Sunday, June 26, 2011

masalah siput sedut






ada sapa-sapa ada problem cam aku tak. tak reti nak sedut isi siput tu kuar??haha..serius ni bukan lawak or reka-reka punya cita okeh. dulu-dulu lagi la teruk. dari 10 maybe aku berjaya sedut tiga ja kot..

sbb tu aku tak ingat bila last aku makan siput sedut. tp tgh hari tadi makcik sebelah umah bagi semangkok masak lemak siput sedut. agaknya bila dh tua2 ni dh reti kot nk sedut. byk gak la buleh makan banding dulu2 huahua..


p/s: tahniah buat dilla dan syawal..selamat pengantin baru dan semoga kekal sampai ke syurga :))

Monday, June 20, 2011

wah gurau kasar nampak


tgk gambar tu, tu la laptop aku. tadi sebelom aku menaip entry ni kan dia telah tepadam dengan sendiriknya lebih kurang 4 kali. ya dia mmg camtu sejak masuk usia emas ni. mudah sangat sensitip. sikit, sikit nk terpadam sendirik. tambah2 klu aku tgh syok layan online drama.




ni lom kira dia naek blank screen pelbagai kaler lagi tuh..

mcm tadi, aku tgh syok layan city hunter, dia buleh lak gurau2 main shut2 down sendirik. suka benar dia. yg best tu bila aku on balik, dia bagi aku tengok kt part yang sama ja. sampai ja part tu dia tepadam balik. asal aku on then sampai part tu dia tepadam lagi!!

wah sukakan dia begurau kasar ngn aku. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh buleh tak jgn buat cengitu time beruk aku tgh laju??? aku beli baru kang puas hati!!



p/s: tp bak kata zul tadi, laptop hang tu dh expired, sampai masa beli baru dh pon ..err tp dia lom betul2 kiok lagi nk beli baru hehe :D

Tuesday, June 14, 2011

coolblog

coolblog. aku tak tau menatang apa pon tu seblom ni. maklom la org kg muahaha..sampai la aritu pergi kenduri ann kwn2 bawak pergi CMART mall kat pekan canglun tu. depa duk elok ja bebaris sambil pilih perasa masing-masing. aku yang blur2 tak tau menatang apa tekebil2 tgk menu.

sampai la jiha tanya hang nk perisa apa. aku rasa jiha sian tengok aku blur habis kot time tu hahaha..akak yang jual tu pon buleh tahan sian tgk aku sampai siap tolong explain ckp yang ni sedap klu campur ini dan ini. dan akhirnya hasil akak tu duk consult, aku pilih coolblog vanilla oreo topping jelly mango..

rasanya?sedap tp manis sket la..tak mampu nk habiskan. agaknya aritu tengah kenyang lagi kot. cuba sekarang ni beli kompom sedut sampai licin haha..klu nk ikot lepas kenduri tu aku dh xberapa nk ingat coolblog ni. tp bila cikgu mahfuzah dengan skinz duk meroyan mengidam nk minum coolblog ni tetiba aku pon rasa teringin lak nak minum hehe

tp masalahnya kt sg petani ni tak dak. tak kan kena p canglun kot demi coolblog??haha..xpun klu dh teringin sangat kena pakai gak la idea skinz dlm ym petang tadi. dia suruh blender ais then campur oreo ngn milo ;P..tp bak kata cikgu mahfuzah tak dapat coolblog ori dapat mcflurry oreo pon jadik la ekekeke




dengan coolblog masing2..muka blur aku masih jelas dlm gambar nih hahaha.aii yun 3 sekali pegang nampak ;P..


p/s: aii baru dua entry bulan ni..tak perform nampaknya kahkah..nk buat camna idea xdak :D

Thursday, June 9, 2011

sampai Mael Lambong sound


hari ini kerja aku main tali gitar kat google ni. nampak sangat aku busan habis..aku malas nk buat kerja sebenarnya. minggu depan la aku buat kerja balik..elok ja setel hal MOHE aku jadik malas tahap ayam daging dah neh wakaka..




klu dh duk tekan tali gitar tu kompom la sbb aku dh tak tau nk tekan apa kt google. nk buka fesbuk, fesbuk kena block. nk update blog haishhh tak feel udpate kat opis. idea lari kang sbb nk kena cover selalu. bos selalu muncul dari belakang tempat duduk aku tu.

last2 tali gitar tu la aku tekan berulang2 sampai pakcik guard sound "hang dari pagi duk tekan menatang tu ja la noo"hahaha. busan pakcik oii tu jadik gitu.. ala rilek ler pakcik, tau la nama glamer pakcik mael lambong pon ;P


p/s: sorang lagi pakcik guard nama glamer dia hamid gurka. bukan aku kasik ok.pakcik mael yg sebut..sbb tu kami balas pangei dia mael lambong..biar sama2 glamer baru adil wakaka..ampun pakcik yer ;P