Saturday, November 13, 2010

gigih sekerat jalan

niat di hati murni nak improve english yang lama tak guna sejak habis belajar. nama ja keja kat international college tapi buleh kira berapa kali guna la kan heh

so lepas skype lebih kurang dengan tahir dia suggest buku2 cecilia ahern. best katanya. aku pun beli la buku ni. buku ka?? novel kot :'P




beli bulan puasa 6hb september 2010. dekat-dekat nak raya time tu. hari ini 13 november 2010 dan nak masuk raya haji dah pun. raya posa bertemu raya haji tapi aku baru baca sampai kat sini




dari 519 pages aku baru sampai page 273 kahkah. yang leh jejak page 273 tu pun sbb internet sengal kat opis. bawak la aku novel ni bca klu tak dak kerja. time tenet sengal aritu ja la. sekarang tenet dh ok dah. so xdak maknanya aku buka balik novel nih hahahaha

senang cita klu dh dasar bukan ulat buku tu, bukan kata buku omputih buku bahasa ibunda sendiri pun lum tentu habis bacanya tu kahkah...gigih sekerat jalan namanya ni. tapi aku akan habis kan gak. bila??hahaha aku pun tak tau bila.


p.s: ya saya seorang librarian yang tak suka membaca kihkih

17 comments:

  1. xpa pijahh...ending dah taw..haaaa

    ReplyDelete
  2. hijjah:
    ending kompom2 dh tau sbb aku buku apa2 pun aku baca page last dulu kahkah..

    ReplyDelete
  3. cayalah pizah...agak2 sempat abis x b4 next year...aku cabar nih...kalo habis jiha belanja makn...kuang3.....(saja cr pasal)

    ReplyDelete
  4. mirakuru:
    b4 next year?buleh ja dengan syarat tenet xberfungsi langsung..ari2 aku bc rsanya..hehe..

    klu jiha bc ni dia cepuk kita tahir haha..ala dia pun bila tahun agaknya nk hbs ps i love u dia tu hehe

    ReplyDelete
  5. uish...dia tu pantang di cabar...terus gigh..jgn pizah...aku x mo belanja jiha...dia tu buruk lantak

    p/s: mmg double troble kita ni pizah...waaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. mirakuru:
    jgn tahir..jiha tu xdaknya nk gigih sekerat jln mcm aku klu di cabar..oh aku nk update cepat2 entry lain so that dia xsempat bc dan ternampak entry nih hahaha..

    ReplyDelete
  7. weh..sejak aku xleh beronline kat opis..aku pun dah berkecimpung ngan novel balik..tp novel melayu la..nnt nak beli la novel cecelia ni..mgkn 2thn br abis bc..kekeke..

    ReplyDelete
  8. miss lolliyana:
    baru nama real librarian camni..pakat2 usung buku baca..bukan sbb i am a librarian tp sbb tenet xdak nk melagho hahaha...

    ReplyDelete
  9. amboi3...sesedap megi ruski ja duk kutuk aku.mentang2 la aku bz dua tiga arini..xpa..aku kalau abeh baca dulu.awal muharam nie aku tuntut hampa dua belanja!xkira!

    ReplyDelete
  10. jieha:
    oh tidak xdan nk update jiha dan menyerang..hbs la kita tahir kuikui

    ReplyDelete
  11. pizah:
    awat hg lmbat updatenyer...mampus kita pizah...waaaaaa

    noly:
    jom2...kita beli novel cecilia....hahah....dh jd addicted plak...tp sama ja mc aku...bertahun gak nk abis...ngee~

    jiha: hg kan bz...jgn la bc laju sgt...take ur time...ahaks...

    ReplyDelete
  12. mirakuru:
    tu ler..aku ingt dia bz dan la aku cari idea merapu nk update...laju gak dia jenguk blog aku rupnya kahkah..

    ala jiha bc laju2 pun bt apa..xfeel..bc slow baru rasa haha

    ReplyDelete
  13. aku baca laju pon feel..hahahha..tggu na..aku cuti raya aji nie.mg byk masa terluang.

    ReplyDelete
  14. jieha:
    xbest baca laju2 nih haha...ala aku pun cuti 5 ari tau ngeh2..

    ReplyDelete
  15. tak suka mbaca pun takpe..jnji ko hebat dlm masakan..2 ag penting..hehehe

    uit..bila aku nak merasa nasi minyak nie..ko dah cukup umo kan..kan..hik3

    ReplyDelete
  16. ei, macam besh je buku tu. nak pinjam!

    biasala tu, aku pun tak suka membaca. tapi buku2 ilmiah la. kalau novel2 ni laju je aku suka :)

    well, kita berdua. mana ada yang sama kan?:)

    ReplyDelete
  17. bulat:
    la nk makan nasik minyak aku ker??asal xcakap bulat??mak aku selalu buat breakfast nasik minyak..kihkih

    epalejau:
    mmg best pun tp aku ja xberapa rajin nk bca..ya kita dua mana pernah sama hehe

    ReplyDelete