Sunday, December 19, 2010

blog aku blog kawan2 aku jugak



kadang2 aku rasa blog aku ni bukan blog aku sorang sbb cerita-cerita aku hampir suma pasal kawan2. adala sekali sekala aku poyo cerita pasal diri sendirik. yang lain2 tu suma aku sangkut pautkan dengan kawan-kawan aku. alang2 aku dh glamerkan nama kawan-kawan aku, aku rasa afdal la klu aku terus gemilangkan sinar keglamoran depa tu dengan membuat sesi pra tonton ala2 press conference artis2 terkenal gitu. anda bersedia???pada kwn2 yang tersenarai kat bawah ni jgn lupa royalti share sama2 yer :))

- yang pertama adalah si jieha -



ni la jieha tapi dlm fesbuk nama dia acai berry. nama minuman kesihatan dia kata. maklumlah la dia ni pengamal makanan dan minuman kesihatan yang amat komited. dia asal kedah jugak. nama kg dia small factory village. dia ni keja kat MMU melaka. jwtan dia bukan main2 gak. asisstant manager lagi tuh. manager beb mana ada main nama librarian2 ni kahkah. gaji dia pun mantap oooo. so naseb la klu balik kg klu kawan2 pau wakaka.. dia ni giler rajin masak dan dia pun buleh tahan pandai masaknya. cuma yg dia kurang terer aku rasa "nasik ayam". ala dia bukan tak reti masak nasik ayam tu cuma dia tak dak "feel" nk masak la kan..ya tak jieha??hahaha


- yang kedua adalah si miss lolliyana -



ha ni la kawan meroyan dan chating aku ari2 kat opis sbb kami sama2 tak dak keja dan busan jadik librian ngeh3. dia ni klu dlm conversation biasa tak daknya aku nak pangei dia miss lolliyana. aku pangei dia PA ja pun. klu mai mood sopan sket aku pangei la nama betul dia nolly tapi tu jarang2 sgt la berlaku.. dulu dia meroyan kat PIA college ipoh. sekarang dia pindah meroyan kat sunway college Ipoh plak. dia ni orang asli ipoh. menjelang 2011 dia dh pasang azam awal2 lagi. dia nk belajar menjahit katanya. buleh gak tambah pendapatan keluarga. aii bunyik cam aku kena turun ipoh makan nasik minyak ja ni??hahaha

- yg ketiga adalah tahir -



sian kan si tahir ni. nama dia sedap tahirah, tapi kawan2 suma kejam pangei dia tahir hahaha..tahir ni kepala dia senget lebih kurang cam aku gak la. merapu mmg giler terer. A punya lawak kancing gigi dia bagi. lagi satu yang aku suka pasal tahir ni mesti la english dia. ayat2 dia pergh mmg power. maklumlah peminat cecilia ahern no 1 la katakan. dia la pengaruh kawan2 beli novel2 cecelia. tp tetiba dia missing in action tak dapat di kesan. tak nampak dia kat fesbuk, skype and sms pun tak sampai. hg jgn buat lawak tahir. roger kawan2 segera okeh!! jieha nk cepuk ja hg klu tetiba hg muncul dan ckp hg dh tunang or kawen. ingat tahir, jieha seorang yg mengerikan yer!!


- yang ke empat adalah udalolli -



klu tengok gambar ni mmg tak leh blah. muka suci habis tu hg uda kahkah..ala2 gadis melayu lagik tuh hoho. siap terlupa hg pernah merempit dengan cicak man masa muda2 dulu. uda ni la GKB aku. ala GKB geng kutuk boss sbb kami kerja company yang sama, tp lain2 branch. uda ni la buat aku rasa nk buat blog sbb dia puji aku melambung2 sangat. lawak aku tahap OS dia kata. aku pun apa lgi membuak2 giler nk buka blog. dh tu bila dh lama aku buka blog dia puji lagi. kali ni lagi melambung2 sampai aku rajin update tuh. dia kata lawak aku dh up ala2 satiya. pergh mana pernah orang puji aku sebegitu tinggi kecuali hg uda. lepas aku kuar ngn entry ni tak tau la dia nk up kan lawak aku mcm sapa plak. aii uda harap aku ja update ni, hg bila nk berupdate???aku dh gediks kaki dh ni nk komen kat klonnates hg tu ngeh3..

- yang ke lima cikgu mahfuzah -



cikgu mahfuzah ni even jarang2 nama dia kuar dlm blog aku tapi ada gak kadang2..siap ada entry khas tu untuk besday dia aritu. maklum la dapat botol jin. orang lain ada besday dapat hadiah botol jin???dia sorang ja aku rasa. cikgu mahfuzah ni buleh dikategori as otai nasik kandar la. selalu sangat lunch dekat husin nasik kandar depan opis aku tu. klu dia makan kat situ kompom la dia kol ajak aku melepak sekali ngn dia. tp dlm banyak2 kali tu, dia tak pernah berjaya lagi la buat aku makan nasik kandar haha. tapi tak tahu la tahun depan dia leh melepak2 lagi ke tak kat situ sbb bau nasik minyak dia makin kuat ni. klu kompom bau nasik minyak tu kan rasanya dia kena pindah duduk subang kot ekekke..


