Tuesday, December 6, 2011

simple , sempoi dan sweet

punya la dasat aku tgk org duk mengomen pasal ombak rindu. meleleh2 aku tgk status masing2 dekat fesbuk. tp acik dia kecewa sket ngn filem tu tak mcm novel katanya. aku tak baca ombak rindu tu so aku tak leh nk komen la kan. dan aku bukan kaki wayang pon hehe

ni bukan nak crita pasal ombak rindu tapi pasal aA+bB. novel hlovate tu. bukan sbb apa, si epalejau yg terer masak ayam masak sate tu teringin nak baca katanya. yala dia search pasal ombak rindu. mmg jumpa la satu blog ni. dia up entry psal ombak rindu tp yg peliknya semua komen2 mention pasal aA+bB.



aku amek dari google

aku pernah kan kuar ngn satu entry camna aku buleh jatuh cinta dengan novel2 hlovate. mula dengan aA+bB la. 1st novel yang aku beli. klu nk ikot cover depan tu idak la cantek dan menarik mcm novel paling laris yang aku tesilap beli tu. serius aku tak baca2 dah lepas kuar ngn entry tu. sorry ler tp mmg aku tak buleh langsung nk hadam bahasa dia.


motip???



- iklan -
saja letak lagu sorry2 sempena aku tak leh baca lebih dari 95 pages novel paling laris tu muhahaha



lain dengan aA+bB. camna nk cakap entah. jalan cerita dia biasa ja. normal punya jln cerita. dah selalu pon orang buat tapi still aku rasa best. bukan aku saja kot ramai lagi yang kata best. rasanya klu nk describe jln ceritanya mcm simple dan sempoi. itu ayat aku tapi miss lolliyana cakap simple, sempoi dan sweet. lain sket ayat org tak kawen dgn org yg dh kawen ni haha. jgn risau aku sentiasa ingat kata2 motivasi jgn putus asa tuh wakakakaka..

ceritanya mcm biasa. addin ngn benz yang bermusuh dari zaman sekolah, saling membencik especially si addin la. bencik giler dia dgn benz sbb benz cakap dia pempuan tak baek. padahal dia tak tau benz cakap benda tu sbb nk protect dia. buleh nampak la dari zaman sekolah pon si benz ni dah suka dekat addin. yang sedar dan nampak benda tu abang kembar si addin, kucai.

bertahun tak jumpa sekali nah ko kena paksa kawen. mmg mengamuk addin tapi demi si kucai yg request benda tu time2 dia tgh kronik dekat spital lepas eksiden, addin setuju. biasala klu kawen tepaksa ni. kawen atas kertas ja tp buat hal masing2. addin layan benz tak lebih mcm room-mate. duet belanja rumah dan segala bil di bahagi dua. tdo kompom la lain2 bilik dan dia jaga aurat dia mcm depa tu bkn laki bini.

sampai la bila adik benz, niena kena antr duduk dengan depa. masa tu depa belakon mcm normal husband and wife. sejak tu depa jadi rapat dan buleh duduk bersembang even still tak mcm real laki bini la kan. agaknya time ni la byk yg kuar sweetnya kot..dan masa ni la hal2 hati perasaan tu terjadik tapi masing2 ego nak mengaku. sehingga la satu hari rahsia benz terbongkar yg kemudianya mengubah life ala2 room-mate depa tu. camna dan bagaimana perubahan tu hahaha kena la baca. pada yg belom baca la :))

pada aku novel ni tak payah la buat dibuat filem. tak best tp klu buat drama bersiri best kot. tp sapa saja ja yg sesuai bawak watak addin ngn benz ??..tak nampak byg aku pelakon malesia ni. ada idea sapa yg sesuai???hmmm..

p.s: aku tak sabar nk dengar komen epalejau lepas dia baca novel ni haha..

12 comments:

  1. klu tgk dr cara hg describe mgkn xbrp nak best..tp percaya la kwn2..novel ni mmg bestt..aku bg 5 bintang...wehuuuu!!

    p/s:xbrp minat nak tgk filem yg leleh2 tu..stresss...

