Sunday, October 30, 2011

3.05 am

sekarang pukul 3.05 pagi. esok masuk keja kul 9 pagi. aiyoooooo bukan aku saja gedik nk jadik vampire tapi aku tak ngantuk ok. tu la petang tadi bantoi tdo sampai kul 6 tak pasal2 malam ni mata segar mcm vampire hoho..

cerita pasal vampire kan aku ada layan satu drama korea ni. tajuk dia vampire prosecutor. buleh tahan la cerita dia. mcm biasa la ni drama korea yang bukan jenis tangkap cintan leleh semua tu. ni cerita pasal kes bunuh-bunuh gak la then ada satu team polis yang prosecutor tu jadik leader.


style habis jadik vampire pon ekekeke

dah tu si prosecutor ni lak sebenarnya vampire. tak sengaja jadik vampire lepas kena gigit ngn vampire lain. tapi si prosecutor ni vampire jenis baek la. tak minum darah orang kecuali darah orang yg kena bunuh. tiap kali dia minum sample darah orang yang kena bunuh tu dia akan nampak view or clue la untuk solve kan case tu.

1st episode aku tengok mmg nganga sat la. tak pernah lagi kot aku tgk drama korea jenih nih haha..ada satu kes budak kecik yang duduk rumah anak yatim kena bunuh. cara dia dibunuh tu ala2 kena sedut darah dengan vampire. sekali rupanya sengaja killer tu buat konon2 vampire yang bunuh.

motifnya si pempuan yang konon baek sponsor rumah anak yatim tu dh set ngn pengetua and doctor amek darah budak tu untuk buat dia kekal cantek. bila dh byk2 kali tukar darah tu last2 budak tu mati. kelam kabut depa reka budak tu mati cam kena bunuh ngn vampire.

mcm tak best ja kan aku review hahaha. aku mmg fail ler bab2 buat summary ni. klu sapa2 yg rasa minat nak tengok buleh la layan sendirik haha. ni intro drama ni. so selamat melayan hihi





p/s: jieha dah lepas .. pasni turn cikgu mahfuzah and miss lolliyana aka fantaghiro erkkkk!!

Thursday, October 27, 2011

khas buat my kwn betekak

wah tetiba aku rasa jieha dh jadik ala2 artis. esok dia nak kawen kawan2 dh siap buat entry khas tu. paling tak tahan si tahir. betahun tak buka blog sendirik tapi dek sebab ex-roomate dia nak kawen esok terus dia update tu kahkah.

then si miss lolliyana pon dah kuar entry- entry matang dia. dlm matang-matang tu ada gak selit ucapan khas untuk si jieha. so aku pon tunggu lagi. mesti la bawak kuar satu entry khas jugerrrr!! ekekeke

sama cam tahir gak, jieha ni antara kawan kesayangan aku la. sangat close di uitm. well buleh tgk kami betekak mcm apa lagi tiap kali jumpa sampai kwn2 ingat kami betul2 serius begaduh. tapi tu la cara kami bercommunicate sebenarnya wakakaka. kasar tapi apa2 hal kami sangat sejiwa dan bersatu teguh menyokong antara satu sama lain. nampak ja camtu tapi sebenarnya we love each other ketat2 oooo. gitu kahkah



zaman anak dara jieha hahaha

sebab tu bila dia nak kawen aku sangat la hepi untuk dia. nampak ja aku main2, buat-buat sengal tiap kali dia chat cakap pasal wedding dia tuh tapi sebenarnya aku excited ja untuk dia kahkah. naseb la jieha, selalu sakat orangkan kali ni aku lak sakat hang bagi pihak kawan2 lain hehe..

jadik sempena entry spesel wedding jieha and fazrul aku ucapkan selamat pengantin baru untuk ampa berdua. semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. dan untuk ending, aku attach spesel kad. kad ni mmg satu ja kat dunia ni. spesel punya design hahaha. esok buka hadiah kami tu ada la kad ni kt dlm kotak tu yer ..congratz!!!:D





p/s: kredit untuk tahir sbb konsep org lidi ni idea dia sebenarnya. semua gambar2 org lidi tu hasil dari google..


Friday, October 21, 2011

kasut cinderella

ada sesapa yang kasut dia kurang dari 3 pasang tak???ke penoh satu almari mcm gambar kat bawah ni??or ada lebih dari tu??haha





serius aku cakap aku tak banyak kasut. aku manusia paling malas nak beli kasut. aku pakai mana ada ja. dan kasut paling aku selesa pakai adalah seliparrrrrrr hahaha. so kekerapan aku membeli selipar yang harga 5 ke 9 ringgit tu lagi kerap dan selalu berbanding kasut-kasut yang mmg kasut la kan.