- yang ke enam tak lain tak bukan adalah si epalejau -




si epalejau ni tak payah nk diperkenal kan dh. hampir suma entry sebut nama dia pun. ko ingt nama ko tak dak kat atas ko selamat???jgn harap wahai teacher hadrawati kahkah. mls aku nk kutuk2 sbb byk sangat dh aku buat sengal kat dia sebelum2 ni. so aku decide aku nk puji2 dia lak kali ni. klu kat luar harap la aku nk pangei dia epalejau tu. aku pangei dia had ja pun. tu pasal aku rasa nk muntah hijau bila dia bahasakan diri dia epal bila jumpa acik. eh kata tak mau kutuk tp nk puji. ok puji2. si had ni kan dia mmg seorang penyayang. tambah2 kat budak2. ada la sekali tu kami buat program kat sekolah.kebetulan program tu habis lambat so ada la bdk2 yg kena tinggal bus termasuk la budak group dia. yg best budak2 tu ok ja aku tengok tp si had ni mata dh bergenang. siap dtg dekat aku dgn suara sebak mintak nk pinjam hp nk call mak budak tu. sempat lagi aku sound "yg ko nak nanges naper??" kihkih


p.s: gambar suma ehsan Mark Elliot Zuckerberg...ok tokei facebook la..aku cilok gambar2 kalian dari facebook kalian ok :))

21 comments:

  1. Mati2 ingt tahir tu lelaki...huhu.ampun cik tahirah.. Sbb ayah bff nad nama tahir..

    Akhirnya nampak muka semua org2 yang selalu disebut2 disini...hihi.

    Muntah hijau sebut epal???hahah...chomeyl apa.sama chomeyl ngan sebut stickynote..cer bayangkan stickynote sembang ngan acik sebut stickynote-acik..hehe.

    ReplyDelete
  2. ko nak tau tak? ko nak tau tak? aku tauuuuuuuuuuuuu da nama aku sure ada kat mana-mana.

    tapi ko nak tau aku takut hape? aku takut nak tengok ko letak gambar aku yang mana satuuuuuuuuuuu..hahahaha! naseb bek cun! :D mood perasan sudaaa!

    entahnya kan, nad? dia dengki. dia taktau. epal pun takde nak sbut nama dia stickynote depan acik. epal sebut je pijah! wakakakakaka!!

    ReplyDelete
  3. ER..I'M CONFUSE..apa kena mengena menjahit ngan nasi minyak...hello2..xde kena mengena ok..ahaha

    ReplyDelete
  4. nad:
    hehe dia pempuan tp sbb dia kwn ngn kwn2 sengal tahirah tu dipendekan jadik tahir ler hihi..

    stickynote-acik??oh tidak!acik meh kita ber ko dan aku ajalah klu kat luar naaa hehe

    epalejau:
    klu nk kenakan ko buleh aja had oii tapi malas ler nk cari pasal..amek gmbr elok2 ja suma..masing2 pnya profile pic mana xcun kan kihkih

    miss lolliyana:
    uih bukan aritu sembang cam terkena dan tersangkut paut ker sket2 kahkah

    ReplyDelete
  5. owh pizah "nasik ayam...punya cerita xley lupa"ki3..nt bila2 aku balik aku belanja hg nasik kandaq aritu nah..hahahhaa..(tue antara royalti la)

    ReplyDelete
  6. jieha:
    mmg carta box office la kisah "nasik ayam" tu hahaha..royalti nasik kandar ja???naseb baek nasik kandar tu sedap so aku terima ekekeke

    ReplyDelete
  7. royalti nasik kandaq sekadar permulaan..lagi sehat ari McD tuh..hahhaha..aku dah ngidam nak mkn nasik kandaq tuh.

    ReplyDelete
  8. jieha:
    tudia dh ketagih dh nampaknya..apa lagi balik ler..Q bistro tu kat kedah ja adanya pun kihkih

    ReplyDelete
  9. tau takpe. semua orang letak gambar lawa as dia orang nyer profile pic.. tapi apasal bila ko buh gambar, gambar ko jadi penyek haaa?? sian diorang. aku takpe. menten cun. warghhhh..buwek!

    ReplyDelete
  10. epalejau:
    entah ler aku siap guna skill ctrl+shift tu tak bgi kemek gambar klu resize ler kan..ko mmg gen perasan xleh nk buat apa dh pun..buwekkkk!!

    ReplyDelete
  11. dlm byk2 mber hang.. aku bkenan dekat bawah skli tu.. kikikiki

    ReplyDelete
  12. bulatkocik:
    uih hg bekenanan yang tu ka??aku pun mmg nk rekomen yg tu sbb yg lain tu xsesuai sgt ngn hg hihi

    ReplyDelete
  13. miaainis:
    selamat???haha tgu la nanti2 kena gak aih sekali ngn aku kihkih

    ReplyDelete
  14. aku pilih yg las tu sb dy ader gaya tsendiri... haha..

    ReplyDelete
  15. bulatkocik:
    kembang kempis klu dia bc tu..hmm buleh tgk buah apa lak dia create lepas ni kihkih

    ReplyDelete
  16. eh eh? ala bulat. u ni..malu i tauuuuuuu.. haha, stickynote jeles!!

    ReplyDelete
  17. stickynote:
    uih klu aku jeles aku xrekomen ko kat bulat la bek aku rekomen tahir hahaha..

    ReplyDelete
  18. wah...ptt r lately ni asik terkedip-kedip mata aku...(da kene-mengena ker???)hahaha....giler bangga kot bila nama msuk carta billboard ang nih pizah weh....ngeee....tp nasik ayam mmg x bleh blah r....wakakaka...

    ReplyDelete
  19. epalejau:
    hahaha xpa dia dh selalu kena

    mirakuru:
    ya akhirnya hg jumpa jln yang benar tahir..kembali ke pangkal jln kahkah..hg mmg top dlm blog aku ni tahir oii.org dh kenal hg lebih dari aku lagi aih..nasik ayam mmg box office kuikui

    ReplyDelete