Wednesday, April 27, 2011

“Tanpa keberanian mimpi tidak bermakna”


Tanpa keberanian mimpi tidak bermakna




wah pinjam ayat filem soal hati. motif , letak gambar lak tu :D..fuyohhhhh cita zaman aku sekolah lagi nih. ingat la yer klu bab2 lagho nih kehkeh. aku teringat ayat tu sbb aku ada impian yang aku nak sangat buat tp sampai arini aku tak buat-buat sbb aku tak berani.

aku teringin sangat nk buat sejak hari pertama aku jadik librarian. ni dh masuk 2 tahun 4 bulan dh tp tak jugak ada peluang nk buat.

aku sebenarnya kan teringin sangat nak bagi kat bos aku notis resign 24 jam mcm org lain selalu buat tu hahaha.

depa berani la sbb dapat kerja lain dh. tapi aku tak dak keja lain menunggu. so mana nk berani resign bodo-bodo gitu jer even hati berontak nk buat..ya tak??:D


p/s: entry versi meroyan dlm tak nak tunjuk sebenarnya nih hihi


Thursday, April 21, 2011

mitos yang sebenarnya tertulis

percaya dengan mitos sapa berjaya tangkap bunga yang pengantin baling then turn dia kawen lak lepas tu???muhahaha..tak baek oo percaya benda2 gitu. tapi klu buat main-main gurau-gurau buleh kot ekekeke.

bukan apa, aku tengok gambar nani kawen ni ha. buleh tahan lawak gambar ni klu tengok haha. gigih berebut tambah2 ann ngn cikgu mahfuzah.

tak sia-sia depa berebut. ann bulan 6 ni kenduri. cikgu mahfuzah lak baru selamat jadik tunang orang. tu si wani tu dh selamat jadik cik puan azim pon.belakang wani sket si dila kawen bulan 6 ni gak.

ha tu si miss lolliyana even terlindung pun tak lama dah tu kehkeh. jgn ingat muka hang tak jelas aku tak perasan tu hang tau hahaha.

naseb baek epalejau tak dak time ni..klu dia ada, aku kompom dia antara yg gigih nk sambut bunga tu muhahaha..

tapi mitos itu hanya kebetulan..kerana yang sebenarnya semua itu sudah tertulis ;))


kredit to muiz untuk gambar ni :D



aku tersengih bila tengok gambar ni. lawak giler haha..masa nani - muiz kawen cikgu mahfuzah single lagi. sekarang dh sibuk cari photographer untuk outdoor ;D

p/s: jangan tanya asal aku tak rebut..cuba cari kat mana aku dlm gambar ni??wakakaka

Wednesday, April 20, 2011

aku tertido dan dia terlelap


aku ngn epalejau ada satu rutin. rutin berchatting lewat malam. kami tak chat awal2 tu. tak best. bila org lain dh tdo elok mimpi indah kami gigih begossip. aku jenis tak reti nk tdo awal. dia plak selalu buat kerja sampai subuh. ingatkan jadi student ja buat assignment ke subuh. dh jadik cikgu pun sama jugak yer rutin ko kekeke..

bila dah berchatting tgh2 mlm tu kejadian ni selalu terjadik. dia tunggu aku reply dekat sejam. at least lepas sejam aku reply, "aku tertdo tadi hehe". kira mujur la aku terjaga balik tp kebarangkalian aku nk tertdo masa chat tu rasanya baru sekali kot. tu pun sbb dia lambat balas so aku baring2 terus terlelap.

bukan apa pernah terjadik aku tunggu punya tunggu dia tak balas-balas. tup tup esok pagi ada sms masuk or kat fesbuk bunyik ayat ni. "aku terlelap semalam :D"..naseb baek aku faham. lama sket tak balas tu aku tau ler. kompom tangkap lentok depan laptop la tu. so tunggu lagi??say oyasumi ja lah aku pun hehe..




pink and blue..oh ingatkan aku kaler yongseo la had haha



p/s: mc arini dan keja sok..mesti esok ramai tak caya aku demam hadoii..

