Monday, August 30, 2010

sengal ku memang terbaek

selalu sangat had cakap aku sengal. kadang-kadang aku tak faham tahap mana la sengalnya aku ni. akhirnya aku faham sbb aku telah buat sengal pada diri sendirik yang aku rasa aku layak terima perkataan padan muka kat diri sendirik. hambekkkkkkk aku sebijik!!

kemarin lepas tawaf bazar ramdhan dengan geng2 makan, aku sepatutnya buleh ja straight guna jalan utama tu balik umah. tapi aku memang terbaek suka pk banyak. time tu aku pk klu aku ikut jalan utama ni keta banyak, sure sesak punya la sbb ramai balik opis time ni. lagipun kat depan tu nanti ada lencongan jalan yang tak siap-siap tu. ish lagi la panjang jadiknya.

so dengan perasan bagus dan bijak aku pun ambik keputusan nak balik jalan lain. jalan short cut la konon. jalan yang kurang kereta dan traffic light. buleh la aku memecut dengan harapan aku sampai umah dengan lagi cepat dan tak perlu hadap kesesakan time dekat dengan lencongan jalan tu nanti.

aku pun belok kanan ikut jalan yang aku cakap kurang kereta dan traffic light tu. wah suka ni pecut keta tak banyak kan. sekali sampai kat traffic light, tetiba aku rasa dunia ku gelap. gelap gelita sbb keta dari empat2 simpang tu tak gerak-gerak. memang jalan tu tak akan sesak kecuali eksidennnnnnn teruk. bertambah teruk bila eksiden tu betul-betul jadik tengah jambatan. sapa yg pernah duk kedah or pernah study kat uitm merbok tahu la jambatan semeling tu yang view nya amat cantek. eh tetiba promote jambatan semeling hahaha

ok tiga bijik keta langgar bontot masing-masing. punca??jangan tanya aku pun tak tau. aku masa tu buleh tepuk dahi ja. rasa mcm nk hantuk kepala kat stereng. klu jalan depan sesak tapi tak akan sesak seteruk ini. lagi sakit hati bila ada jejaka-jejaka tak mau bagi jalan siap potong jalan aku lagi ada la. ceh klu ensem pun aku nampak tak ensem dah depa suma time tu. aku rasa mcm aku tersekat dlm traffic jam dekat KL ngeh3

lama gak la aku menyesali keputusan balik jalan konon tak sesak ni. last2 aku tersekat kat situ. asalnya buleh sampai umah sebelum kul6 tapi aku sampai kul 7. terbaekkk kan. sempat la aku muhasabah diri dalam keta tu. ada tiga benda yang aku muhasabah time tu. pertama bawak2 la bersabar, yg kedua jam kat kedah tak kan teruk mcm kat KL sampai gigih nk ikut jln short cut serta ketiga ya aku sengal haha..

p.s terkejut nolly dan dilla bila aku cakap kat kedah kueh singgit 4 bijik hahaha..tempat lain singgit berapa bijik??

16 comments:

  1. kuih singgit 3 biji la stickynote.. mana nak dapat 4 biji lg skrg.. if ada pun cinonet kecik, telan xsempat rasa..

    itu bukan sengal rasanya, itu salah pertimbangan.. biasa la tu.. hikhik. tapi part sengal tu, mcm selalu gak nampak kat entri2 sebelum ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. itu perkara sengal??bkn...tu adalah perkara biasa yg aku pun slalu wat konon2 nak bg cpt sampai..tp slalunya..makin lmbt sampai ada la..ahaha

    ah..xlama lg kedah pun sama naik harga 3singgit tu..tggu je la...hehe..dengki!

    ReplyDelete
  3. nadia.yusof:
    kat sini suma jual 4 singgit or 3 bijik 90sen..tak da lagi 3singgit.
    bukan sengal eh??hahaha ok gud!!:P


    miss lolliyana:
    hahaha ni sbb 1st time buat dan pk berjaya la konon hampessssssss...
    ala klu kedah naek 3singgit ipoh akan naek 3 rm1.20 hahaha

    ReplyDelete
  4. eleh tak heran..kat kampong aku ni semua pun kuih singgit 4 bijik..kalau ada yang singgit 3 bijik pun, sebab kuih tu sebesar alam, ko makan sebijik da kenyang..

    ko baru sedar ko sengal? baru nak sedaaaaaaaaaaaaaaaaar? dari dulu ko sengal tau.. tu a part of kesengalan ko jek..thank God tuhan tunjukkan jalan lurus untuk ko sedar.

    ReplyDelete
  5. kat cni..kuih sebijik 4kupang...huhu!!!3 singgit...mahai!dah la kecik2...huhu!

    ReplyDelete
  6. epalejau:
    oooo kira aku dh ditunjukkan jalan yg benar la ni??hahaha...insap2..tp ngn ko aku tetap nak sengallllllllllll muhahahaha


    sukasukee:
    huuu hg duk bandar la comei..nk buat camner kan aku lak kg jer

    ReplyDelete
  7. hahahahaaaaaa lawak la ang ni pizah hapizah yang dipuja2 band 9. ang suka buat aku terkenang2 nostalgia time ngaji kat uitm merbok dulu. owh jambatan semeling aku penah makan dengan kawan aku kat restoran bwh jambatan tu smp kawan kepada kawan aku siap nak mengorat aku tapi sampai la tak dapat2 muahahhahaaaa perasan pulak.

    keuptusan ang tu betoi dah pizz tapi timing tak betoi. nasib ang ja malang siket aritu sebab ada aksi cium mencium bontot kereta. xpa. laen kali cuba nasib lagi naaaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. aku tau jambatan 2..mmg terbek lar..tmpat org muda mudi dating..;)

    tp ader stgh tempat area kedah mahai plak...ak plak rasa cam kay eL ag murah...hoho

    ReplyDelete
  9. ~udalolli~
    hamboi sampai la xdpt2 no..awat dia tu sapa?ahli muzik kah??ekekkeke..

    tu psai tiada gunanya menyesali naseb bila salah membuat keptusan hahaha

    ReplyDelete
  10. bulatkocik:
    hamboi tau saja yer klu tempat berchenta tu yer hahaha

    key el lagi murah??area mana tu bulat?

    ReplyDelete
  11. kat jalan TAR..haha

    tp klu nak bandingkan lowyat pun moley gak..huhu

    senang citer byk lar kay eL ag murah..(kata2 org tak sedar dy tu org kmpg..haha)

    ReplyDelete
  12. bulatkocik:
    ooo ada eh murah2 sana tu..aku budget mahal ja..tp penang lagi mahal kot. 5bijik 2hinggit kuehnya..apa kes haha

    ReplyDelete
  13. ang mmg sengal...ooo kata aku ni complicated erk, dok men pusing2 kt trafik light ang lg laa nk short cut jd long cut trus hahahaa mmg sengal laaa

    ReplyDelete
  14. miaainis:
    at least aku bukan sengaja nk buat sengal..timing yg buat aku jadik sengal..hg tu telah2 la sengal gigih pusing2 kat trfic light hahahaa

    ReplyDelete
  15. kat taman kami 5 biji seringgit!!! heh..

    ReplyDelete
  16. NURBAYA:
    hahaha taman hampa dlm kedah..so still consider kedah murah ngeh2

    ReplyDelete