Sunday, December 12, 2010

penuh gambar part II

aku nk sambung entry semalam ni. jangan marah naa sbb aku nk letak gambar banyak2 lagi ni ekekeke.. destinasi kami ari kedua dan terakhir ni tak jauh sangat dah. bandar sg petani plak. lebih kepada mengenang memori lama masa study kat uitm merbok dulu.

so mula-mula kami amek jiha kat small factory village. asalnya niat nk amek terus tak nak singgah. sekali si epalejau ni buat jakun xpenah tgk pokok getah la plak. nk sangat amek gambar kat ladang getah katanya. so tgk la aksi kejakunan si epalejau. sekali dgn aku dan jiha jadik jakun jugak. untuk jiha buleh la belatih untuk outdoor dia nanti hahaha



contoh aksi jakun si epalejau dan kami berdua yang turut menjadik jakun jugak

lepas epalejau habis gian beraksi jakun kami gerak ke uitm merbok. tempat yang kami suma sayang lebih dari uitm puncak perdana ngeh3..sepanjang jln dalam keta kami berdoa agar pak guard tak buat hal dan bagi masuk. naseb baek ada makcik hawa..dia kasi lepas senang2 ja hehe
part uitm ni gambar lebih sket. mula dengan gambar excited si epalejau yg tak sabar2 nk bergambar depan faculty 1st love dia si melon kihkih




buleh nampak gigih tak gigih si epalejau berjln naek bukit semata2 nk amek gambr depan faculty si melon kahkah




dan akhirnya berjaya jugak snap pic kat situ haha..terbentang luas nama faculty dia yer :P




ni tempat wajib kena ambek gambar. tak kira dari waktu belajar sampai la sekarang. klu masuk uitm merbok ni gambr depan library kompom kena ambik




hmm tempat date 1st love sapa entah kihkih




jakun lagi sbb msa study dulu bangunan admin ni belum ada pintu cengini



posing ala masa jadik student :))




bila masuk uitm balik terus rasa muda dan oleh itu terjadik la aksi begini depan bangunan kelas dulu-dulu hahaha

lepas penat pusing uitm merbok yang sekrang ni berganda2 luas dari masa kami study lu kami gerak ke tesco sbb dh janji nk jumpa cikgu mahfuzah kat sana. layan nasik kandar sbb si niena xpenah makan nasik kandar. kat sabah tak dak katanya. dan dek lapar punya pasal aku akhirnya berjaya telan nasik kandar dan paling hebat licin ooooooo haha



cikgu mahfuzah selaku otai nasik kandar tengah tarbiah aku akan keenakan nasik kandar nih hihi



penutup percutian kami bersama epalejau. bergambar depan Central Square (CS) yang dulu selama 3 tahun pernah penuh dengan tapak kaki kami :))


so setel entry penuh gambar aku. lepas ni aku rsa afdal la kot aku jwb tag2 si epalejau dan nad hehe..bila buat entry dan letak gambar pasal uitm merbok dan CS rasa mcm tangkap nostalgia la plak..rindukan waktu itu yang penuh dengan keseronokan bersama kawan-kawan ;')

p/s: tgh praktis biasakan diri tak dak kawan nk online tiap2 mlm sbb kwn2 suma bakal jadik bini orang tahun depan =)


8 comments:

  1. haha seronok eh korang..
    dah tau dah citer 1st love epalejau kekekeke..happy la tu dapat pegi sana mengimbau kenangan, ewah :P

    ReplyDelete
  2. dulu masa aku gi sp..xde sapa nak bawak aku jenjln cmni..huhuh..unfair..

    ReplyDelete
  3. miss labi:
    tu ler pasal dia nk g uitm sbb tu la klu nk tau..hambek ko had!!

    miss lolliyana:
    sbb masa tu hg mai lagi kejap dari had la PA..hg mai lagi sekali and duduk umh aku plak..kita jln2 lagi dasat dari ni..

    ReplyDelete
  4. nad penah pergi CS masa belajar kat KMPP dulu... hihihi..

    sgt mengimbau kenangan la epal ni.. siap pergi tempat dating 1st love tu.. tak rasa sadis ke epal?? heheh.. lau nad dah meleleh air mata, hidung segala dha tu.. heheh.

    ReplyDelete
  5. nad:
    ya ka???camana leh tersesat kat CS ni nad..penang byk lagi mall best2.cs tu buleh aja la hehe

    uih dia plak terlebih gembira tau nk kenang memori dulu2 :))

    ReplyDelete
  6. acik :
    hahaha, terus toing toing apa yang epal da cerita kat acik haaa? rasanya dari A sampai Z jugak lah kan? ahahaha..


    noly :
    alaa, janganla jelesh. memang beza siiiiiiiiiiikit kalo orang dekat dengan orang jauh datang :D


    nad :
    sdis gak. masa tu mmg excited gila nak gigih pegi sana kan. konon nak mengimbas la, mengenang la, ape la. sekali berdiri je kat depan faculty dia, dan duduk je kat tempat first date tu, telan liur pun rasa pahit gla dok tahan air mata dari menitik. syahduuuuuuuuuuuuu!

    ReplyDelete
  7. tengok gambar ja pun aku dah meleleh aer liur. xsggup rasa nak baca sbb kejelesan sudah melanda hatiku di tahap paling maksimum ang taw???!!!!! tp tpaksa jugak baca sb nak tau kronologi cerita. hish jelesh jelesh jelesh!!!! aku nak p jugak!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. uda:
    hahaha tetiba muncul setelah lama ilang..mai la bila2..ni mar nk kawen krismas ni ramai kwn2 nk trun kedah..mai la sekali meriah kan mjlis ehhhe...

    ReplyDelete