Sunday, July 31, 2011

update ringkas


ni update ringkas sbb baru balik rumah. mak dato kuar tadi. esok baru nak puasa tapi pekan sg petani dah sesak cam esok nak raya.

dari tesco lama lari ke tesco baru sama sesak dan paking full ja aku tengok. gila gigih berpusing tadi cari paking. makaseh buat drebar aku si miaainis. takpa keta hang auto tak dak la rasa lenguh kaki tu ekekeke.

dan dalam masa beberapa minit lagi, suma setan2 akan diikat untuk sebulan muhahaha. so salam ramadhan dan selamat berpuasa untuk semua ya ;))




pinjam gambar ni dari fesbuk zatty :P



p/s: miss lolliyana esok kedah cuti tau kuikui...

Sunday, July 24, 2011

1 nite 2 days

percaya tak abang aku yang kerjanya ngutuk aku sbb aku rajin tengok cita korea gelak tebahak-bahak bila dia tak dak pilihan nak tengok channel lain sbb aku pegang remote control tv lagi pantas dari dia masa layan game show korea ni.



game show ni namanya 1 nite 2 days. depa selalu main game bodoh2 ja sbb nk berebut benda makan or tempat tdo. sapa kalah tak dapat makan dan kena tdo dlm kemah kat luar. dengar ja pon dh merapu. mau tak gelak nengok nya tu ekeke..

tapi malam ni kerajinan nk search youtube cari episode yang latest dan ada subtitle tu kurang sket. so aku share link yang mana aku jumpa dulu ja la wakakaka. sapa2 nk tgk buleh cari sendirik or layan ja la kat astro malam2 minggu tu yer :P





p.s: had jgn suruh aku cari link kt ko time2 aku tengah malas cenggini yer ahahaha

Saturday, July 16, 2011

kira mujur ada kawan2


seronok plak tengok blog list yon neh. semua kawan-kawan punya blog. dah tu siap letak blogger team. ewah bunyik cam blogger handalan ja kuikui.tapi yon ngn epalejau mmg dah tahap otai la dlm list tuh :))




klu tengok dlm list tu blog aku paling old skol sekali. apa pon tak dak. kosong ja. bak kata epalejau, ko tu klu dah pandai update pon kira bagus la. haha memang aku malas nak kodek-kodek ni. cukup asal rajin update sudah. yang lain2 tu maap ler aku nk cuba ehehe..

sbb tu dari mula sampai sekarang camtu la rupa paras blog aku. tu pon si epalejau yang tolong kemaskan sket.. klu tak harap ler wakaka..tapi okeh la tu tegerak hati gak aku nak buat banner ;P

ala macam sembang ngn miss lolliyana aritu. orang lain dah tak pakai kot shoutmix cam kita tp kita maintain ja pakai. tapi tak kisah la bukan ada sapa pon masuk blog kita ni. balik2 kawan2 sendirik ja..tu pon kira mujur ada kuikui


p/s: miss lolliyana pasni aku nak pangei hang apa?madam lolliyana ka??hmm..

bukan niat tp keadaan memaksa

mula-mula aku nk mintak maap kat dua orang sbb aku degil dan tak dengar nasehat depa. orang pertama jiha. jiha pernah cakap kt aku. jangan makan banyak sangat.nanti gemok susah nk turun. kedua miss lolliyana. dia cakap makan itu ingat dunia. dah la hang tu suka duduk hadap internet. buleh jadik obesity tau tak.

tapi bukan aku niat nak makan banyak. tp dah kat opis tu buleh cakap ari2 ada ja yg bwk makanan buat kenduri. tu lom klu ada training apa-apa. mmg heaven la makan aritu :D..

cam jumaat lepas. pagi-pagi menu dah ala2 kenduri.. nasik putih. gulai daging rebung. gulai ikan masin dengan nenas. ikan goreng. sambal telur. daging masak hitam. paling tak tahan sambal belacan dengan ulam. mmg kampung style habis. tak kan tak makan kot =))



masuk tengah hari lak tanpa disangka rezeki lagi. ada plak yang bawak dadih, kueh cara berlauk dengan cucur jagung. tu lom kira cucur pisang, cucur cempedak yg beli kt gerai seberang jalan depan opis tu. dh tu ada lagi buah jambu cicah garam belacan ;P


dah elok petang sket bersambung plak dengan laksa..klu tak makan kang kecik hati plak orang yang bawak tu. jadik afdal la makan kan hehe





so buat jiha ngn miss lolliyana tu, mintak harap faham. keadaan memaksa untuk makan lebih sket. bukan niat pon nk mkn banyak ni..ya la ya la aku senanam la pasni :'))


p/s: addicted teruk..xsabar tgu next episode kamis depan..

