Saturday, December 11, 2010

1st entry penuh gambar part I

kali ni aku tak nak merapu panjang tp aku nak letak gambar ja banyak2..mintak maap pada mereka-mereka yang punya intenet slow sure tensen nk tgu gambr2 tersebut loading..tp nk bt camner entry kali ni gambar akan lebih banyak bercerita dari aku =)

1st sekali gambar2 6hb. ya aku EL arini gara-gara sms yg konon suprise dari si epalejau cakap dia dh ada kat sg petani. biasa la aku bab EL ni mmg terer.

eh tadi ckp xmo ckp banyak tp nk letak gambar banyak2. ok enough2 jgn tersasar. nah layan la gambar ari pertama destinasi bugdet aku bersama si epalejau, ainun dan niena di bandar raya alor setar.



kat restoran pumpong yg glamer sbb penah masuk jln2 cari makan. tgk, mkn mmg tak kalah la kan penuh satu meja..ainun belanja belasah cukup2 lor haha

then sibuk bergambar kat muzium padi. dh hbs idea nk ke mana terpksa la bwk epalejau ngn niena melawat muzium kahkah..bukan sebrang muzium ni muzium padi tau. kedah ja ada ni ngri lain xdak ekekeke




acara wajib bergambar depan papan tanda as bukti pernah sampai hoho




dekat part ni saja setengah jam amek masa. nk bt camna asyik gelak ja tiap kali letak muka kat gambar tu.dh kena ulang amek balik. ni kira ok la ni dh buleh control gelak




melengkapkan aksi berposing di muzium padi dengan bergambar kenang2an bersama kerbau yg xberenti2 membajak tanah kahkah




lepas busan posing dengan kerbau yg dh buat muka boring dengan kami, tukar lak posisi dengan bergambar bersama si singa ni




lukisan yg giler nampak real . rasa mcm kat restoran berputar tp bezanya kita berputar untuk tengok pemandangan cantek kawasan gunung keriang..



asal nama suka posing depan kueh beras pun jalan wakaka

sudah2 la gambar kat muzium padi. kang jadik entry dengan tajuk gambar2 kat muzium padi lak kot kan. so lepas tu gerak lak ke pusat sains negara wilayah utara. tak jauh la dari muzium ni tp sekali tutup. sian niena. punah harapan dia nk masuk dlm tu. tp even xleh masuk dlm pusat sains tu pun gambar maintain ada gak. depan pagar pun jadik ler hehe



konon buleh berbangga dgn kwn2 niena dh masuk pusat sains kat kedah la kan..padahal tutup kahkah

lepas tu plan nak memanjat menara alor star sekali tgh renovate la pulak. dh tu tgu lagi cari port amek gambar aja lah. so kami lepak sambil amek gambar terbaring2 dan terduduk kat kawasan balai seni negeri :))




rasa diri masing2 top model habis la kan time nih kuikui




ainun dengan gaya mcm gambar blog nad..nadia kamil = ainun nadia ;)




habis tak dak gaya masing2 la kan




klu x sbb epalejau aku rasa aku xsampai balai seni nih hoho




ni mungkin gambar paling cun untuk aritu =)

so sudah2 la kot... esok or lusa or bila rajin aku buat part II lak. tu lagi best kot sbb ada chance nk buat sengal kahkah..oo bukan main gediks eh nk amek gambar kat faculty melon yer haha....

8 comments:

  1. eh, adakah nadia kamil = ainun nadia tu referring to me?? awww, malu blushing.. hehe.

    bestnya korang berjalan2!!!

    tapi yg makan tu.. fuh, kemain banyak lauk korang amek eh.. tgk gmbr je dah bikin perut lapar..

    ReplyDelete
  2. hahaaa..cane ko bleh perasan, fizz? aku mmg perasan aksi ainun tu macam nad. tapi tak perasan lak nama diorang tu sama 'nadia'. :D

    wahhhhhhhhhhhhh..gambar paling atas, gambar makan tuuuuuuuuu...taula kita mmg suka makan pn..hahaha..

    bestnya dapat jmpa korang! bestttttt sangat. tak kisah la if semua pakat nak tutup pun hahaha..yg penting dapat jmpa korang. sian kat niena ajela kempunan..haha..

    nad, nnt len kali kita dating pulak ye?:) ni epal tengah dating ngan acik ni..

    ReplyDelete
  3. nad:
    haha ya la refer dekat nad la gambar tu..pose lebih kurang sama n nama pun masing2 nadia..hehe

    tu la suka giler 2ari tu dpt jln2 ekekeke and bab makan mmg kami suma xkalah la :))

    epalejau:
    ms buat entry ni la aku leh terperasan tu kuikui..ala biasa la kita klu bab makan mmg menang la selalu huahua....tu ler giler best dapat jumpa kawn2 n amek gambar mcm zaman study dulu :))

    ReplyDelete
  4. gambar cantik tp sayang tak bape clear la..awat haaaa..kamu compress ke ape isk isk..ke laptop guwe nk kena jual..ekeke

    ReplyDelete
  5. miss labi:
    ni bahananya klu cilok dari fesbuk hehe..mmg automatik dicompresskan la kot..camera sendrik kabel cari xjumpa. nak tak nak kena cilok album org punya la kan kuikui

    ReplyDelete
  6. okey epal... nad tunggu detik2 itu. nad feeling cam acik, nerves2 n malu2 n segan2.. hahha.

    ReplyDelete
  7. nad:
    hahahahaa..acik gitau nad ke dia feelig malu2 dan segan2 masa nak jmpa epal? hahahaha..

    acik:
    hahaha..fizz dok curi gambar tu semuuuuuuuuuuua dari album epal kat fesbuk.. tengok pun tau!

    ReplyDelete
  8. epalejau:
    kahkah kantoiiiiiiiiii!!!mmg aku cilok ko punya fb..akak aku xbwk balik kabel la camera tu ngeh3

    ReplyDelete