Monday, February 28, 2011

kering idea tahap maksima!!

ni entry kering idea tp kental dan gigih nk update. paling lama aku tak update sbb aku tak dak idea langsung. mmg ajaib la bila aku tak reti nk merapu. apakah sindrom yg melanda aku??akibat byk makan pelam muda cecah garam belacan dan megi kah???sampai lembab begini jadiknya.

bila tak dak idea langsung camni aku rasa aku nk update pasal nih. pasal drama yg aku baru habis tgk. dlm kemut2 beruk aku tu mampu gak aku tgk drama korea 16 episode nih. standard la kan klu exceed limit tu muahaha..dan sekarang akibatnya beruk aku slow dari siput tuttttttttt geraknya.

so tajuk cita korea ni my princess. dgr tajuk sure suma buat muka. ala kompom sama ja jln citanya tuh. dh buleh bdget pun aih. aku pun sama jenis ja budget camtu but then lepas satu, satu episode aku layan. leleh??oh cita ni tak leleh sangat pon. cinta??of kos ler dh nama pun cita korea klu xbercinta tu bukan drama depa la. lawak??ya agak lawak sbb aku gelak kahkah..

hero??hero zaman aku sekolah dulu tp ensem tu maintain kekeke. heroin pun heroin zaman aku sekolah dulu gak. tapi cita ni mmg meletop kat korea yer. baru habis tayang kat korea pun. buleh tahan sengal heroin nih. hero besa la maintain control macho tp bila jumpa heroin sengal muhahaha habis ler machonya.

nah hambekkkkkk..puas hati besar sekali!!

so sapa yg tak dak keja cam aku buleh ler nk melayan drama nih. sinopsis buleh google sendirik naa hahahaa..



p.s: mcm nk kena ngajar sampai hbs sem ja nih. soalan midterm kena buat seblum 13hb...hoh!!

Wednesday, February 16, 2011

I love and I don't love you


aku suruh budak kelas aku buat ayat guna present simple form of the verb.. positive dan negative. so budak tu buat ayat ni

" I love you "

dan bila aku mintak ayat dlm bentuk negative budak tu bagi ayat ni

" I don't love you "

biasa la jiwa remaja kan..cinta adalah segala-segalanya.
it 's ok. aku faham..





p/s: tu kisah 1st kelas aku..nak lagi??ekekeke

Wednesday, February 9, 2011

bukan mimpi jadik nyata

aku tak tau nak ckp ni disaster ke apa. nk kata mimpi jadik nyata pun mcm mimpi tak best ja. agaknya ni hukuman selalu kantoi ngn bos berchatting dan berfesbuk sepanjang hari kat opis kot. tp mmg naseb aku tak baek la kan. time aku gigih susun buku, susun majalah, key in rekod, key in subjek registration, buat jadual kelas dia tak plak muncul kat belakang aku. asal aku buat benda lagho ja dia mesti muncul.

akibatnya camni la. aku list kat bwah ni satu-satu. kot gamak tak faham kang tya kemudian yer..

monday ( 18.30-20.30 ) : reading, vocabulary & grammar 2
wednesday (14.00-18.00) : english for specific purpose
thursday (14.00- 18.00) : reading, vocabulary and grammar 1
(18.30-20.30) : academic and reading & writing

rasa-rasanya dh faham ke belum. senang cerita camni la. saya mulai esok akan akan menjadik lecturer english bidan terjun untuk subjek dan kelas-kelas tersebut sehingga la penganti lecturer english yang berenti 24 jam tu muncul. aku ulang english lecturer!!! boss aku dh hbs pk kot sbb aku rasa mau jahanam budak2 tu belajar ngn aku..

so ada sapa2 nk explain kat aku amenda tu past continuous tense vs past simple tense dan adik beradik dia yang lain???oh boss klu disuruh mengajar sejarah aku akan ckp no hal tp bila english, serius aku rasa ni jadiknya"I sound stupid when i speak in omputih!!"




agak2 aku mungkin jadik cam cikgu school of rock ni tak???

p/s: aku disaster tp bdk2 tu lagi disaster sbb depa tak tau lagi akak librarian yg depa ingat kerani dan tak dak dgree ni mengjar omputih..siap hampa muhahaha!!!


Tuesday, February 1, 2011

aku mengaku !!


oh @dstickynote dh dijumpai oleh chenta_mia haha. so dari aku terkantoi dengan lebih ramai lagi dan dikutuk teruk especially kwn2 baek ku, better aku serah diri dan mengaku siap-siap. ya dengar sini kwn-kwn, saya, noor hafizah yang dulu tak pernah ada deria rasa nk buat frenster dan facebook tp kemudian ligat berblog dgn ini mengakui mempunyai account twitter. but wait, wait jgn kutuk dulu naa. meh nk cita camna aku leh terjebak lantas tebuat twitter ni hehe..



panjang citanya tp senang cita terjebak secara tak sengaja dan tanpa niat ok haha. masa tu faizalrockafela aka chemad, gigih nk bergaduh dgn indon pasal kes bola. tak cukup kat fesbuk dia kena cabar gaduh dkt twitter tp tak reti pakai. gigih punya pasal nk bergaduh tu aku ngn hijjah jadik mangsa ler. dia suh kami buat account twitter. sama-sama explore camna nk pakai. explore punya explore tak jumpa keseronokan dlm bertwitter ni. so tersadai la twitter kami bertiga tuh.

rupanya aku ngn hijjah ja tersadai. sedangkan chemad senyap2 twitt ngn artis tuh. giler belagak bila artis dh mula reply twitt dia. mula dia pasang ayat sengal suruh kami on. bila aku on balik tu la aku jadik terjebak ngn twitter ni. sbb ada orang dh follow aku. nk tau sapa??si epalejau haha. then dari dia terjumpa plak ngn nad dan acik. kemudian si nad dgn epal ni bercampur lak ngn chemad. maka terjadik la sebuah conference mengenakan chemad yg sengal tu cukup-cukup muhaha..

alkisahnya camtu la yer. tak dak niat ni tau..buat sbb nk explore jer. tak sangka leh berkwn dan bersembang ngn nad dan acik. dan kerana nad jugak si ana rafalli dan zahiril adzim say haloooo kat aku ;P...tp so far aku belum kategori aktif kot..on bila kena seru ja kihkih..jadik jgn kutuk naaaa ;'))


p/s: had, ko dh kutuk cukup2 dh..jgn tambah kutuk kat sini yer ahhaa..