Tuesday, July 12, 2011

I do


oh teringat tetiba..buat kwn2 baek aku yg nk kawen tak lama lagi tu kan, apa kata klu guna lagu ni buat video pre wedding :D





klu yg dh kawen tp tak sempat nk buat video pre wedding, pon leh buat guna lagu ni ekeke


p/s: hepi besday acai berry..semoga yang baek2 sahaja untuk kamu ;))

Sunday, July 10, 2011

muncul lepas bekurun


bekurun tak timbul skype nama epalejau ni. sekali timbul sampai aku lapaq nasik terus. sebabnya dia mintak tolong pikirkan idea untuk asemen dia yang kena antar sebelom pukul 12.

cer tengok jam kat skype tu pukul berapa dah? pukul 1o kot. dah tu tak bagi aku makan nasik selagi tak pukul 12..cuba ko jawab sapa yg sengal ni had?





tapi naseb baek la ko dapat kawan cam aku had. bersemangat cari point-point even suku ja leh pakai wakakaka..kira ok la tu at least aku sudi berlapar dengan ko sampai pukul 12 :D..

senang cita sampai ko berjaya submit asemen ko la kan. ko mmg hebat bab2 buat asemen last2 minit ni..dari dulu kini dan selamanya. tapi aku tetap nk pesan satu benda even dh byk kali aku cakap..


"LAIN KALI JANGAN BUAT LAST MINIT BULEH TAK??"

:D


p/s: errr ada sapa2 nk resume aku??aku print byk neh :P

Saturday, July 9, 2011

tuang kelas

dah masuk ahad ni. esok isnin so maksudnya kena kerja. arghhh malasnya nk masuk kerja. dulu masa study buleh jer selamba tuang kelas ekeke..

bengang ja cikgu mahfuzah bila ketuk pintu bilik aku tp aku elok ja tdo siap beselimot. dh tu selamba ckp aku tak nak pergi kelas. marah dia sbb aku tak ajak dia sama monteng hahaha..

tapi kekerapan aku monteng kelas ni tak dak la dasat sangat. time aku malas campur ngantuk sangat2 ja aku buat camtu.

tak leh lawan mentor aku si uda. siap ada jadual kot. jadual kelas yang dia tuang dlm satu2 sem tu. uih jadual tu lak di tempek kat dinding. terbaek la sampai tenganga kami2 yg lain ni tgk. efektif tul untuk pastikan dia tak lebih limit ponteng kelas.

tapi asal aku tak ingat epalejau rajin monteng kelas ka tak dulu neh. rasanya ikot rekod pergi kelas tu aku lagi rajin kot. rajin banyak wakaka. so kompom ko antara putri monteng kelas dlm umh kita dulu tu had ekekke..

cuma sorang ja yang aku mmg tabik spring. miss lolliyana. budak ipoh sorang ni mmg cemerlang la. cemerlang sungguh sbb tak penah ponteng kelas even malam tu dia tak tdo siapkan asemen. jgn la duk bandingkan ngn aku. elok ja aku tarik comforter si had kaler hijau tu ekekeke..





p/s: baju raya sapa kaler kuning tahun ni?? :D

Friday, July 1, 2011

moh layan


hadoi baru tegerak hati nk buat entry memuji-muji kelajuan beruk aku 2-3 minggu ni..sekali semalam dia slow balik. tekemut-kemut tunggu video tu buffer tp yg best tak tepadam sendirik lak laptop season in the sun aku neh.. dh la excited nak tengok latest episode city hunter.

city hunter
??ha city hunter. ala klu yg jenis hadap laptop tengok cita korea online cam aku neh tau la kot. drama korea yang tengah top rating sekarang ni kat korea. agak2 femes cam nora elena kat malaysia aritu kot wakakaka..





klu sapa-sapa yang tak dak benda nk buat malam-malam weekend, yang tak sibuk nk pk baju pangantin, bunga telur, hantaran dan sebagainya tu ekekeke buleh ler buang masa layan drama neh.

best ooo..ni bukan drama korea yang sikit2 nk nanges leleh bagai. ni action punya drama yg asalnya komik jepun. but well of kos la cita korea kan still la kena ada plot cintan cintun tuh baru la cukup rempah ratusnya..

nk tau pasal sinopsis buleh la kot google sendirik sbb aku tak reti la nk buat ringkasan. mmg dari dulu lagi paper karangan bab aku paling menyampah buat rumusan haha..

so far baru 12 episode. tak tau la suma berapa total episode. kena tunggu latest episode diupload tiap2 minggu. selalunya klu yg english subtitle kamis dan jumaat. so klu minggu tu ending dia suspen tekanan gak ar nk tunggu minggu depannya. gigih tak hengat wakakaka..

aku tak nak letak trailer tapi aku nk letak salah satu soundtrack drama neh..biasa la gagah pekasa mana pon hero, bab2 hati perasaan kena selit gak kihkih..nah layan part jiwang2 dlm city hunter ;))







p/s: bila buat entry pasal korea dan komik neh teringat plak kat si acik :))