Tuesday, May 4, 2010

nostalgia lama

sabtu lepas keluar ngn fuzah pusing2 bandar sungai petani or org2 sini panggil SP jer. bandar la sangat kan haha.. masa berenti kat traffic light merah tu tertiba terpikir..SP ni banyak nostalgia sebenarnya especially kat budak2 uitm merbok. aku rasa la.

Cuba bayangkan yek tiga tahun study mana nak merayap time hujung minggu kalau tak bandar SP ni..kecik2 dia pun banyak la jugak jasanya kan..kecuali pada yang jenis panjang kaki kompom la lajak ke penang time hujung minggu tu..tp klu jenis yg pendek kaki mcm aku ngn kwn2 aku takat CS tu ja la pun. tu pun dah habis seronok sangat2 haha..CS tu nama penuh dia central square pada yang tak tau yek.

cuba ingat balik betapa tabah dan gigihnya kita suma menapak dari kolej mahsuri atau masria tengah panas terik semata2 nak outing pergi CS. then tunggu bas depan pondok pak guard or ambik teksi kt depan kedai mkn abg fizi ceh ingt lagi nama mamat tu hakhak. kalau ada duet lebih sewa ja keta standart kancil ja la time tu haha...

tp sebelum tu transit dulu kat library ambik aircond sebab panas berjalan tadi sebelum menapak lagi ke pondok pak guard. gila jauh tu tapi gediks dan gigih jer sebab seronok nak pergi cs haha..

so apa kata kalau kita imbas sikit nostalgia lama ngn gambar2 kat bawah ni..jgn buat2 lupa tempat2 ni dulu pernah penuh ngn tapak kaki kita ja tau hakhak



pondok pak guard yang klu nak sampai kena menapak jauh



ni yang terbaik aku dapat dr google image. stesen bus sungai petani tempat tunggu bus nak balik merbok pas sopink kat cs hakhak



stesen teksi. antra pengangkutan utama time tu



kereta2 untuk di sewa tiap kali nk keluar or nak pergi buat assignment kat luar. kongsi sorang rm10 naek bagi padat lima orang sebijik kancil :P



ni jangan duk buat-buat tak kenal lak.
lekuk kepala klu ckp tak kenal. tempat bermain2 ni haha



tesco tempat kedua lepas CS untuk shopin dan makan2



SP Plaza...ada ker yang tersesat pergi situ haha..
bangunan hidup segan mati tak mau hakhak



stesen bas ekpress bagi kawan2 yang duduk luar kedah

Pada yang dah lama tak datang kedah ataupun bandar SP ni, dah banyak yang dah berubah pun. kisahnya dah maju kedepan la sikit banding dulu. stesen bus ekpress pun tengah buat baru, tesco dah ada dua, dah giant, ada village mall, dah ada pangung wayang kat village mall dulu kat CS jer. bas kita naik dari uitm dulu pun dah cantik sekarang ni kaler merah. cuma tambang teksi makin mahal dan tambang bas naik jugak. kedai-kedai dalam CS tu pun dah bertukar ganti.. ok layan dulu yang ni sebab aku pun dah berapa ingat tempat apa lagi yang pernah penuh dengan tapak kaki kita suma :P

7 comments:

  1. best2 zaman tu..
    zaman dip CS jd port lepak..
    zaman degree Plaza alam sentral jd port lepak..huhu..
    rindu2 zaman tu..

    ReplyDelete
  2. bukan selalu lepak kt pkns ka time degree??hahaha..

    ReplyDelete
  3. Hahahaa :)) aku lepaksss mana ntah time degree. tak ingatt...tapi time diploma memang hentam CS saje lah. penah gak sesat sampai SP Plaza tu, tu pun masa nak buat asemen kat butik pengantin. sana kan belambak!

    ReplyDelete
  4. hahaha..zaman kita tu mmg CS ja la tempat lepaknya pun..tp bdk2 uitm merbok skrg ni dh pandai demand weekend jer turun penang...

    ReplyDelete
  5. besa r weh...bdk zaman skunk...kt dulu budget ciput..tu pn aku rs almost ari2 kot p cs nk2 lg time da motor..tringt p beli cendol n laksa yg sedap tu..pergh

    ReplyDelete
  6. hahahaha.
    gila best time duk merbok even jauh ke dalam utan getah..
    cs tu la pusat segala2 hiburan :P

    ReplyDelete
  7. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete