh fokus kot..suka sgt tgk org...dats why aku x penah study kt lib..study kt blik best..bleh main game...;)

    ReplyDelete
  4. tahirah:

    sama la aku pun, tak suka gak study kat library.

    haha hang main game aku kompom la sbb leh belasah tdoq pas buka 2-3 helai buku. tu best study kat bilik lagi kuikui

    ReplyDelete
  5. alamak pizah..best nyer hg dpt tgk drama live kat lib tu..tp gedik ah budak2 ni nak bercinta.

    tp bila kenangkn balik pasal lib...teringat abg lib kat merbok yg aku minat tu..ahaks!

    ReplyDelete
  6. BenciCockroach:

    free drama tu..gediks lebih ja aku tgk bdk2 tuh..

    haha aku ingat lagi..hg memang suka tgk abg tu..tapi dia mmg baik pun.masa jadik RA dia selalu sembang ngn kami suma.

    ReplyDelete
  7. :) apasal aku tengok muka hero da macam shahir? muahahaha..angau ke hape aku ni?

    aku tak penah dating kat lebri punnnn..apa kes?depan lebri penah la..muahahaha..masa kat merbok dulu!

    ReplyDelete
  8. epalejau:

    ya ka da macam shahir??xperasan lak aku. buleh kira ko angau la kot ni hahaha..

    kes bercinta kt library la jugak tu even depan kat library ja pun =)

    ReplyDelete
  9. owh baru aku taw klo nak dapt bf hensem kena pakai la sunsilk limau purut tu

    baek punya kawan sigung heroin smp berterabur buku2 dia pjm kt lebri

    last2 heroin kawen dengan anak jutawan sendayu tinggi hahahahah!

    ReplyDelete
  10. uda:
    hahaha buleh tahan gak penangan shampoo limau purut ni rupanya..
    dapat bf ensem dalam iklan kat dunia betul dapat laki kaya..hebat =)

    ReplyDelete
  11. nmpknya fungsi lebri dh bertambah.
    menjadi tempat cari student mencari pasangan, berdating dan bule usha owg..kui3

    part usha owg tu mmg best terutama kl dok kat kaunter..keh2..mcm2 gelagat..siap da yg tertingai HP kt terminal OPAC..dh la canggih HP tu..

    ReplyDelete
  12. Mini Cooper:
    tu ler..hebat ooo library ni sebenarnya tapi orang ja xmo ngaku kehebatan library dan KITA ini hahahah

    ReplyDelete
  13. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete