Monday, November 22, 2010

botol jin selepas 4 tahun

12.14 am..dah masuk 23 november 2010. happy besday cikgu mahfuzah!! tahun ni mungkin bukan aku yang pertama yg wish besday sbb ada "orang tu" yang kompom lebih pantas begerak menekan punat hp untuk wish hepi besday!!;'P

4 tahun dulu, time-time camni rumah kita akan bergelap, akan ada bunyik letup menatang alah tu, yang kemudiannya aku, ate, nun, nolly dan chepah akan jerit Hepi besday!!!!!!biasa la student. duduk ramai-ramai kat kolej. masa tu lum duduk luar lagi. still dapat kolej. menyambut besday adalah antra benda wajib bersama kwn2 :)

dan 4 tahun dulu jugak kami suma hadiahkan botol jin kat cikgu mahfuzah. botol jin yang penuh dengan kertas-kertas kecik bergulung siap colorful lagi tuh. setiap kertas tu tertulis segala mak nenek ucapan dan mesej2 khas untuk ari tua cikgu mahfuzah. aku sendirik pun dah tak ingat aku tulis apa ekekeke.

dan arini setelah selepas 4 tahun botol jin tu akan di buka oleh tuan punya badan. punya la excited cikgu mahfuzah sampai sms aku cakap dia tak sabar tunggu detik pukul 12 sbb dia nak sangat buka botol jin tu hahaha. selama ni pandang ja ari2 katanya. agak-agak yang mana satu dh jadik kenyataan??aku rsa part "org tu" kot kihkih

anyway cikgu, selamat hari tua yang ke 25..semoga yang terbaek hanya untuk kamoo!!:))




mcm over lak gambr kihkih. botol jin kami bagi tu xdak la rupa gini. tapi sesuai la ngn mode bunga2 cikgu mahfuzah sekarang ni wakaka

p/s: kwn2 yg blur pasal botol jin ni cuba ingt balik memori masa dgree part one or part two :))..

-ok puzah ngn had aku dh edit asalnya aku letak 5 tahun kuang2-


10 comments:

  1. klo aku nak masukkan ucapan khas aku skrang buleh dak??nak masukkan lam botoi jin

    ReplyDelete
  2. uda:
    zaman la dh canggih da.klu hg buat ucapan khas kt blog pun buleh. tajuk entry hg ucapan khas dlm botol jin versi blog klon nates hehe

    ReplyDelete
  3. haha! haaaaaaaaaaaa, tau pun 4 taun. tau la blur math, tapi takat 1 2 3 4 5 tu takkan tak lepas kot kannn??

    cikgu pooh, wah hang sekarang da maju setapak dari fizah. eh silap. dari aku sama! kuikui!

    ReplyDelete
  4. er..er..aku mcm dah boleh ingat2 lupa pasal botol jin tu.leh x explain lbh skit kat aku supaya aku lebih ingat..har2..
    agak2 apa la yg kita2 tulis kat ketas2 tu ek...n knp kita tggu 4thn ek..mmg sengaja ker??arghh..tensen den..sbb lupa...

    ReplyDelete
  5. epalejau:
    kahkah mmg aku lembab giler math..asalkan ada angka aku jadik bengang terus..

    uih ko jgn memain2..cikgu pooh mmg mantap segala aspek skrg ni kuikui

    ReplyDelete
  6. miss lolliyana:
    aiyoo camna leh tak ingat ni..p
    masa tu kira baru masuk dgree. duk dlm kolej lagi. kita celebrate besday pooh. kita beli botol cantek then kita gulung kertas kecik2 yg wish untuk besday dia.

    pasal baru buka lepas 4 thn tu saja ja la..imbas kenangan balik sbb dh hbs belajar kan.dia nk buka tp tgu besday dia baru buka..tu ja la kisahnya ekeke

    ReplyDelete
  7. pmpn nie jujur dan setiakan orgnya.. sngup tunggu..klu laki tak tunggu punya..tak dapek nk kotakan jnji..hehe

    etah2..seminggu pun belum tentu ag..haha

    ReplyDelete
  8. o well pempuan mmg luhur gitu..kihkih...

    ReplyDelete
  9. lamanya tak melawat sini!!! sgt sibuk.

    wah, klasik nye korang!! sangat memori buat cm ni..

    boleh pulak cikgu mahfuzah bertahan selama 4 tahun xbuka botol jin tu. kalau nad, seminggu pun dah rasa nak demam sgt ingin tau apa ucapan didalam. hehe.

    happy belated birthday to cikgu mahfuzah.

    ReplyDelete
  10. nad:
    tu ler lama xjenguk sini kan =)

    kahkah klu nad nk tau dek sbb tak tau nk hadiahkan apa la yg terkuar nk bt wish dlm botol jin tuh..

    rasanya dia pernh buka lepas dpat dulu tu. tp sekali tu ja la..so lepas 4 thn dia kena buka balik sbb nk tgk mana satu yg jadik realiti hehe

    ReplyDelete