Saturday, April 16, 2011

nah hambek :D

aku rasa lama jugak la aku tak update. sungguh tak dak idea nak merapu. tp tadi kwn2 aku dh bagi idea untuk update. maseh la kwn2 even sengal sorang2 ngutuk aku kat fesbuk. tak pa gurau kwn2 namanya pun kan haha. asalnya aku ngn jieha ja. dia kan selalu mms makanan western yang dia masak sendirik kat aku..so aku kasi dia panas pagi2 tadi ngn ckp aku nk out fesbuk bakaq ayam buat ayam percik muhahaha..

wah sekali pas aku masuk balik fesbuk lepas bakaq ayam tu, bukan main sakan depa ngutuk aku. baek punya barbaris panjang..tahir yang lama tak muncul kat alam maya pun tetiba ada sekali join jieha ngn chepah ngutuk aku. tak caya aku nk bakaq ayam la. ayam takot tengok aku la. suka sangat la yer

ala aku tau tu semua dengki la tu kan kan kan hahahaha. ooo tak pecaya ya aku bakaq ayam tadi. tak pa meh aku tunjuk bukti :D..nak sangat kan..hamekkk aku letak kat sini wakakaka..




nah ni tradisional punya bakaq ayam nih. bebalot daun pisang dan guna sabut nyoq..xdak masuk2 oven cam hang jieha oiii hahahha..siap berasap sakan tau dak :))

dan ni hasilnya. siap letak dlm pinggan dgn nasik beserta ulam-ulaman dan bendi segar yang dipetik dari belakang umah. semua tanam sendirik. tidak tercemar dengan racun serangga ka apa :P..err sambal belacan tu pun cabai tanam sendirik tau wakakaka..



so jieha?? :D :D :D :D

p/s: tunggu malam kang belasah pulut durian lak :P

10 comments:

  1. siapa nak belasah pulut durian? wuaaaaaaaaa! eh terover komen yang kat bawah dulu.

    GULP. jangan la citer pasal makan. aku taktau kenapa, aku sekarang ni gila kuat makan. selera terbuka saja. dan errrrr, ayam percik ko tu tau tak sangat menggugat kalbu. apasal lah ko duk jauh sangat haaaaaaaaaaaa? kalau tak, leh aku ketok pintu nak mintak lauk ;)

    ReplyDelete
  2. epalejau:
    kehkeh ha ah dulu2 aku xdak la suka sangat tp skrg ni suka la plak pulut durian nih..

    ala ko tu aku dh bg resepi tak nak cuba buat..dh tu mula la tingin bagai nak mkn ayam percik tuh..

    ReplyDelete
  3. sedaaaapppnyaaa!!!!!..
    fizahhh mmg dh terer masaaakakk!!!..
    tidak syaaak lagi..huhu..tanpa was2.
    pulot duyan tu sp pulak buat? ;p

    ReplyDelete
  4. mini cooper:
    terer masak??oh tidak part bakaq ja kot pandai hahahaa..pulut durian tu of kos ler my mommy..ai gigih makan jer kuikui

    ReplyDelete
  5. pizah....opsss fizah...bg aku resepi aym peghercik ni...nmpak mengiurkan lah...hahahaha

    ReplyDelete
  6. chenta MIA:
    betoi ka nk resepi ni??kehkeh aku kena balik salin ngn mak aku dulu la nampak gayanya..aku bako aja pandai :D

    ReplyDelete
  7. hahahaha...bako tu aku tau jugak...hat kuah percik dia tu aku nak....

    ReplyDelete
  8. apa pun, aku tetap sayang mak ko sebab masakkan aku ayam percik masa aku datang sana dulu..

    hehehe..muahmuah, macik! :)

    ReplyDelete
  9. pergghhh!! apa lagi join master chef lar.. cuma hang kena pelbagai lauk jer.. macam aku kena makan ada kuah.. kih33..

    psstt.. takda orang datang masuk minang ker.. ~lalala

    ReplyDelete
  10. chenta:
    mak aku kata blender bwg ngn cabai hidup.lepas tu rebus ngn santan sekali ayam. dh kering angkt bako. kuah tu separuh sapu masa bako separuh lagi lepas dh bako..selamat mencuba :D

    epalejau:
    aii muah kat mak aku jer??aku yg amek EL demi ko xnk muah2??hahaha

    bulat:
    aii si bulat lama xmuncul.sesuai nama bulat asal aku post entry makan kompom hang muncul ekekkeke

    ReplyDelete