Sunday, May 15, 2011

pre wedding

klu nk ikotkan tuan punya badan tu tak dak la iya-iya sangat nk buat pre wedding nih. tp naseb la dapat kwn2 yang excited lebih muhahaha..

asalnya plan kuar makan2 biasa ja sbb ainun balik bercuti kat kampung. so dia ajak kuar. alang2 kuar tu cikgu mahfuzah ajak singgah sat kat kedai pengantin. nak survey2 katanya. so tunggu lagi aku ngn ainun snap pic konon ni photo shoot ala2 pre wedding gitu. tp ni versi kwn2 tanpa si kumbang la yer ngeh3..

so pre wedding versi kwn2 ni mesti la bermula dengan adegan mengisi perut dulu sbb masing2 lapar ya amat. memandangkan sg petani ni kaya dengan nasik ayam, nasik kandar dan jugak fast food sahaja kami memilih tempat makan paling dekat yakni belasah pizza. masing2 busan tp mls nk pk belasah ja la..



motif gambar ni senang nak tunjuk tu cincin di jari manis tuan punya badan serta hati girang cikgu mahfuzah ekekeke. dan agaknya dek aura darah manis cikgu mahfuzah tu, budak kecik dua orang ni especially yang laki2 tu sangat teruja nk main2 ngn kami..bila aku tunjuk gambar ni, dia tersengih2 suka..padahal dia kat sebelah cermin luar, kami kat dlm. comei giler :D

lepas makan tu kami gerak ke kedai pengantin. dis time kami suruh cikgu mahfuzah drive. sbb tak penah lagi merasa dia drive dan naek keta dia kehkeh..tak baek dera si bakal raja sehari tp hari ni pre wedding special for kawan2 so request kwn2 tu dipenuhi ngn jayanya hihi..




habis serba serbi pegerakan di snap ya. konon pre wedding, habis terbaek la angle gambar ainun capture tuh wakakaka..

kemudian bila sampai aku ngn ainun dengan gigihnya tak bagi cikgu mahfuzah turun selagi kami tak turun. sebabnya kami nak amek gambar kaki dia jejak tanah kahkah...sengal giler :))




habis semua benda nk amek gambar. nama area kedai dgn bangunan kedai tu pon gigih amek sbb nk make sure idea pre wedding kami ni lebih kurang cam pre wedding pro punya kahkah..sengal giler tp ya la bukan selalu pun. sekali sekala nak bt idea giler camni :D..tu gambar kaki jejak tanah, naek tangga dan nk tanggal kasut masuk dlm kedai pun sempat kami amek kehkeh...

kemudian sessi utama pre wedding. belek album gambar dan baju2 pengantin. nego pasal harga pakej suma tuh..aku bab2 ni slow sket so aku serahkan tugas dekat ainun untuk bincang2 apa yg sesuai dan cantek ngn cikgu mahfuzah..so meh aku plak amek gambarnya:D



tu tengok serius giler cikgu mahfuzah buat pilihan sambil bincang2 ngn akak owner kedai tu. ainun dlm serius sempat gak tersengih bila tengok camera hahaha..so far kedai ni mmg terbaek la..baju2 dia mmg update punya design. terkini dan mmg cun. harga pun tak dak la melampau2 mahalnya..

ni antara koleksi baju2 kat kedai tu. mana satu yg jadik pilihan cikgu mahfuzah???tak leh dedah kat sini.. kena tunggu wedding dia la yer muhahaha..ala lgipun lom buat final decision lagi mana satu. just bayangan rupa bentuk dan design tu dh ada sket2 ngeh3..




sket2 ja buleh tunjuk kang tak suprise ekekeke...

so camna pre wedding versi kwn2 nih?? sengal tak sengal tp aku rasa bertuah sbb dapat jadik sebahagian dari memori menjelang hari bahagia dia..buat cikgu mahfuzah aku tumpang hepi untuk hang dan semoga semua yang dirancang dipermudahkan dan berjalan lancar sampai la ke saat dan detik itu tiba :))..

p/s: oh lupa selamat hari guru buat cikgu mahfuzah, ticer hadrawati, akak2 aku, akak ipar aku, abang ipar aku dan semua cikgu cikgi seantero malesia :))

6 comments:

  1. sonok nyer dpt enjoy ngan kengkwn seblm kawin..sob2..

    ReplyDelete
  2. ms lolliyana:
    haha teruja lebih sbb ni ala2 pre wedding la konon :D

    ReplyDelete
  3. hehe! besnye ada pre wedding. tapi ehem. selalu orang buat pre wedding ngan bakal laki ye.. ;)

    p/s: thanks for the teacher's day wish..

    ReplyDelete
  4. epalejau:
    haha tu pasal aku tulis tanpa si kumbang dan ini pre wedding versi kengkawan :))


    p/s:u r welcome :D

    ReplyDelete
  5. ckp kat cikgu fuzah nnti jgn lupa order kek kat aku hahahaha... bila lg nak tlg kwn2 kan hahahaha

    ReplyDelete
  6. syuhada:
    wakaka baek2 nanti aku habaq kat dia naa..tu pasai bagi ja ayat bekira kwan2 setel la muhahahaha

    ReplyDelete