Wednesday, February 9, 2011

bukan mimpi jadik nyata

aku tak tau nak ckp ni disaster ke apa. nk kata mimpi jadik nyata pun mcm mimpi tak best ja. agaknya ni hukuman selalu kantoi ngn bos berchatting dan berfesbuk sepanjang hari kat opis kot. tp mmg naseb aku tak baek la kan. time aku gigih susun buku, susun majalah, key in rekod, key in subjek registration, buat jadual kelas dia tak plak muncul kat belakang aku. asal aku buat benda lagho ja dia mesti muncul.

akibatnya camni la. aku list kat bwah ni satu-satu. kot gamak tak faham kang tya kemudian yer..

monday ( 18.30-20.30 ) : reading, vocabulary & grammar 2
wednesday (14.00-18.00) : english for specific purpose
thursday (14.00- 18.00) : reading, vocabulary and grammar 1
(18.30-20.30) : academic and reading & writing

rasa-rasanya dh faham ke belum. senang cerita camni la. saya mulai esok akan akan menjadik lecturer english bidan terjun untuk subjek dan kelas-kelas tersebut sehingga la penganti lecturer english yang berenti 24 jam tu muncul. aku ulang english lecturer!!! boss aku dh hbs pk kot sbb aku rasa mau jahanam budak2 tu belajar ngn aku..

so ada sapa2 nk explain kat aku amenda tu past continuous tense vs past simple tense dan adik beradik dia yang lain???oh boss klu disuruh mengajar sejarah aku akan ckp no hal tp bila english, serius aku rasa ni jadiknya"I sound stupid when i speak in omputih!!"




agak2 aku mungkin jadik cam cikgu school of rock ni tak???

p/s: aku disaster tp bdk2 tu lagi disaster sbb depa tak tau lagi akak librarian yg depa ingat kerani dan tak dak dgree ni mengjar omputih..siap hampa muhahaha!!!


9 comments:

  1. okay what?????
    ur MUET is even better than me, isnt it?

    buy books.
    refer internet.
    banyak melimpah-limpah!

    wah, aku ajar budak kecik ja.
    ko ajar budak besar!
    kahkah...

    ReplyDelete
  2. wah wah...good morning tecer..may ai go out?...
    hahahaha

    ReplyDelete
  3. pheeewwiiiitt!

    hello teacher.. may i go out??
    hahha..

    mmg boss tu dah abes fikir dah.. sbb tu suh SN ngajar english tu..

    all the best teacher!!
    nanti update story dalam kelas ya..

    ReplyDelete
  4. epalejau:
    mana ada better dari ko sama ja kot lagi teruk ada la rasanya..mcm la ko tak tau aku punya english tu tahap mana..

    tu ler ajar bdk kecik tak pe mmg mmg xreti apa2 ni ajar bdk2 ala mcm aku selalu cita kat ko la kan camna peel depa..

    sak:
    ehem..bkn cikgu tp lecturer muhahahha..dlm kurungan mmg disaster la aku skin oooii

    nad:
    nk out p mana??xbuleh duduk muhahaha..

    agak2 la klu hbs pk sbb librarian ni englishnya hampessss..

    ya baek kompom update tp klu best ler huuuuu...

    ReplyDelete
  5. pergh pijah dah jadi lib cum lecturer..ki3..tapi aku rasa tue bukan saja berlaku kat diri hang,tetapi majoriti librarian cosmo lain.depa kekurangn tenaga pengajaq.suh depa UP lagi gaji hg.

    Psstt:lagi pon english hang power dari aku kan.chaiyok!!!!!!

    ReplyDelete
  6. jieha:
    mmg pun kebykan nya camtu cuma xdapat english subjek kot..naek gaji??harap la..tau sgt dh..ni consider pertolongan murni untuk ajar bdk2 tu..

    ceh power la sgt..cam apa ja english aku tuh

    ReplyDelete
  7. perrrgghhh pizah nk jadik lecterer??? mimpikah aku? mimpikah bos ang yg pilih tuh? hahahaha mimpikah ang terima ja weh? meh nih aku nk cubit-cubit tengok ang mimpi ka dak!

    dapat pengalamn baru lak laa ek cik lecterer. aihh 2taon sekang nmpaknya sambung lagi laa ang bersama cosmo tu.

    nyway congratz dear......try your best, mana taw ley pecah record! hakhak kalah aku dowh...

    ReplyDelete
  8. nak update kalo besh? nooooooooooooo.. ko percaya ah, ko akan mengapdet kalau benda tu tak best!!!!

    ReplyDelete
  9. mia:
    aku dipaksa terima dowh..bukan aku nk sgt pun sbb kena ngajar english..oh lepas kelas mlm tadi aku harap sgt lecturer baru masuk mgu depan..

    epalejau:
    hahaha mcm betul ja ko ckp nih..tgu kang aku update...

    ReplyDelete