Tuesday, November 8, 2011

paling laris

ok petang tadi lepas antr mak aku pergi umh kenduri, aku terus pergi petronas isi minyak dan singah popular. owh arini aku cuti lagi :P..saja nak buang masa sbb lepas tu nak amek mak aku balik plak.

then aku berdiri depan rak paling laris. of kos la dalam banyak-banyak buku yang paling laris tu adalah dari kategori novel. dan jgn harap la aku untuk beli buku ilmiah kompom tak kan habis baca punyalah ekekeke

entah camna aku yang dah bekurun tak beli apa2 buku selain hlovate dan cecilia ahern tetiba tadi bekenan lak ngn cover novel ni. serius aku beli. aku rasa best la kot klu tak asal ada dlm rak best sellers kan.




then balik rumah aku try gak baca tadi dan terus aku pusing belakang novel tuh. rm21.00..tau aku rasa apa??rugi lak aku habiskan 21 hengget beli hahaha..serius untuk 95 pages yang aku baca tu aku rasa amat busannnnnnnnnn. byk sangat aih watak dan paling aku tak tahan nama panjang berjela2..loh dari dulu tetap sama ka? nama hero n heroin mesti kena panjang2 dan mesti kena jadik anak tan sri2 dan puan sri2 ka???

secara automatiknya aku terbayang camna dia buleh duduk dalam rak paling laris???adakah semua yang beli tu tetarik dengan tajuk dan cover nya???or aku dh dewasa sangat untuk baca plot kisah cinta mcm tu???or maybe aku ja rasa camtu kot. maybe orang lain best ja novel ni. tak pon awal sangat kot nk judge novel ni lepas baca 95 pages??

apapon tetap bahasa sempoi hlovate ja buleh masuk dengan aku. dan satu ja aku belajar arini. duduk dlm rak paling laris tak bemaksud buku tu best hahaha..sori pada peminat novel tu, ni cuma pendapat aku jer :D


p/s: agaknya sbb teringat full house kot beli novel ni hahaha..

8 comments:

  1. next time u need to be more carefull...awat hg x bc sinopsis dulu???kalo nama sedap dan panjang berjela tu..mmg r...typical

    ReplyDelete
  2. wakakakaaa!! tajuk dia membuatkan kita membayangkan citer dia macam full house kan? tebayang muka korea semua..hahahahahhaa!! aku gelakkan ko.. eh aku ada beli novel..banyak gak ar.. nak pinjam? aku beli je. baca nya taktau bila kannn..wakakakaa!! busy update blog pun tak menyempat, ada hati nak baca novel. blah ah hadra!

    ReplyDelete
  3. mirakuru:
    hahaha pasni google dulu..dgr org ckp best ka tak then baru beli ..aku baca sambil lalu ja..aku tgk depan cool habis aku beli la..


    epalejau:
    suka gelakkan aku tp mmg patut kena gelak pon kahkah..eh watak heroin tu giler korea tapi giler yang aku rasa meluat lak hahaha..serius!!ko byk novel??kompom ek ko tak tetipu cam aku??? hahaha

    ReplyDelete
  4. Ahahahahha...nad baru berangan nak pinjam dgn SN, sekali xbest kah? Comeyl kan cover tu. Pernah baca sinopsis, bajet best. Tak rupanya ya.. Naseb baik stok xbeli novel. Stok pinjam novel org je. Hehehe

    ReplyDelete
  5. nad:
    hahaha nad nak pinjam???buleh2..mana la tau pada nad cerita dia best ke kan hehe..tu la tgk cover tu kompom budget best..

    ReplyDelete
  6. hoi..kata nak berjimat..ingat sket misi penting ko tu

    ReplyDelete
  7. miss lolliyana:
    tu pasal..xpasal2 aku dh rugi 20 hinggit..

    ReplyDelete
  8. hahaha...aku pun hampir2 nak beli novel ni nasib bek la penjual novel tu ckp buku tu x best hahaha terus cancel nak beli.....

    ReplyDelete