tapi aku beli yg cap ayam ja. xdak maknanya yg berbrand2 bagai. standard bawah 10 henget ja pon =))


haip haip jgn duk pikiaq or kata aku sorang yang kede or berjimat cermat ok. tidak membeli kasut dgn kadar selalu dan kerap serta normal seperti gadis2 yang lain tidak membuktikan aku sorang yang behemah dlm berbelanja. dan setiap benda yang berlaku itu mesti la disusuli dengan sebab-sebab yang tertentu. tertiba kuar ayat kamus dewan bahasa ni awat??ekekeke

so klu bukan sbb nk bejimat or kedekut jadik apa masalah aku dan kasut??haha dan sebenarnya ni la dia alasannya. kerana kaki aku hanya layak disarungkan dengan kasut cinderella. yer kasut cinderella macam ni ;')







kahkah rasa loya dan nak muntah hijau kan???giler kot aku nak pakai kasut tinggi camtu. bukan jenis aku ler haha. sebenarnya aku ni kaki size 4. size cinderella bak kata hijjah. ssh nk cari kasut. klu pergi beli kasut tu semua kasut yang aku suka tak dak size. sbb tu deria rasa aku nk beli kasut dan buat muzium kasut kat rumah tu tak dak.




anggap la ni gambar tapak kaki size 4 kehkeh


mmg aku beli kasut klu dah tak dak kasut sangat dah nk pakai. contoh mcm nk pergi keduri chemad aritu. baru sedar kasut aku tu klu jln laju2 sikit mmg putus la. baru la aku pergi beli lain. tu pon mcm biasa la. tak dak size. last2 tepaksa aku pakai amek ja mana yg ada size 4 even aku tak rasa kasut tu cantek pon. janji ada..

sama la kes nak p melaka esok ni. haha baru sedar aku tak dak kasut yang sesuai. baru la tegedik-gedik cari kasut. dan bayangkan semua kasut yang aku rasa aku berkenan satu pon tak dak size. sampai aku naek malu ngn adik yg keja kedai kasut tu. penat dia cek satu-satu kasut aku bekenan tu tapi kemudian dia keja ulang ayat yang sama ja. size 4 habis la kak tak pon size 4 tak dakla kak, paling kecik pon size 5 =__='

dan aku kompom lepas ampa baca ni mesti ampa akan suggest kat aku p beli kasut jenih ni kan???




kasut budak-budak!!!hampes!!



p.s:
hadoi la dh kul 3 ni aku tak ngantuk2 lagi..


Thursday, October 20, 2011

saja sambung ;P


senang cerita ni kesinambungan entry yang lepas. maklom la tak dak idea nama pon hahaha. yg tu satu contoh video clip yg dh jadik mcm wajib tonton la kan dlm rumah sewa kami dulu. dah satu rumah giler korea. mesti akan ada salah sorang yang terjumpa apa2 punyala dlm youtube tu.

klu yang sebelom ni MV ada scene comei2 campur sedih2 sket dekat hujung-hujung tu tapi yang aku nk post ni mmg dlm kategori jenis sedih. aku tak sure kwn2 aku ingat lagi ke tak MV ni tp klu tak silap dulu kami pernah teruja sat tgk MV korea ni yg dah ala2 drama gitu. so moh layan :D






p/s: teruk kan tak dak idea sekarang ni??tulun2!!hahaha

Tuesday, October 18, 2011

tangkap feeling

bulan ni aku namakan bulan tepu aku. sebabnya kan aku tetiba jadik tepu tak dak idea langsung nk update. klu ada idea pon macam hampes ja entry kahkah. tak mcm epalejau dalam sibuk2 pon sempat gak dia cuci sawang blog dia tu. even taip tulisan kuar double pon dia selamba jer update wakakaka. hebatkan dia ;P

memandangkan dia sangat hebat update dalam kesibukan mendidik anak bangsa menjadik insan cemerlang serta atas rasa kekaguman aku untuk semangat dia nk update even tulisan jadik double, or bak kata yun gagap ekekeke, aku rasa dia layak la dapat reward kan.

so aku hadiahkan epalejau MV kim jong kok feat. eun hye, mcm yang dia request dlm fesbuk. org lain pon sila la tangkap feeling tgk MV ni. klu nk tau dulu satu rumah sewa kami tu tgk mcm nk rak ja hahaha..tak caya tanya la miss lolliyana, tak gitu?? ;P






P/S : better tulisan jadik double dari terpadam 3x dalam masa 15 minit kot had kihkih..

Wednesday, October 12, 2011

salah mata or loklaq??


ni gara-gara aku selalu silap beli barang. dalam kepala nak beli benda lain tapi mata dan tangan aku sambar benda lain. nak kata aku kalut semacam masa pilih barang tu, aku rasa aku jenis rilek badak ja. dah tu sampai umah buka plastik baru la perasan aiyooo salah. ni aku list benda2 yang pernah salah beli. pastu ampa buleh evaluate samada salah mata aku or mmg aku loklaq hahaha..


1st contoh aku nk beli vico 3 in 1 mcm ni


tapi aku terbeli vico 3 in 1 plus cereal =__="




then aku nk beli nivea jenih whitening



tapi aku terbeli nivea jenih pearl la pulak




pernah jugak aku nk beli spaghetti..




sekali sampai rumah tengok2 aku beli vermicelli.






dan paling tak logik sampai aku sendirik kata aku loklaq masa nk beli sunsilk




buleh aku terbeli




REJOICE!!!


so dh habis evaluate??sila bentangkan hasil evaluation anda2 semua :D




p/s: klu tak sabaq mmg aku lempaq laptop aku ni dalam parit!!