Saturday, April 16, 2011

nah hambek :D

aku rasa lama jugak la aku tak update. sungguh tak dak idea nak merapu. tp tadi kwn2 aku dh bagi idea untuk update. maseh la kwn2 even sengal sorang2 ngutuk aku kat fesbuk. tak pa gurau kwn2 namanya pun kan haha. asalnya aku ngn jieha ja. dia kan selalu mms makanan western yang dia masak sendirik kat aku..so aku kasi dia panas pagi2 tadi ngn ckp aku nk out fesbuk bakaq ayam buat ayam percik muhahaha..

wah sekali pas aku masuk balik fesbuk lepas bakaq ayam tu, bukan main sakan depa ngutuk aku. baek punya barbaris panjang..tahir yang lama tak muncul kat alam maya pun tetiba ada sekali join jieha ngn chepah ngutuk aku. tak caya aku nk bakaq ayam la. ayam takot tengok aku la. suka sangat la yer

ala aku tau tu semua dengki la tu kan kan kan hahahaha. ooo tak pecaya ya aku bakaq ayam tadi. tak pa meh aku tunjuk bukti :D..nak sangat kan..hamekkk aku letak kat sini wakakaka..




nah ni tradisional punya bakaq ayam nih. bebalot daun pisang dan guna sabut nyoq..xdak masuk2 oven cam hang jieha oiii hahahha..siap berasap sakan tau dak :))

dan ni hasilnya. siap letak dlm pinggan dgn nasik beserta ulam-ulaman dan bendi segar yang dipetik dari belakang umah. semua tanam sendirik. tidak tercemar dengan racun serangga ka apa :P..err sambal belacan tu pun cabai tanam sendirik tau wakakaka..



so jieha?? :D :D :D :D

p/s: tunggu malam kang belasah pulut durian lak :P

Monday, April 11, 2011

aku download??

klu sebut pasal mendownload aku mmg paling malas. aku rela ja tunggu movie tu buffer dari download. pelik punya perangai kan tp dh jenis tu nk buat camna. sama la klu nk dengar lagu pun. harap la aku nk download. mesti aku paksa jieha downloadkan. even dia akan bebel berbakul2 tp kemudian akan ada bunyik send file kat skype. maseh jieha :))

tapi semalam entah apa mood entah. busan sangat kot. kwn2 sekarang suma sibuk semacam ja aku tengok. tak tahu ler sibuk ngn kerja or sibuk prepare nak kawen kehkeh..jgn marah nolly. dun wori, cun ja bekas telor hang post dlm blog hang tu hahaha..

sampai epalejau pelik aku sunyi sepi. tak nampak kt fesbuk, ym pon tidak. sampai dia kena kol aku tuh tanya mana pergi hehehe...ni gara-gara aku gigih mendownload soundtrack drama-drama korea ngeh3. giler fokus buat benda lagho. klu pasal kerja siap kena minum nescafe sbb tak tahan ngntuk :D

puas aku geledah youtube cari sountrack drama. ni salah satunya. dulu pernah dengar tp tak rasa nk dowload pun. buleh tahan gak ler suara si seohyun nih. selalu nyanyi dua tiga baris ja. ya la group 9 orang mau tarik rambut kalau tak sama adil bahagi kuikui..video clip tak dak kot. ada lagu2 style gini ja ha..lain2 soundtrack tu mls la aku nk taip ngn letak link heh..




p/s: busan teruk tp xdak idea nk update..tu pasal kuar pasal entry nih :P

Tuesday, April 5, 2011

buku mr bean

nama buku ni handbook for writers. tapi aku ngn kwn2 aku panggil buku ni buku mr bean. alasan sbb kulit depan ada gambar keta lebih kurang keta mr bean hehehe



cuba tengok.. tak sama ker??hahaha

p/s: klu hijjah tak tya pasal APA style rasanya aku tak ingat aku ada buku mr bean nih :P

Monday, April 4, 2011

kerajinan dari tauladan


tak sia-sia aku buat entry rasa librarian yang sebenar. rupanya aura kerajinan aku tu merebak dan meresap ke sanubari si aisya ni. dlm diam2 dia meneladani kerajinan aku tu rupanya ;))




even penyapu tu terlebih panjang dari ketinggian dia sendirik tp usaha murni nak menyapu tu tetap terpuji la. so jgn time pendek cengini ja rajin. maintain sampai tinggi dari penyapu yer huahua..


p/s: apa??nk sembur aku ler tu..tau dh kwn2 oii hahaha