Wednesday, December 15, 2010

jwb nad punya dulu


aku jwb tag nad dulu sbb pendek sket banding tag banyak tanya si epalejau..yg tu makan hari nk jwb tu kahkah..

- Write 5 interesting facts about the person who give u this award -
(giler ssh soalan sbb kenal nad dari blog epalejau ja pun hahaha..tapi jwb based on perasan la yer hihi )

1) dia pandai sbb dia si gadis yg amek engineering. adik aku yg laki2 pun terkial2 aku tgk
2) dia rajin update blog kecuali dia sibuk
3) mcm si acik cakap rasanya dia seorang yg workaholic
4) next sbb dia ada lucas kot kahkah...kira aci la yer =)
5) sbb dia sudi baca dan komen blog aku hehe


- Write down 10 interesting facts about yourself & your hobby -

ni kang ada plak yg muntah hijau baca statement poyo aku kot =)

1) seorang librarian yang tidak suka untuk menjadik librarian tp masih gigih menentang rasa tidak suka itu sbb sedar diri klu tak jadik librarian nak kerja apa la kan..

2) tak pasal2 dapat gelaran kelawar dan burung antu sbb suka benar hadap internet sampai tgh2 malam. tapi tu bukan salah aku tp salah bos aku. kenapa dia suruh masuk keja pukul 10.30 pagi tiap2 ari??rugi ar tdoq awai kan kehkeh

3) ah malas nk ngaku tp ni ternyata kenyataan yang sangat benar. ok aku giler suka layan cerita korea dan negara2 seangkatannya. dan terpaksa mengaku stickynote itu adalah pengaruh cerita taiwan bertajuk fated to love you. masa tu aku study lagi. budak2 mudah terpengaruh la kan. oh statement dan pengakuan paling aku terasa malu setakat ini hehe...

4) tidak pernah ada sekumit pun perasan nk ada friendster even dipujuk kwn2. facebook wujud pun selepas tak tahan asyik kena kutuk dek opismate yang sengaja kasi aku panas dan akhirnya depa berjaya buat aku create account. tahniah kepada en mad dan zul!!

5) kesan dari kewujudan blog ini telah menyebabkan telinga aku terpaksa menadah kata2 seperti " dulu friendster dan facebook tak mau buat la kan sekali ada blog tu hahaha" ya kawan2 aku redha dengan kata2 itu huuuu

6) aku kurang suka coklat dan apa2 saja yg berkaitan dengan coklat. kwn2 gelak bila aku ckp aku suka kek pandan. sedap what???tak la manis sgt mcm kek coklat :P

7) bencik giler dengan segala benda yang berkaitan nombor dan angka. so jgn tya math spm aku dapat apa dan tu jugak salah satu sbb aku hampir2 kantoi paper masa final year dulu..fuh ngeri!!!!!

8) sila pegang baldi sebelum meneruskan pembacaan kenyataan ini ya. aku rasa aku ni cepat memahami manusia sekeliling aku ler dan aku berbakat dalam pencarian bahan di dlm internet sbb aku selalu jumpa benda yang orang lain tak jumpa dan apa2 yg kawan2 aku suruh cari kecuali bab2 mendownload. tu aku kurang mahir atau dalam kurungan aku malas hehe

9) ana rafali adalah artis yang bertuah sbb dia adalah artis pertama yang fan page dia telah di like kan oleh aku. tu gara2 penangan lagu tolong ingatkan aku. sejak tu jugak tahir perli baek punya dengan cop aku sebagai jiran ana rafali.

10) cikgu mahfuzah suka sangat nk gelarkan aku wartawan semua segment dan sejarahwan negara. berapa kali aku nk cakap aku kebetulan terbaca benda yang hampa suma tanya???hoho


sekarang masa utk tag!!

mengikut arahan to tag 10 people.

1- epalejau
2- miss lolliyana
3- udalolli
4- mirakuru
5- miaainis
6- skinz
7- yon
8- baya
9- jieha
10- yantz

ok rajin2 kan la diri anda sbb aku berjaya rajinkan diri aku jwb tag ni kuikui

7 comments:

  1. soklan2 tu mmg senang la..tp jawapan tu cam ssh skit nak bg..coz aku ni seorg yg nothing.dah la suh listkn pasal diri sendiri..kang aku ulang benda yg sama jer..huuhu

    ReplyDelete
  2. miss lolliyana:
    ish nothing apa plaknya..kena cuba jwb.cuba hg muhasabah diri tak dak aih nothingnya pun..kompom something gak hg tu..

    ReplyDelete
  3. wah, pijah jawab tagggggg! hahahaa..rasanya selama ni aku tag tak penahnya ko nak jawab kan..nad tag terus ko jawabbbbb..cis sungguh.

    ni balas dendam ke hape nama aku atas sekali ni haa? hahahahahaha..

    aku gelak masa baca ko suka makan kek pandan. aku tengok kek pandan, memang aku tebayang muka sengal ko laa!

    eh jap..ada ke benda yg aku suka ko suka haa? macam takdek je.

    ReplyDelete
  4. epalejau:
    eh ada la aku jwb yg dulu2 tu..cuma yg dalam sgt nk muhasabah tu aku slow sket nk jwb haha

    biasa la apa2 hal nama ko mesti ats sekali gak!!..

    ada ka benda yg kita sama2 suka??never kot kuikui

    mizly:
    ya kamu!!!hehe..

    ReplyDelete
  5. wah terharu stickynote jawab tag nad dulu.. hehe..

    bestnya masuk kerja kul 10.30.........nak jugak!!

    fuyyo, stickynote mmg kental... tahan tuh tak buka fs, fb... kiranya en mad and zul ni ada pengaruh besar la dalam hidup stickynote.. hehe.

    ReplyDelete
  6. nad:
    hahaha..ala xbest pun masuk lewat sbb balik pun lewat gak..sampai umh dh gelap..

    mangkok 2 org tu mmg..gigih berusaha..kutuk tahap dewa2 punya lah..

    ReplyDelete