Sunday, October 24, 2010

demi kwn2 yang dying to know


even aku dah cakap terang-terang aku tak khatam bahasa jepun apatah bahasa korea tapi kwn2 aku mmg degil nak jugak tahu apa maksud tulisan2 korea kat stickynote dlm MV yang aku post kat entry sebelum ni. sampai tahap dying2 to know lak tu.

aku, kalau kwn2 dh buat ayat dying2 ni aku tak leh. lemah lutut anggota badan suma. mula la aku rajin nak praktikan teori information skill yang lecturer perturunkan masa kat uitm dulu. ni klu lecturer2 tahu ni sure bangga giler sbb ada ex student cam aku huahua

basically dlm MV tu klu perasan ada byk stickynote yang heroin tu tampal kan. tapi yang clear ada tiga ja pun. yang lain-lain tu ibarat mcm nk melengkap jalan cerita la kot. sbb tak ditunjuk secara clear or zoom dekat. jadiknya aku pun jumpa translation untuk yang tiga itu ja la. nk kata 100% betul aku xsure sbb aku pun bca yang fans komen ja.

bukan takat hampa ja yang mmg dying to know, giler belambak lagi yang meroyan nak tau apa pempuan tu tulis. sbb tu aku leh jumpa translation nya nih. translation tu dlm english . aku copy paste ja la yer. tp up sket rajin mlm ni dengan printscreen stickynote2 tu ;)


yang 1st sekali masa mamat hensem tu buka toilet bowl.



pempuan lawa tu pesan
"close after use "


2nd yang mamat hensem tu tak balik makan



yang ni aku jumpa dua maksud. pandai2 la hampa decide mana satu betul based on scene tu haha. 1) " i shouldn't restricted him" 2) " don't restrict myself"


3rd scene sebelum mamat hensem tu jatuh tegolek pijak benda alah kat kolam tu



yang ni based on lirik lagu tu "because you're a man, you'd never understand"

ok so skrang dh tak dying2 dh kot. jgn lak lepas ni suruh aku buat entry khas pasal nak kenal mamat hensem tu plak yer. klu nak tau sapa mamat hensem tu sila search kat wikipedia hahaha. or cari la dia kat youtube bersepah2 video pasal dia :P


14 comments:

  1. haha! wah, apasal malam ni aku rasa sayang lebih kat ko, fizz? dengan ini aku tak panggil ko pijah da. hahaha, kan fizz kan?:')

    kan besh :) dapat gak translation. pasni takdek da dying2 to know si mirakuru tu. kuikui..ko memang tak pernah hampakan kawan-kawan ko, kan?:)

    ok2..back to the story. suwit gila stickynote2 yang girl tu tulis. so, u have the idea for ur first love nanti kot, fizz?:)

    ReplyDelete
  2. ngee....gila kagum aku fizah....sungguh ku x sangka...hahaha...kalo aku jd hg mmg aku give up la...x dak mknanya aku nk cr..huhu...two thumbs up!!!:)

    ReplyDelete
  3. epalejau:
    baru mlm ni nk syg lebih??hahaha..xpe syg mu diterima seadanya kuikui

    tu la pasal. aku pun nak tau gak cuma xbrapa nk gigih sangat tp dh bila bc dying2 ni terus jadik gigih

    uih had jgn bocor rhsia aku lum ada 1st love kat sini ;'))

    ReplyDelete
  4. mirakuru:
    hahaha buat lagi ayat dying to know..xpa aku mmg suka nk cari benda2 lagho ni..maklum la masa terluang tu terlalu byk ;))

    ReplyDelete
  5. ngee~ hahaahah.....x pa la fizah oi....bangga kot kalo x dak first love or watever..kikikiki..

    ReplyDelete
  6. mirakuru:
    hahaha bangga??hmm buleh la kuikui

    ReplyDelete
  7. mesti bangga laaaa..daripada kebanyakan ex boifreng macam kawan baik ko sorang tuh. sampai ko pun da hapal semua ex-boifreng dia. ngahahahaaa...

    ReplyDelete
  8. epalejau:
    ehee xde kwn baek aku tu berhak memilih selagi dia belum kawen kan..kawen sekali so mesti la pilih yg terbaek :)

    ReplyDelete
  9. alahaiiiii romantiknya mamat ensem tu, dh r senyum dia cair abes huahuahua

    weh aku asa ang ni xlama g jmpa mamat korean look aaaa hahaahaha ensem giler siot....

    hope we get nice guy....!!!

    ReplyDelete
  10. miaanis:
    uih mamat tu yg mahal kat senyum dia la..acting hmm so so ja lah....:))

    ReplyDelete
  11. aik....berbaur xbest jerk lakunannya, hahahaa ang ni try 2 get the feeling hehehee
    bukak laaa pintu ati kt seseorg weh... tp pilih lu klu x jd mcm aku huwaaaaaaaaa ;(

    ReplyDelete
  12. miaanis:
    oit nk deliver soal hati perasaan moh kita kt ym le hahhahaha

    ReplyDelete
  13. sweeeeetttttttt...........

    nad baru tgk video tu, so baru terasa ke'sweet'an nya..

    tapi kan... lelaki mmg xkan pernah faham perempuan sampai bila2 kan.. pasrah!

    ReplyDelete
  14. nad:
    hahaha sweet kan...tu ler kena tgk baru leh rasa..mak aih pasrah mcm ada penglaman xbest ja nih huuuu

    ReplyDelete