Thursday, September 16, 2010

siti fatimah bukan nama sebenar

tetiba signal astro tak dapat tadi. naek msg mcm waktu ujan tu. services currently not available. bukan hujan pun mendung pun tak. panas terik ni. tak pa biar ja dulu. tutup ja. dlm beberapa minit lepas tu buka balik. eh maintain ja ni tak dapat. okeh try cabut card astro tu then sumbat balik. still tak dapat jugak signal. pk agaknya astro ni update service kot. so biar ja la decoder tu terpasang.

tp dah dekat 3jam tak dapat signal jugak. call customer service tanya kenapa tak dapat ni. nak kata tak bayar eh baru ja bayar last week. so bercakap la dengan mamat astro customer service ni. dia tanya sapa nama yang bercakap ni. aku pun cakap siti fatimah hahahaha. belasah nama mak aku.

aku pun cakap la problem signal tak dapat ni. dia pun dlm nada2 malas nk layan suruh aku buka menu ambik installation auto dan manual. tapi tak dapat-dapat gak signal. dia diam lama gak. then dia cakap. ok tutup astro then on balik. still tak dapat signal gak. dia diam lagi sambil cakap kejap yer. tetiba dia cakap. ok sekarang tutup astro, tv dan power suma.

aku pun ikut ja arahan mamat tu. then dia cakap dah ker. aku cakap dh tutup suma dah. ok sekarang tengok wayar besar kaler putih kat belakang decoder tu rapat ke tak. hahaha bila dia sebut ja wayar putih tu rapat ke tak aku dh rasa ah sudah. tadi ada anak buah aku rebut2 remote. sorang pegang remote sorang tarik2 decoder. kompom renggang ni. then dia cakap tekan2 sket wayar tu then on balik.

elok aku on ja terus dapat signal. dia pun tanya dah dapat dah channel??haha sambil tahan malu aku cakap ya dah dapat. terima kasih. hadoiii buat malu ja..moral of the story nya ialah lain kali klu hari tak hujan, bil dh byr, kad sim tu tak ada bdk2 yang tarik dan bukan waktu blackout sila cek dulu wayar sebelum telepon customer service. selain tak tambah bil tepon, anda juga tak yah merah muka tahan malu. tapi naseb baek nama ku siti fatimah bukan nama sebenar hahaha. mintak ampun mak ;p




8 comments:

  1. hahahahaha..tak pasal-pasal nama mak pulak dapat malu..adei..kena beraya balik dengan mak kamu ni..lol

    ReplyDelete
  2. punggah!!!hahahaaaaaaaaaaaaaaaaa ;p

    ReplyDelete
  3. hahahahaaa..comel gila budak kat bawah tu maluuuuu..siap masok kat bawah mak dia. hahaha...

    apa kata ko pun buat aksi yang sama kat mak ko? ada berani?:')

    nasib baik laaa bukan nama sebenar ya?haha.sian macik kannnn..

    ReplyDelete
  4. miss labi:
    kehkeh sekali sekala glamer kan nama my mommy :P

    udalolli:
    hahahahahaha

    epalejau:
    hampes la tua2 nk buat camtu..bdk2 comei tua2 cengini burukkkk jadiknya hahaha..

    ReplyDelete
  5. padan muka kena tahan malu...muahahaha!xpasal2 nama mak ko terlibat..

    ReplyDelete
  6. miss lolliyana:
    hahahaha bergurau di bulan syawal namanya tu :))

    ReplyDelete
  7. teringat lecturer dip nama siti fatimah =)

    ReplyDelete
  8. nora:
    rasa mcm kenal ja lecturer tu..ms dgree kat puncak pun dia ada kan hehe

    ReplyDelete