    ReplyDelete
  2. miss lolliyana:
    hahaha klu aku pandai describe aku mampu karang novel sendirik kot..yg aku describe tu part simple dan sempoi..part sweet tak mampu nk bwk kuar hahaha..maybe klu hg describe leh kuar sweetnya ahaks.y not hg try update. leh bca part sweet lak hikhik..then betul aku setuju ngn hang 5 bintang utk addin n benz :D

    ReplyDelete
  3. dah baca novel ni..wakakakaka..best best..sebab bahasa sempoi, senang nak hadam scene masa tu kan..kikiki..(over excited)..
    org yg best tgk movie ombak rindu adalah org yg berfikiran positif kut..kekekeke

    ReplyDelete
  4. miss labi:
    kan, senang nk hadam gitu..smooth ja masuk..over excited sbb addin ngn benz xdak hal, buleh2 hehe..xpon depa mmg sangat2 bejiwa halus hoho

    p/s: agak2 excited ngn teukso couple camna lak tu??hahahaaa

    ReplyDelete
  5. nad pun dah baca buku ni.. tapi lagi suka novel yg zaman sekolah diorg tu.. apa kenama ntah tajuknya.. hero and heroin kena budak2 sekolah yg muka muda la.. kalau letak aaron aziz memang aku lempang jugak producer film tu..

    setuju dgn acik!! sape yg tgk ombak rindu kata best, wajib baca novel tu.. baru korg rasa peritnya tekak menahan sebak dan menangis kaw2...haha.. movie sgt biasa sbb plot laju. kalau drama bersiri and follow setiap plot sebaiknya mesti sgt best!

    ReplyDelete
  6. nad:
    oh yg zaman sekolah tu tunas tajuk dia..yg tu pon sempoi jugak hehe..aron aziz jadik benz oh mannnnn xsesuai kot hahaha...ok nampaknya pasni nk kena cari ombak rindu sapa2 la bca..ramai ckp sedih novel tu...kan klu drama bersiri selalunya mmg akan best :))

    ReplyDelete
  7. ala aku rasa tak dapat la nak carik novel tu. rasa takde ulang print dah kot. kena pinjam yang novel ko la gamaknya. sanggup ke? aku ni jenis pinjam tahun depan lum tentu baca. apa lagi nak pulangkan. wakaka ;))

    ombak rindu.. emm, aku tak nonton lagi. novel memang super la best. tapi da acik cakap tak best tu kan, terus aku rasa macam tanak nonton da filem dia.. huhu..

    untuk pelakon bagi A+B pulak, aku tak dapat nak suggestkan sapa.sebab aku tak baca pun lagi novel tu..

    ReplyDelete
  8. epalejau:
    hahahha ko nak betul2 ker??buleh ja ha aku nk post kan..aku dh khatam banyak kali..dekat nk lekang dh pon buku tu ahaha..ko ada 1 lagi option klu ko nak beli bku jugak..ko beli online dekat publisher dia..klu ada lagi ler..

    aku bila baca paper ombak rindu letop2 tu teringin gak nk tgk tp versi utube la ekekeke..

    ok tgu lepas ko bca then ko pk sapa sesuai yer :D

    ReplyDelete
  9. nak la betul-betul. aku janji, lepas abis baca ps i love u tu, aku baca la A+B tu, tapi novel ko la..haha..

    aku suka je nak pikir sapa pelakon yang sesuai. ahahaahahahaha. tapi sekarang ni aku tengah ikut citer Trilogi Cinta kat utube. adaptasi dari novel gak. novel tak seindah mimpi dan tak semanis impian punya novel..best novel dia. dan review dia pun semua best2.. :) ko penah baca ke? pelakon dia rosyam nor. standard la. hero dia memang da ada anak pun...bukan budak sekola. hahahah..

    ReplyDelete
  10. epalejau:
    dah habis bca ps i love tu nanti ko cakap kt aku yer..iya2 ja kang berabuk tp xbca2 gak..

    pernah bca??pernah dengar pon tak hahaha..aiya rosyam nor..mmg malesia xdak hero lain ker??hmm

    ReplyDelete
  11. hahahahahaha..okay la tu rosyam nor. dia kan shah rukh khan melesia. takkan nak suh aaron jugak kot? hahahahaha..siyes aku gelak baca komen nad kat atas.hahahaha..

    nnt aku bagitau ko kalo da abis baca. ko post ko nyer novel tu k!

    ReplyDelete
  12. epalejau:
    hahaha budget mcm aku minat shah rukh khan jer..aku pon gelak pasa bca komen nad kihkih

    ok bila ko betul2 free ko ckp kat aku..aku post kan

    ReplyDelete