Wednesday, May 25, 2011

agar-agar sirap fifi dan fufu


klu matlutpi tepon mak dia tya camna nk buat cekodok, aku lak tepon mak aku tanya camna nk buat agar-agar sirap. aku ulang agar-agar sirap. klu matlutpi tu call mak dia logik la kot sbb dia laki-laki plus duduk negeri omputih. aku??haha ni aku nak buka cita zaman muda-muda dulu nih ekeke..

masa tu bulan posa. tengah hempas pulas nak habiskan belajar benda yang tak minat sbb pikir at least ada degree. ya adik-adik, ni aku nk pesan klu hampa tak minat kos tu cepat2 la apply tukar kos yer huahua.

ok back to cita asal. idea nk buat agar-agar sirap ni datangnya dari cikgu mahfuzah. orang lain tak tau. ni kerja kami bedua ja. tak tau orang lain pergi mana time tu sbb seingat aku idea tu mai masa kami dua orang duk main tenet dekat ruang tamu, sebelom tiba-tiba ada mentol menyala kat kepala cikgu mahfuzah.

so turun la bawah pergi kedai runcit yang aku tulis entry carta ayaq dulu tu. ala kedai yang aku cita kami mesti singgah lepas balik kelas semata-semata nak beli solivite sorang sebotol sebelom naek umah kami kat tingkat 4.

elok dh ada suma bahan nk masak agar-agar tu terus masuk dapur. ya amat yakin sehingga la dh pegang periuk sebelom aku pandang cikgu mahfuzah dan cikgu mahfuzah pandang aku. yes terbaek. dua-dua tak reti nak buat muhaha..

dh tu tunggu lagi, aku kol mak aku, dia sms mak dia.. tadi pergi beli bahan-bahan cam confident ja reti buat. ala bukan la 100% tak reti konpius ja ekeke..

sbb klu tak reti langsung idak la licin agar-agar tu kwn2 rumah lain belasah. kira ok la tu cukup rasa, tak manis tak tawar. elok-elok ja dan paling penting tak keras dan tak lembik kihkih..1st time buat ok la kan. tp kenapa kami makan pakai sudu yer time tu??;P

kira bagus la cikgu mahfuzah tegerak hati nk masak agar-agar sirap time tu sbb automatik kami berdua dh tau camna nak masak lepas tu. kalau tak, tak jadik la puding mangga aku kehkeh. tambah-tambah cikgu mahfuzah sekarang makin mantap skill mari ke dapur dia. almaklom la dia tak lama lagi dh nak langsung :D




ssh nak cari gambar agar2 sirap rupanya sbb semua dari blog orang..takot nak amek..yang ni kredit to google...makaseh :D


p.s: tak geli ka tajuk fifi dan fufu tu??wakakaka

8 comments:

  1. kahkahkah! geli la jugak.nama chef agaq2 manja sangat tu pizz. akuu dapat bayangkan macam mana muka angpa masa saling berpandang antara satu sama laen tu kahkahkah!!

    ReplyDelete
  2. aku dok pikiaq gak spa la fif n fufu tu...akakakaakakaka

    tp bila da start bc entry br ku tau siapa pemilik nama itu...:P

    ReplyDelete
  3. uda:
    bukan kata hang dengan aku2 sekali tahan geli sementara nk habis taip tajuk tu wakakaka..

    chenta MIA:
    kehkeh manja habiskan nama kami??xpa klu hg nk muntah hijau, kami tak marah sbb kami pon tahan geli gak ni haha

    ReplyDelete
  4. alah pizz apa nak geli...kan kita 1 uma ada nama 'puteri' gitu. ang, fifi. puzah, fufu. noly, lili. hadra, haha. tirah, rahrah. ate, tete. aku, dada. nasebek x buah dada ja hahahhaaaa. emah & enon apa dia aaa??

    ReplyDelete
  5. weh..aku rasa cam ada je time korg wat tu..ke aku xde?xingat lak..tp pasal agar2 tu mmg ingat la..licin..terbaek dr ladang..haha

    p/s:nama glamor aku lili ker???cam sedap sgt je..hahaha

    ReplyDelete
  6. udalolli:
    tak tahan ayat nama putri gitu kihkih..emah aku xingt la apa nama dia..nun klu xsilap nunu..tp nama hg yg paling epik sekali la klu tersilap tafsir hahaha

    ms lolliyana:
    hang ada kot tp tdo rasanya..time tu kami dua ja duk cerah biji mata sampai kuar idea nk masak agaq2 ni ha hihi

    p/s:sedap tp fifi lagi glamer kot wakaka

    ReplyDelete
  7. noly nono la.. nun nunu.. imah mama kot. hahahahahahaha! tak ingat.

    aku mana haaa time ni? mana? mana? ni aku nak marah ni..

    ReplyDelete
  8. epalejau:
    haha so nolly xleh perasan nama dia terlebih sedap la kan..aku pon tak ingat sangat :D

    aku tak sure mana yg lain sbb mmg aku ngn fuzah ja time tu..org lain tdo kot..ko klu tak tdo kompom merempit ngn cicak man uda hehe

    ReplyDelete