Sunday, August 8, 2010

bila ayah menilai

aritu mak aku cerita kat aku pasal pemerhatian dan penilaian cara pemanduan kereta oleh ayah aku antara kami enam beradik. hasil daripada pemerhatian dan penilaian ayah aku tu dapat la disimpulkan seperti dibawah.

anak pertama yakni kakak sulung :
" dia bawak keta cekap dah banding mula-mula dulu. dulu kalut sekarang ni dah rilek"

anak kedua yakni abang no satu:
" dia plak camna perangai slow dan cermat dia camtu la dia bwak keta. cermat dan slow"

anak ketiga yakni abang no dua:
" dia bawak laju. standard orang dah lama drive la"

anak keempat yakni kakak no dua:
" dia bawak rilek dan steady ja. tak laju mana pun"

anak keenam yakni adik lelaki aku:
"budak ni baru nampak dunia. laju jangan cakap la tapi steady. buleh la, tak mengerikan naek dengan dia"

anak kelima yakni AKU:
" pizah bawak keta LOKLAQ!!"

huh simple dan pendek bila sampai part aku. sungguh menusuk tepat ke batang hidung hahaha.terima kaseh ayah!!nampak sangat orang lain busuk2 pun dapat B+. aku ??sendirik mau ingat la kehkeh




16 comments:

  1. hoh pizz aku klo p SP aku ofer diri sdr naek teksi jaaaa. klo ang paksa nek keta dgn ang, aku nak request tali pinggang keselamatan banyak2. kalu buleh tali pinggang ang pon aku nak pakai muahahaaaaaaaa.

    kem salam kat ayah ang yag supppaaa kiut tu

    ReplyDelete
  2. hahaa..aku br berniat nak naik kete pizah bila pi sp nnt..skali ayah dia dah wat statement yg menakutkn..cancel ler..

    ReplyDelete
  3. hahahaaaaaaaa ko jgn lollyana. bahaya.loklaq! ko nak raya x? muahahaaaaaaaaaaaaa


    pizz, insap la..

    tb2 tingat stai hadra bwk keta dulu. nyaris panjat divider kot. sebaek gak minah ni pndai handle steering klo tak maut da langgar pokok muahahaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. uda:
    hahaha ala rilek la..takat driff sket2 tu selamat aih..jgn risau uda aku bwk xloklaq aih klu ngn hang...aku pk hg xkawen lagi hahahaha..

    miss lolliyana:
    hahaha ckp cam xpernah naek keta ngn aku ja..jgn risau ngn kwn2 aku berhati2 punya lah..dijamin tak loklaq!!hahaha

    ReplyDelete
  5. kalau acik kena macam ni, lain kali segan nak naik kete dengan ayah..hahaha

    ReplyDelete
  6. miss labi:
    hehe rilek ler acik. baru best drift ngn break mengejut sket2 tu hahaha

    ReplyDelete
  7. wei..mana penah lg aku naik klu hg bawak kete..aritu aku nak merasa hg bawak..hg xmau..nun gak yg bawak..

    ReplyDelete
  8. miss lolliyana:
    halooo dari tesco baru ke hussin dan dari hussin ke tesco lama aku yang bwak la..nun bawak sampai cs ja pun

    ReplyDelete
  9. hish tacing plak dia ang tak igt dia bwk keta p husin lolliyana.. bek ang mintak maaf sblum dia langgar ang dgn keta comei dia muahahahaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. uda:
    uih sayang bumper keta aku tu nak p langgar anak dara orang muhaha..

    ReplyDelete
  11. hahahahaahaha..camne ko nak bawak aku jalan2 ni pijah? kata nak mantapkan skill before aku turun penang kan? ko jangaaaaaaan loklaq kalo ngan aku.. aku volunteer drive keta ko baru ko tauu..keta keta tu muka je sama, enjin tak sama. hahahahaa!

    udaaaaaaaaaa, hahaha! ko ingat lagi kan aku bawak keta ko tuuuu..tu la ko. aku da cakap tak nak, ko bagi jugak. insap da ko kot, kan? hahha.

    ReplyDelete
  12. okeh..aku ingat dah..sowi pijah..ahaha

    ReplyDelete
  13. epalejau:
    hahaha ala rilek ler...loklaq sket2 tu adat la bawak keta..baru la trill kehkeh

    misslolliyana:
    huh baru nak ingat..seb bek sok posa maap mu diterima huahua

    ReplyDelete
  14. kita tengok sapa lagi loklaq antara aku ngan ko..

    hahaha, ko taktau lagi dorang komen apa pasal aku bawak keta..muahahahaha!

    ReplyDelete
  15. hahaha entah2 sama2 loklaq agaknya..asal dorang komen aper?

    ReplyDelete
  16. hasman : takut aku naik kereta ngan ko neh!

    kakak-kakak aku : ko ni bawak kereta, macam jalan ko yang punya!

    hahahaha, dua tu jela aku nak recall. tak sanggup haih nak ingat yang lain. hahah!

    ReplyDelete