Thursday, September 23, 2010

carta ayaq


pergi kedai runcit belakang kolej tadi. belek2 peti ais cari ayaq yg kawan2 order, tetiba aku teringat psl peel budak-budak umah aku masa duduk kat resak dulu. asal balik kelas sebelum naek umah kt tingkat empat kompom singgah kedai runcit kat bawah tu dulu. lupa lak apa nama akak yang jaga kedai tu.

kira dah jadik acara wajib melawat kedai akak tu. bukan beli apapun tp dh jadik tabiat wajib singgah. selalunya beli jajan la hahaha. tapi paling aku ingat ada tiga jenis ayaq yang wajib kami beli setiap kali singgah.



carta paling atas aku rasa 100 plus. giler glamer ayaq ni. bersusun botol dalam rumah. samaada sedap atau dh jadik ketagih. tambah-tambah time tu letih tak cukup tdoq ja manjang sbb stay up buat assignment, jadik ada la teori2 kalau minum 100 plus ni rasa segar sket.tak tau la nak kata kepala masing-masing kena racun dengan iklan 100 plus atau memang betoi teori tu. tapi dlm kes kami ni anggap la teori tu betoi ngeh3




kat carta no dua solivite. kira ayaq wajib. singgit satu. buleh kata ari-ari minum. satu hari satu perasa. aku giler suka perisa asli kaler putih tuh. ala solivite byk mana sangat, belum sampai tingkat empat dah tinggal botol hahaha. aku rasa penggemar tegar solivite ni cikgu mahfuzah. dia la ajar aku minum slovite ni sampai aku pun ikut sama ketagih hehe




di carta no 3, klu aku tak salah memori kompom ayaq ni. ice lemon tea cap seasons. ni paling best. yang lain2 punya cap tak leh lawan. klu cikgu mahfuzah antu slovite aku lak antu ice lemon tea ni. tapi sejak habis belajar tak da plak aku beli minum pun. agaknya kena beli kat kedai akak tu ja kot ekekekke...

p.s: kes ayaq pun nk cita dlm blog :P..tu tandanya busan tahap gaban la tu muhahaha!!

6 comments:

  1. dah tua2 ni..xde dah nak beli ayaq2 ni kan..dah lama aku xbeli solivite..dulu asal kuar outing je..mesti beli..owh..sgt seronok..skrg ni..dah besar pun kena kongkong ngan mak aku..mak aku xbg beli suma tu..waaaa..eh xpe la..dia mementingkn kesihatan anak2.."baik mommy..i follow ckp u"..kui2..

    ReplyDelete
  2. miss lolliyana:
    entah haiiiiii xleh ingt dulu ari2 minum ayaq2 ni hahaha

    ReplyDelete
  3. kedai kak foziah. alaaaa nama ala2 lectrer kesayangan ang tu la. eleh solivite tu klo aku sekali sedut ja da abes. lam kedai kak foziah da abes 2 botoi ni plak nk smp tgkat 4 ceh.

    weii mnum vitagen la. baek tuk usus. aku klo minum vitagen, esok pagi sure bekembor dgn jamban hahahahaaaa

    ReplyDelete
  4. uda:
    ha baru teringat nama dia..ni mesti sbb nama dia hampir sama ngn lec ksygan tu lupa terus tu haha...

    yakult pun ok gak kot uda hehe

    ReplyDelete
  5. haaa..nasib baik uda tolong jawab. sebab aku nak tolong jawab da tak sampai ati. ada rupa-rupa nama tuttttt..dulu mana pernah nak panggil nama penuh dia, harap nama tutttt jugak. haha.


    aku teringat dulu aku selalu beli yogurt sebagai santapan yuna yuni mimi. sekali letak kat peti ais, sape yang telan haaaa? hahahaa..

    ReplyDelete
  6. epalejau:
    hahaha aku xmkn yogurt ok..bukan imah ka??ngeh3..

    ReplyDelete