Wednesday, October 12, 2011

salah mata or loklaq??


ni gara-gara aku selalu silap beli barang. dalam kepala nak beli benda lain tapi mata dan tangan aku sambar benda lain. nak kata aku kalut semacam masa pilih barang tu, aku rasa aku jenis rilek badak ja. dah tu sampai umah buka plastik baru la perasan aiyooo salah. ni aku list benda2 yang pernah salah beli. pastu ampa buleh evaluate samada salah mata aku or mmg aku loklaq hahaha..


1st contoh aku nk beli vico 3 in 1 mcm ni


tapi aku terbeli vico 3 in 1 plus cereal =__="




then aku nk beli nivea jenih whitening



tapi aku terbeli nivea jenih pearl la pulak




pernah jugak aku nk beli spaghetti..




sekali sampai rumah tengok2 aku beli vermicelli.






dan paling tak logik sampai aku sendirik kata aku loklaq masa nk beli sunsilk




buleh aku terbeli




REJOICE!!!


so dh habis evaluate??sila bentangkan hasil evaluation anda2 semua :D




p/s: klu tak sabaq mmg aku lempaq laptop aku ni dalam parit!!

10 comments:

  1. maknakata masa ang nk beli tu mata dgn fikiran ang x sependapat...hhahhahaha..tu pasai pikiaq lain terbeli lain tu...aku selalu ja jadik camtu fizah oiii...

    ReplyDelete
  2. chenta:
    hadoii klu mata ngn otak duk buat tak sependapat dan seiring sejalan ni kerap2 byk la benda tak best kita beli hahaha..


    ms lolli:
    mana ada mengelamun..tersilap pandang jek hihihi

    ReplyDelete
  3. hahha bengong. aku gelak cam nak mati. hahahahahahahahahaha... kaler hijau sama. sebab tu salah. kalau pasai spegeti tu, aku pun pernah amik salah. sebab bungkusan lebih kurang. hahahaha. no komen weh!!

    ReplyDelete
  4. yun:
    hahaha tu aku kata paling tak logik dan sangat loklaq aku nih..aku nampak dia hijau aku budget tu sunsilk haha..mmg ngek..yg lain2 tu logik la klu salah sbb packaging lebih kurang sama ja hadoi ekekeke

    ReplyDelete
  5. ko ingat tak entry aku yang, 'aku nak cakap lain, tapi lain yang aku cakap/taip'.. hahahahahah! macam ni la alkesahnya sebab kita tau apa kita nak, tapi ended up dengan benda yang kita tak tepiki punnnn..haiyo! ko memang bestfriend aku la dari segi ni...!!

    ReplyDelete
  6. epalejau:
    wah best fren terus dari segi ni haha..ya la kan byk benda kita bedua xsama jenih..at least benda ni ada la yg sama kan hihi

    ReplyDelete
  7. hahahaha takleh blah..gi shopping masa ngantuk ke..ekeke

    ReplyDelete
  8. mirakuru:
    hahaha yes aku terima kenyataan itu sbb aku pon rasa aku mmg loklaq

    miss labi:
    hahaha ish xpenah lagi p beli belah ngantuk..mmg loklaq ja jwbnya la tuh..

    ReplyDelete