Monday, May 2, 2011

gula-gula


aku ni kadang2 jadik kaunselor tak bertauliah. tempat orang merujuk pada satu-satu permasalahan. kawan-kawan suka la nak suruh aku perah otak cari idea kalau depa ada benda nk kena settle. salah satunya ni masalah cinta. konon cam expert tp hampes la kan hahaha

dalam banyak2 tu paling tak tahan idea nih. bila ingat balik ngn si yang bertanya tu kami gelak guling-guling. camna la buleh terpikir nk guna kaedah nih. mcm ngek la idea tu. tp tu ja yg terdaya aku bagi wakaka..sbb yang bertya tu dah habis pikir dan tak dapat pikir dengan rasional lagi dah. so idea aku yg bunyik cam budak sekolah punya idea tu diterima bulat-bulat..ok gelak guling2 lagi hahaha..

ideanya adalah dengan memberi gula-gula yang terdiri dari perisa berikot pada si target setiap kali si bertanya tu terserempak dengan dia. peratus kejayaan??hahaha tak yah cakap la ;P




sila analisa gambar ni betul2 untuk mengetahui apakah perisanya :D

naseb baek bila yang si bertanya tu ada taget baru dia tak guna idea ni. cuma kalau dia kental dan gigih nak pakai idea nih kan dia kena tukar perisa ja. kena tukar dari perisa kat atas ke perisa di bawah nih..



tu pun klu dia rasa nk cuba lagi la idea merapu teruk nih kihkih


klu nk ikot yang si bertanya tu pun ada gula-gula perisa dia gak. tapi tak apa la. tak nak la letak kat sini. kang jelas sangat pulak. dalam kurungan mcm la letak dua perisa kat atas tu orang tak perasan hahaha...

p.s: pesanan penaja. entry ni telah mendapat kebenaran dari si bertanya sebelom dipublish yer..so dun wori :D

6 comments:

  1. hahaha! aku tak sangka ko nak buat entry gini. ko cakap nak buh gambar saja??? aiyoyoyooo..

    ReplyDelete
  2. epalejau:
    ish klu letak gambar saja kurang mantop wakakaka...err camna skil cari gambar gula2 aku nih :D

    ReplyDelete
  3. hahaha..ni mesti cerita cik epalejau..kan? kan?..hehe..

    ReplyDelete
  4. nani:
    hahaha cita epalejau ka??err epalejau sila jwb ya atau tidak :D

    ReplyDelete
  5. nani, sengal kan pijah. kalau publish gambar saja, sure orang taktau..apa daa..haha.


    skil ko? hancus...wakakaka!

    ReplyDelete
  6. epalejau:
    haha ssh nk cari yg perisa2 tuh..ni yg paling clear nampak jelas :D

    ReplyDelete