Saturday, January 1, 2011

kembali sunyi

rumah dh jadik normal balik. sunyi sepi. tinggal aku, ayah dgn mak aku ja. selalu hujung tahun ja rumah aku jadik mcm dilanda garuda sbb suma balik. time cuti sekolah la budak2 ni balik lama sikit. klu raya tu selalunya balik kejap ja.

adik aku dh heret beg naek bus balik melaka semalam. habiskan final semester dia kat utem. adik aku ni hidup dia naek bus heret beg ja. dari zaman sekolah lagi dia dh kena belajar luar dari kedah hahaha. masa sekolah dia belajar dkt alam shah, then masuk matrik gopeng dh tu sekrang belajar kat melaka plak. tak tahu ler hang keja nanti kena campak kat mana plak kihkih.

then anak buah aku aliya, aisya, anas dh berangkat balik sabah pagi semalam gak. depa ni lagi la. mmg kena cuti sekolah yg betul2 panjang baru depa balik sini. selalunya raya mmg tak balik ler. tp akak aku dh ada bunyik2 nk pindah balik sini dah. klu tak dapat balik kedah pun at least dapat balik semenanjung. ok la tu, aku tengok aliya tu makin hari makin pekat bahasa sabahnya sampai aku tak faham. mmg ler aku berkwn baek ngn budak sabah sorang tu tp dia berbahasa key el bila becakap dgn aku hoho.

si hero empat beradik tu muhammad, abdurrahman, izziddin dgn ibraheem pun dh lama balik shah alam. bagus tul la depa ni, masa cuti lanyak cukup2 hp aku main game. elok ja 2 ari balik sana hp aku kat sini terus buat hal. kelepuk elok ja bunyi hp aku jatuh gara2 berebut. haishhh!!tp yg pelik hp tu biol lepas budak tu balik. camna nk claim??alamat duet gaji aku bulan ni terbang la repair huuuu..tak pa..sekali sekala kan budak2??ayat penyedap hati!!



the heroes yg lanyak cukup2 hp aku!!


a'fif anak buah aku yg sulung pun sama la jugak. dh balik asrama. sepanjang cuti aritu kan ada bola AFF. keja dia tiap2 mlm betting ngn ayah aku. sapa menang sapa kalah. yg kalah esok paginya kena pergi beli nasik lemak. manjang dia kalah sbb klu dia menang pun ayah aku suh g kedai beli jugak hehe. tu pun gigih nk lawan juga sedangkan dh tau mmg keja dia pagi2 bangun awal pergi beli nasik lemak.

selain rumah jadik kembali sunyi, periuk nasik mak aku yg besar tu pun akan berehat sebentar dan periuk kecik tu akan kembali bekerja. ya la kami tiga orang ja makan pun kan. dan kemudian remote tv akan berada dlm kawalan aku kembali ngeh3..

p/s: sedang menunggu si miaainis amek aku..ya berpoya2 lagi bak kata miss lolliyana haha

6 comments:

  1. sempat lg update blog ek time tunggu aku utk p berpoya2...hihihii nyway minggu dpn berpoya2 lg..

    emmm bila nk rasa pizah drive nih..;)

    ReplyDelete
  2. miaanis:
    klu aku bwk keta kompom kena balik awai...klu ngn hg tgh mlm pun xdak hal kahkah

    ReplyDelete
  3. lain kali buh hp hg dlm peti besi bila budak2 tu balik...hoho..

    hepi new year!!

    ReplyDelete
  4. miss lolliyana:
    kahkah mmg aku jerkah muka serius lepas ni..tu pun klu hp aku leh repair la kan huuuuuu...

    ReplyDelete
  5. hoi hoi..aku cakap key hell tu sebab asal aku terrrrrrrrr keluar bahasa sabah aje, ko dengan laju nya akan potong cakap aku, dan cakap :

    'err, had. jangan cakap sabah, aku tak paham..'

    so camana tu?camana?camana aku nak cakap sabah ngan ko? cakap camana?hahahaha..

    hp-hp kita mmg untuk dirosakkan oleh anak buah ya. sila sedar diri sikit.

    ReplyDelete
  6. epalejau:
    dh mmg xfaham nk buat camner..sbb tu aku nk selamatkan aliya dari terus pekat berckp sabah ahaahha..

    tp bukan w705 aku ok!!mana tahan camni..asik beli hp baru ja..hp baru???:))

    ReplyDelete