Thursday, October 6, 2011

dah tak cool mcm dulu

arini aku buat warning letter untuk student tak datang kelas. yes, lebrian buat warning letter untuk student tak datang kelas bukan sbb tak hantar buku lebri. jgn main-main, kelasssss ko!! lebrian lain ada buat warning letter cam aku??tak dak kan???so jgn jeles huahua. dlm kurungan T_T

aku bukan nak cerita pasal budak-budak college aku yang tak datang kelas tu. list nama yang aku dapat tu mmg klu antr surat pon tak dak kesan. dah kental sangat dah kemalasannya tuh. tp dh bos suruh buat ja lah dari takdek kerja hoho..

secara jujurnya aku malas nk sebut pasal peel budak college aku dah kat blog ni. yg lepas biar la berlalu. pinjam ayat drama melayu hahaha..tapi entry kali ni ada kaitan dengan depa sebenarnya. kaitan antara kesengalan depa dan ke-cool-an aku..




ada gaya cool tak gambar nih??ok aku mmg fail bab cari gambar kihkih


sebabnya miss lolliyana pernah cakap kat aku. dia kata dulu aku sangat cool. aku ulang sangat cool ok. atau dalam pekataan lain aku lah paling cool dalam geng kami dulu. masa dia sebut tu ewah kembang semangkuk aku dgr.

tapi then kempis bila dia cakap tapi sekarang aku la paling garang!! segala maki hamun dah laju ja kuar dari mulut aku yg dulu konon suci habis. tak kata dia la. epalejau pon pernah cakap benda yang sama dulu. dia tak suka aku dah pandai maki-maki. hahaha mcm aku ni suci sangat ja dulu kuang2..

terus terang aku cakap deal ngn student kat sini mmg menyakitkan hati. mmg bukan semua nya teruk pon, ada gak yang buleh jadik kamceng ja. tapi yg buleh buat geng tu sikit sangat jumlahnya. jumlah yang menyakitkan hati lagi banyak. camna la tak hilang cool campur pandai marah2.

tapi ok la tu.. masa mula-mula dulu lagi teruk aku garang. jgn harap la aku nk senyum ngn budak-budak tu. budak-budak zaman tu mmg suka buat hal pon. tapi sekarang dh kurang sbb depa dah habis belajar dah. yang tinggal sekarang budak-budak yang bersivik sket.

even ada jugak group2 yang tetap sengal dan suka cari pasal tapi keadaan masih tekawal la. idak la aku meletop selalu. jarang dah sekarang aku ym miss lolliyana or epalejau maki hamun bagai ya dak??err sekali sekala ja kan hehe..so agak-agak aku buleh dapat balik ke-cool-an aku dulu tak??ekekeke..


p/s: skinz uum xdak ka nk pakai lebrian or ass lebrian hahaha..penat dah jadik lebrian celup nih..nak jadik real lebrian ler plak ;P

Wednesday, October 5, 2011

hollaaaaaa!!


holaaaaaaaaa!!i'm back hahaha. intro bunyik mcm followers gigil ja klu tak baca entry-entry aku kahkah. lama tak update biasa la tu..tak dak menda nk cerita. lagi satu charger rosak. tapi arini dah ada charger baru. kredit kat chemad supply charger nih ;D

dekat tiga minggu kot charger aku rosak. so dekat tiga minggu gak la aku kurang aktif jadik vampire gituuuuuuuuu!!haha. mmg malam-malam aku layan tv ja. aku rasa habis semua channel aku layan. nak tau aku layan apa sepanjang tiga minggu ni??meh aku list kat bawah.


rookie blue , diva channel - best gak layan drama polis omputih ni..ok character mamat hujung tu agak cute ;P





soffiya tv3 - best jugak tp aiyooo time magrib la pulok..





solehah tv alhijjrah - mak aku layan aku pon layan. giler cun irma pakai tudung sekarang nih :))




ustazah pilihan, astro oasis - solehah vs ustazah pilihan ahahha..so far tak leh nk jugde lagi sbb ustazah pilihan baru kenalkan kan peserta.





pawn stars, History channel - feberet abang aku nih. buleh tahan la. best gak melayan. kisah anak beranak kaya buat bisnes jual beli brg2 lama




EPL, astro sport channel - aku ni bola tak dak hal sangat nk layan. ok ja ngeh3..



dah la kot, malas lak aku nk cari gambar letak sini. heran asal tak dak drama korea dlm list ni??hahaha kompom la ada..mana leh tak tekan KBS tu dalam sehari kihkih..mcm hampes ja entry. mmg tak dak idea sangat2 dah sebenarnya nih tapi gigih nk update..


p/s: asyik entry pasal rancangan tv ja neh..=__="