Sunday, August 8, 2010

ingat ke tak?

ada orang tu cakap "blogger tegar" mcm aku ni kira lama la berupdate. perli tak beragak yer kawan. siap ko. aku ada idea nanti memang kompom aku publish entry cinta sesaat ko yang tersekat-sekat ideanya tu muhahaha. tak ada idea nak merapu tu lama tak update. mcm lama la sangat kan.

hoyeeeeee rabu kita dah nak mula berpuasa kan??. wah suka ni. haishhhhhh mana ada aku suka sebab bazar ramdhan nanti ada jual banyak makanan pelbagai aneka pun. tak baek oo buruk prasangka cam tu even dalam kurungan hahaha ada la sket betulnya :) bukan apa bulan puasa bulan baek. buleh la sama-sama tambah pahala kurangkan dosa. ya tak??

baru nak masuk posa kat opis aku dah ada dah sample tempahan kueh raya. macam-macam jenis lak tu. baju raya jangan tanya la tailor memang tak menang tangan dah tu nak jahit. jangan gatai2 tangan la baru nak tempah time-time ni. memang gigit jari la jawabnya. tu lum tengok lagi iklan promosi jual perabot baru untuk raya. honda ka tayota entah kat SP ni siap promosi kereta untuk hari raya. wah sakan noo beli kereta baru sempena hari raya hahaha.

dalam meriah-meriah sambut posa ni aku nak tanya la. niat posa tu ingat lagi ke tak hehehe. maklum la setahun sekali ja ramdhan ni. kot-kot la lupa. bukan tak tau tapi terlupa ja. eh dun wori zaman dah canggih. banyak cara nak ingat balik. jom sama2 recall niat puasa :)





so selamat berpuasa. aku wish terawal sket. ambek mood hehehe

8 comments:

  1. amboi, tak sabar nak puasa ke kak? aku teringat masa bulan puasa dan kau belikan aku nasik ayam untuk berbuka, dan aku tak sentuh langsung nasik ayam tuh sampai basi. hahahaahha! sory pijah.

    ReplyDelete
  2. pizah..sempena bln posa ni..aku ada pesanan utk hg..tp tggu aku tulis kat blog aku..chow!ahaha...
    suspen dak??hahaa

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa dan menunaikan amal ibadah cik stickynote!!

    ReplyDelete
  4. epalejau:
    o well mesti la excited hehe..ko memang aku ni tahap gila niat baek la ingt kat ko xmkn..sekali bngun2 sahur tengok nasik ko kat situ jer..hampesssssss!!

    miss lolliyana:
    haha suspennyerrrrrrrrr!!
    kenapa nk tulis kisah tak tdo malam sebulan bulan posa sebab assignment bersepah ker??haha

    nadia.yusof:
    oh tq...sama juga buat nad eh..selamat berpuasa dan selamat beramal!!:))

    ReplyDelete
  5. hohoooo soklan sensitip noooooooo.. aku dengan rendah diri mengaku, 'saya ingat lagi!!!!!" ;p

    ReplyDelete
  6. uda:
    hahaha gud!!hg mmg rendah pun kehkeh :))

    ReplyDelete
  7. hahaha..masalahnya, time sahur pun aku tanak makan jugak nasik ayam tu..da aku memang tanak makan, ko nak jugak sumbat makanan kat aku..

    sian ko kan, tapi thanks ye.hehe, ni aku sayang lebih kat ko ni. ;p

    ReplyDelete
  8. xpa la aku dh biasa berkorban untuk ko..takat xmkn nasik aku beli tu apa la sangat..selimut busuk aku pun xkisah ko buat lap air mata kan..apa la sangat nasik tu hahahahha

    ReplyDelete