Wednesday, December 28, 2011

tomyam pukul 10

pukul 10 malam klu rasa nak makan tomyam agak-agak gigih tak kuar nk g makan??? klu duduk luar mmg kompom tarik kaki roomate cari jugak. tapi klu duduk dengan parent better hang p selongkar peti ais la cuba naseb tgk apa yang ada.

yeah kesan dari penyelongkaran tersebut maka terjumpalah bahan-bahan basic seperti daging, serai, carrot, cabai melaka aka cili padi, kobis, sawi, limau dan paling penting pes tomyam. biasa la amatur klu tak dak pes kompom tak rasa tomyam ler kang wakakaka.

dan ini la hasilnya setelah 30 minit behempas pulas dekat dapur sampai mak aku tanya dari depan "hang buat apa tu??"nampak sangat mcm2 bunyik dengar hahaha. dengan bangga jawab "tomyam!!"




ni lepas kuah tinggal separuh dan kelihatan bhn2 yg dipotong mak dato besaq :D

mmg dari segi rupa paras tu tak berapa nk cun apatah lagi sedap. tapi dah guna pes buleh budget kot rasa camna ekekeke. buleh ler cara masak dan selongkar peti ais pukul 10 malam. so pada sapa2 yg rasa nk mkn tomyam pukul 10 malam buleh la cuba selongkar peti ais masing2. tp klu rasa nk mkn pukul 1 pagi baek p tdoq ja lah. gigih kot nak masak time2 tu..

p/s: tahniah yun and cikgu mahfuzah. mmg ampa dewi BEL pon masa kt uitm dulu :))

7 comments:

  1. Perghh! Mujur aku da kenyang. Aku kalo masak jam 10pm pun, jam 1 subuh tu aku tak rasa bleh makan lg. Lembaabbb gler masak.. So, kalo jam 10pm aku teringin pun, haraplaaa aku nak bgun masak.. Goreng telor boleh la. Wakakakaaa.. Indah sikit dr makan megi..

    Congrats jugak, junior ku. Aku rasa course kita fakulti IS ni memang smua terjun ke TESL kahkah..

    ReplyDelete
  2. epalejau:
    idak la sampai camtu kot..benda rebus ni ko campak ja semua biar masak..guna pes xdak hal sangat la bab rasanya hahaha..pasti sedap or tahap buleh makan :P. bab goreng telor mmg serah kat ko. aku sendirik tak rajin nk goreng tau hehe..

    itu la kwn2 kita bdk IS mmg terjun amek english...tak sia2 belajar BEL ngn DR K wakakaka...

    ReplyDelete
  3. hahah dewi BEL. amek ang.... ayat memang stai habeh. hahaha

    aku rasa, resipi bujang bakal tercipta oleh aku n fuzah nanti sebab kami akan duduk rumah bujang. bhahaha

    ReplyDelete
  4. hahaha...gila gigih ang pizah...klu aku tyme2 cam tu klu lapar aku selomgkar tin sekut ja la pehtu bancuh milo panas satu...

    ReplyDelete
  5. yun:
    kan stai habis..kt blog aku ja ampa leh jumpa ayat2 stai ni wakaka.uih puzah pandai masak sbb dia dh training baek punya sebelom kawen..tak lapaq la hang nanti yun hehe..

    skinz:
    hahaha ni kes teringin ja lebih bkn lapaq sangat pon..seb bek ada bahan2 nk buat :)

    ReplyDelete
  6. saluteeeeeeeeeee sgt kat hg sbb sgt gigih memasak.aku yg dah kawin ni pun malehh lg nak masa..sifuuuuu...sila beri tunjuk ajar!!hahaa

    ReplyDelete
  7. miss lolli:
    aku rasa aku gigih masak ni sbb pengaruh master chef la.mcm duk dgr2 ja ayat "anda ada 30 minit lagi!!" kelam kabut msk wakakaka..ala nanti duduk serumah rajin la hang masak hehe

    ReplyDelete