Wednesday, October 27, 2010

aku, uda dan cicakman


tiba-tiba malam ni rasa rindu lak nak merempit ngn GKB aku. GKB tu singkatan geng kutuk boss yang uda cipta untuk menyemarakkan lagi perasaan tak puas hati dekat bos kami tu. uda ni masa belajar dulu dia ada moto. nama moto dia tu cicakman. tp sedih la cicakman tu dah tak dah. kena rembat ngn sapa entah. sory uda klu entry ni membuatkan emosi hg sedikit terganggu ;'(

dengan cicakman ni aku kadang2 merempit ngn uda. klu epalejau tak balik lepas kelas ngn uda, aku la menumpang senang tak payah buang lemak berjalan. maklum la pembonceng simpanan selepas epalejau. bukan apa epalejau kurus, klu berjln pergi kelas habis la lemak2 dia yang tak berapa nk ada tu. so atas alasan itu aku pasrah dan relakan dia naek cicakman tu. manakala aku, miss lolliyana, cikgu mahfuzah dan ainun pun berjalan la dengan penuh semangt untuk menuntut ilmu yg kemudiannya lepas 15 minit kelas start, bermula la aktiviti menguap secara berganti2 haha.

kemudian ngn cicakman uda ni gak la aku ngn uda merempit pergi beli makanan untuk housemate kami especially time bulan posa. paling tak leh lupa mesti la epik marah aku yang sampai arini bagai mimpi ngeri buat uda. epik pertama kali dia tgk aku marah mcm nk terbalik meja makan kat warung pak halim tu. ya ka uda tu 1st time hg tgk aku marah??mcm musykil ja. tp agak2 la mana tak marah kalau terconggok dari kul 6 tapi sampai mgrb dh nk hbs nasik goreng seafood kita tak sampai2 uda wei. dh la bulan posa..tp awatnya kita gigih tgu entah time tu???

ada sekali tu esok nk exm uda ajak teman dia p seksyen 2 hantar hardcover research dia. aku pun dari bca buku dlm lena baek aku ikot. dari seksyen 2 tu kami merayap entah ke mana pun aku tak tau. motifnya nak tau apa??cari kedai nk basuh cicakman tu. lepas cicakman tu dh berkilat ala2 ferari pusing cari kedai makan lak. habis pk nak makan apa last2 melantak aimar cha kow teow kat TTDI. lupa diri esok ada paper. paper idup dan mati aku. ya terbaek pizah bt hal ms part 6 kehkeh.

tapi apa la sangat rempit aku, uda dan cicakmannya klu nak banding aksi rempit uda, cicakman dan si epalejau. tu otai punya rempit kihkih...satu pelosok shah alam tu bdk dua orang ni merempit ;'))



yg belakang tu mcm had.bukan ko ada beg ala2 camtu ker???



12 comments:

  1. xsangka epal n pijah kaki rempit..

    tgk gaya ayu lemah lembut..

    i tertipu!! hehehe..

    bestkan dapat rempit naik motor segala.. nad dulu, time kat univ je berpeluang naik motor. lau kat kampung, motor depan mata pun xleh naik.. laju aje mak jerit.. "anak dara, turun sekarang!!" kat univ apa lagi, sambil2 kecut perut tetap ku rempit juge.. hehe.

    ReplyDelete
  2. eh..cicakman dah kena rembat ker??cis2..sapa la yg berani wat onar tu.huhu..betul la..rindu lak nak naik cicakman tu..

    ReplyDelete
  3. nad:
    hahaha epal tu la kot ayu tapi dia la otai rempitnya..cuba tya dia area mana shah alam tu dia xsampai ngn cicakman uda tu???kat U la nk bt benda yg xpenah buat heee :))

    miss lolliyana:
    ha dh kena rembat..uda cita kat blog dulu.lama dh aih.hehe tu la sekali teringat rindu la naek cicakman tu...

    ReplyDelete
  4. hahaa weh ang merempit gak ka???? tkejut gilar nih aku baca, mcm xcaya hahahaha ngtkn ang moto pon xsentuh...hihiiiii

    ReplyDelete
  5. miaanis:
    aku rempit as pembonceng ja..penunggang tu tak la

    ReplyDelete
  6. haha..hangpa semua mmg hebat..aku yg lama mrempit pun tak pernah pgil moto aku cicak...

    aku ngh bayangkan hang naik moto smbil tutup mata..mklumlar laju nie..bawak motor..kikiki

    tp aku suka tgk awex scoot..comey kan diorang..hurm...hehe

    ReplyDelete
  7. bulatkocik:
    kehkeh mesti la..nama mau ganas beb!!
    tutup mata gak la sbb duk belakang, tdoq hahahaha..comei??si epal maybe comei aku ngn uda x kot :))

    p/s kena register ker skrg nk bc blog hg bulat??huuuuuuuu

    ReplyDelete
  8. amboi. aku la yang ayu. aku la yg comey.

    rindu kan dgn cicakman. tapi dun wory uda, i mish u more and more.

    aku sengih je baca even ko kutuk aku memanjang. tapi tang gambar bawah sekali tu, memang takleh tahanla laling. hahahahahahaha! ko beg aku pun ko hingat kan, asalkan bunga-bunga..

    ReplyDelete
  9. epalejau:
    hahahahahaha aku ngn uda klu naek moto dan merempit tu xdak la org heran hahaha ko tu lain la

    tu la mn nk cari kwn cam aku ni..suma psl kawan tau jer ngeh2

    ReplyDelete
  10. hahahahaaaa ni dia tuan punya cicakman sudah mari. banyak ooo kenangan aku bersama ang n hadra dgn cicakman aku tu. bukti pun dah ada ang cerita semua.loliyana pun sempat la merasa 2 3 kali merempit cicakman aku. yg paling syahdu bila aku merempit sorang2 p beli pekakas nak masak nasik paprik dekat econsave kg melayu subang nun. hadra punya la pentingkan MASA TIDUR dia smp sanggup biaq aku p usung n rempit ayam segala bagai sorang2 dgn cicakman aku. dalam hati aku, 'ada ubi ada batas had!!!'. tp bila si teacher hadra ni buat muka sayu ajak aku g bank or mana2 [selepas kejadian aku usung ayam segala bagai sorang2], aku rempitkan jugak budak bernama hadrawati tu..itu baru dinamakan perempit sejati hahhahahhaaaa. tiba2 rindu kat helmet kura2 hadra ;'(

    ReplyDelete
  11. uda
    kahkah akhirnya hg muncul..tapi aku lambat sedar..hahaha tribute untuk cicak man hg nih uda kahkah

    ReplyDelete