Sunday, October 30, 2011

3.05 am

sekarang pukul 3.05 pagi. esok masuk keja kul 9 pagi. aiyoooooo bukan aku saja gedik nk jadik vampire tapi aku tak ngantuk ok. tu la petang tadi bantoi tdo sampai kul 6 tak pasal2 malam ni mata segar mcm vampire hoho..

cerita pasal vampire kan aku ada layan satu drama korea ni. tajuk dia vampire prosecutor. buleh tahan la cerita dia. mcm biasa la ni drama korea yang bukan jenis tangkap cintan leleh semua tu. ni cerita pasal kes bunuh-bunuh gak la then ada satu team polis yang prosecutor tu jadik leader.


style habis jadik vampire pon ekekeke

dah tu si prosecutor ni lak sebenarnya vampire. tak sengaja jadik vampire lepas kena gigit ngn vampire lain. tapi si prosecutor ni vampire jenis baek la. tak minum darah orang kecuali darah orang yg kena bunuh. tiap kali dia minum sample darah orang yang kena bunuh tu dia akan nampak view or clue la untuk solve kan case tu.

1st episode aku tengok mmg nganga sat la. tak pernah lagi kot aku tgk drama korea jenih nih haha..ada satu kes budak kecik yang duduk rumah anak yatim kena bunuh. cara dia dibunuh tu ala2 kena sedut darah dengan vampire. sekali rupanya sengaja killer tu buat konon2 vampire yang bunuh.

motifnya si pempuan yang konon baek sponsor rumah anak yatim tu dh set ngn pengetua and doctor amek darah budak tu untuk buat dia kekal cantek. bila dh byk2 kali tukar darah tu last2 budak tu mati. kelam kabut depa reka budak tu mati cam kena bunuh ngn vampire.

mcm tak best ja kan aku review hahaha. aku mmg fail ler bab2 buat summary ni. klu sapa2 yg rasa minat nak tengok buleh la layan sendirik haha. ni intro drama ni. so selamat melayan hihi





p/s: jieha dah lepas .. pasni turn cikgu mahfuzah and miss lolliyana aka fantaghiro erkkkk!!

6 comments:

  1. mcm best la cite ni walaupun review hg kurg menarik.ahaha.ok..leh layan.

    p/s:aku vs fantaghiro..wahhh..hahaa

    ReplyDelete
  2. miss lolliyana:
    yg penting sinopsis cerita sampai ahaks and hang ckp drama tu menarik..so kira aku berjaya bt promotion la der..:))

    p.s:errrrrkkkk

    ReplyDelete
  3. aku fenin la bc sinopsis ang....tp aku pun rs cm menarik gak citer ni..

    ReplyDelete
  4. mirakuru:
    hahaha teruk giler summary aku..padan la dulu bm ngn bi part tu paling ssh aku nk score kahkah

    ReplyDelete
  5. apasal aku rasa sinopsis ko best jer? paham jer?? dan terus aku rasa cerita ni menarik jer? hahaha.

    tapi video ko bagi pulak yang tak best.. takde sempat tgok apa pun 31 saat tuh..

    ReplyDelete
  6. epalejau:
    eh ko faham??hahaha akhirnya ada gak yang faham hehe..

    oh aku saja pilih intro tu sbb aku rasa sytle jer openingnya tuh..mmg xkan sempat tgk apa2 sbb tu intro bkn trailer hehe

    ReplyDelete