Tuesday, March 22, 2011

2 hari 2 mlm yg paling giler dan best

serius aku cakap weekend lepas mmg paling giler dan dasat dlm sejarah pernah aku buat. letih siot tp best. mmg hebat la penangan mengamuk dan merajuk chemad sampai nk putus2 kawan sbb kami suma tak jadik pergi kenduri dia kat kuantan. berbakoi2 dia sembur aku dalam skype. dh tu bila hijjah call dia langsung tak mau cakap. ngek giler angkat tapi tak mau cakap. habis semua orang kena sembur. arghhhhhhhhh sengal!!

so last minit decide nak pergi. gamble ja. tak nak gtau dia. biar dia merajuk. mmg plan nk muncul tersengih lebar2 depan dia nanti tuh. so kenduri ari sabtu. hari kamis tu baru decide nak pergi . plan gerak malam jumaat dlm kul 10.30 sbb fairuz nk layan raja lawak final lu. saja gerak lewat sbb tak dak tempat nk stay pun klu sampai awal haha. tu la gatai nk buat suprise. klu gtau elok2 ada ja homestay or hotel yg chemad provide kat kwn2 datang dari jauh ngeh3..argh biar. geram punya pasal tak kisah la tdo dlm keta pun muhaha.

konon gerak 10.30. tolak minum isi minyak singgah 7E cari towel kecik bak kata fairuz, tu sorang lagi ngek. sengal tak habis2..last2 gerak kul 11.30 gak..tp tak pa. aku ngn hijjah elok ja bantai tdo kat belakang. tinggal si shanti tabah teman si drebar fairuz la gigih panjat bukit genting tuh kahkah. last2 sampai kat hentian genting sempah tu pukul 4 pagi. rehat, minum2 ayaq teh o panas yang kaler mcm urine test tu sambil layan kueh paw sorang sebijik then belasah tdo dlm keta sampai subuh.


kul 4 pagi kt genting sempah..

lepas solat subuh semua dan masing2 pun dh segar balik sambung perjalanan ala2 amazing race kami ni ker kuantan. yeahhhhh tepat kul 9 kami sampai kat tol gambang. last perhentian sebelom masuk susur tol gambang mengikot pelan umah chemad dekat kad kawen dia la. sampai2 ja kami breakfast dulu. sekali lagi fairuz jadik bahan eksperimen. elok ja makcik tu hulur pinggan nasik lemak kat fairuz, kami bertiga kansel tak nk order kahkah. sbb mmg tak sedap langsung tgk nasik lemak tu. dh ler mahal. elok ja aku hijjah ngn shanti pergi gerai sebelah amek nasik lemak yg dh bungkus. dh la murah lagi sedap lak tu hahaha.



nasik lemak fairuz yang mahal dan tak sedap banding nasik lemak bungkus murah kami 3 orang haha


masa kat gambang ni mmg setinggan habis la aku rasa. sebijik cam pelarian kahkah. yer ler degil nak buat suprise. tanggung la akibatnya. bwk iron buat surau tu mcm umah sendirik. mandi koboi dan bersiap kat situ gak. tak dak hal. tp buleh tahan cun bergaya gak hijjah ngn shanti even bersiap dlm serba kekurangan facilities pun ekekeke..so sekarang adalah masanya. begerak ke dewan untuk bertemu dan tersengih2 depan chemad.

tah apa2 buat plan mamat sekor ni. tulis jumpa jenjantas sebelum jumpa sekolah. ngek ada 4 jenjantas yg kami jumpa tp tak nampak pun sekolah yg dia tulis dlm plan umh tu. bila dh jumpa taman sg isap tu jenuh plak nak mencari dewan. mmg terbaek la plan kt kad hang tu chemad. nama dewan tak tulis. dh la ramai giler kawen aritu. dewan pun bukan seketoi. last2 silap dewan naseb baek tak masuk lagi klu tak malu free2 ja. hadiah yg penuh bonet keta tu pun tak bawak turun lagi. naseb baek fuhhhhh!!

pusing punya pusing last jumpa la jugak. tp dia ngn jue lom sampai lagi. dh belasah makan bg kenyang amek energy nk lepas geram kat mamat tu kami duduk senyap2 tgu pengantin sampai. bila sampai kami tgu sampai fmly ngn kwn2 u dia merenjis puas2. dh habis turn semua orang kami berempat bangun muncul depan dia duk bersanding tuh. nah hambek tersengih2 hang kat situ. ooo merajuk sangat. nk putus kawan la, tak mau angkat tepon la, balasan orang2 kedah la. nah hamek hijjah renjis cukup2 hahaha..klu ada batu ngn batu2 hang kena renjis kot kahkah.




tunduk rapat siap sedia ja nk kena baling beras tu kahkah..gediks nk merajuk sangat hamek hang!!

dan mmg dia tersengih syok sbb kami sanggup datang dari kedah. tak jadik nak putus kawan la kan. siap pesan jgn balik dlu. nak ajak pergi amek gambar outdoor. ala ngaku ja la chemad. tnpa kami gambar hang mmg takdak yg cun pun. cuba tgk gambar hang masa kenduri belah jue mmg muka mcm kena paksa kawen kahkah..cuba tgk gambar masa kami ada haha..elok dan ceria ja senyuman hang tu wakaka.



sila tgk muka org majuk tersengih2 lepas kami muncul kahkah

outdoor..see gambar hang cun sbb kami ada tau haha

asalnya lepas amek gambar outdoor tu kami nak balik ja trus. tapi chemad ni duk suruh stay jugak. at least balik lepas rehat kejap katanya. konon la kan. sekali dh sampai homestay, nampak katil mmg tak jadik balik mlm tu kahkah. balik lepas subuh esoknya. dh alang2 balik subuh tu tgu lagi. dh segar tak mengantuk makin panjang la kaki. singgah hora kt genting kehkeh.



abaikan date kat gambar sbb silap nk setting kihkih




masa ni tgh cari dragon boat..nak main tapi tak jumpa2..sekali jumpa abg antu sergah hijjah kahkah

lepas penat meronda theme park tu kami kembali ke pangkal jalan. sambung perjalanan balik ke kedah sbb esoknya semua kerja. dan lepas kira 48 jam kami buat amazing race dari sg petani ke sg isap ni aku sampai umh kul 7.30 mlm..dan esoknya hari isnin empat2 org kami masuk keja lambat hahaha.tima kaseh chemad sbb sentap merajuk teruk sbb klu hang tak merajuk teruk camtu kami tak akan ada pengalaman amazing race 48 jam nih dan errr maybe aku tak berpeluang buat hijjah, shanti dan fairuz cuak msa depa bagi aku drive dlm ujan lebat kat highway :P

p/s: rasanya ni entry paling panjang pernah aku buat kot hahaha

4 comments:

  1. alahai sian korg bersiap kat RnR.. lau nad ada, leh tumpang rumah nad.. sob2.. sorry eh SN. tapi tu lah, sape suruh chemad kawen sama tarikh dgn sepupu nad.. huhuhu. tapi amazing la race korg ni.. siyes susah nak cari member camni. lau satu hari nanti agak2 chemad lupa member, pi pancung je pale dia.. hehe.

    ReplyDelete
  2. nad:
    hahaha xpe..sapa suh gediks nk buat suprise kan so jdik camtu la..berani dia buat2 lupa mmg kena pancung la ngn kami berempat..tp rasanya dia xkan lupa kot..sampai mati dia ingt amazing race kami demi nk g kenduri dia :))

    ReplyDelete
  3. hahaa, kompem nnt kenduri korang ber4 pun, dia akan datang. kalo dia tak datang, meh aku yang tolong pancung kepala dia.

    anyway, kenduri aku jangan buat amazing race ya. takut ko yang menangis tak berlagu nnt.. hahahaha..

    ReplyDelete
  4. epalejau:
    tu la hijjah ngn fairuz dh tuntut dh tu kahkah..kenduri ko??mana leh buat amazing race..ko jgn duk buat main tapuk2 lak..mau nk kena cepuk ngn aku klu duk tapuk2 hahaha

    ReplyDelete