Saturday, January 28, 2012

nak jugak jadik sejati


teka apa dlm beg kertas ni???



sabtu tanpa beg plastik ok haha


tak tau???ok baca ni




dan ini




tak dapat tangkap jugak??haih malas cakap banyak. tengok jalah gambar kat bawah






tercabar dengan ayat tak cukup sejati aku aritu kot bdk2 ni. siap main paksa aku pergi beli arini jugak tuh. nah aku dh beli!! sila tuntut yer hahaha. tapi had size M takdak. dah habis. naseb la aku belikan ko size XXL wakkakakaka. janji ada baju tulis library kan??? yang penting tetap sejati. tak gitu??ekekekeke


satu lagi tawaran dh ditutup. sapa nak sila cari sendirik haha. ala brand ni ada kat mana2 ja lah. lagipon kt CS dah tak dak stock rasanya muhahaha


p/s: ok tipu, aku beli size L la hahaha. tak besar sangat pon L. stended tshirt pempuan jer

Thursday, January 26, 2012

tak cukup sejati kalau tak beli



bukan lebrian sejati klu tak beli tshirt ni




kena compress baru lepas upload gambar ni. giler slow beruk aku haih!!


wakakaka gigih publish. well bukan senang nk jumpa baju design camni. siap tulis library tuh. tgu lagi tak beli???sayang kot.

tu pon kali kedua pergi baru tekad beli . 1st time jumpa tesengih tengok tapi rasa tak perlu tshirt baru. bila balik rumah buleh plak duk gila bayang teringat-ingat. then lebrian yg duduk ipoh sorang tu plak baek punya perangat la kan.

nak beli tadi pun habis pk. tapi adik salesgirl tu terer. dia cakap ramai orang beli tshirt ni. size yang aku pegang tu last. hahaha baek punya ayat. last2 aku cakap ok dan dia buka resit. bayar kat kaunter depan ya kak sambil senyum manis :)


p/s: tanda2 aku akhirnya pasrah aku adalah seorang lebrian hahaha


Sunday, January 22, 2012

kali ni real

lama tak update pasal memasak nih. last sekali aritu masa buat kek dua tingkat ngn aliya. tp kali ni real ok bukan online game lagi dah kihkih. serius mana nk cari online game barbie masak ayam percik??hahaha

ni ayam percik simple tapi rasanya OMG!! untuk buat pun tak perlu banyak bahan. apa yang penting kena ada ayam dah nama pon ayam percik kikih, santan dan cili merah yang diblender dengan bawang merah, putih dan halia sikit. sukatan??biasa la klu ikot resepi mak2 kita ni kira aci main agak ja lah ;P

lepas tu tak payah tumis ke apa terus masukkan semua sekali dlm periuk, campur garam sesedap rasa then masak sampai kuah agak kering mcm ni. tapi jgn sampai kering terus. kena tinggal untuk sapu atas ayam masa bakar dan nak makan nanti.



masa tgh mendidih dan masa kuah dah kering


lepas kuah agak2 dah kering, ayam pon nampak mcm dah masak kira boleh la angkat untuk dibakar. masa nk bakar tu sapu la kuah tadi atas ayam mcm gambar kt bawah ni ha. size ayam pon terpulang la nk potong besar mana yer. klu nk ikot ayam tu dah masak just bakar nak bagi rasa garing.



ready untuk dibakar. klasik sket lapik daun pisang :))

dan ini la rupanya ayam percik lepas siap dibakar. tapi masa ni tak letak lagi kuah atas dia. terpulang nak letak ke tak. aku tuang ke nasik ja terus hehe. ok selamat mencuba!!





p/s: moga2 kawan aku sorang tu cuba dari asyik meroyan sebut tak jumpa ayam percik kat tempat dia ;P

sila makan


nah limau!!




tunggu lagi??? sila makan puas2 hahaha

maseh uncle2 yang bagi limau free neh.

selamat sambut tahun naga air :))


p/s: bos aku tak mcm uncle2 tu..dia kasi sorang 2 bijik ja haha

Sunday, January 15, 2012

peminat no 39


saya dengan bangganya mempekenalkan peminat saya yang ke ..........


drum roll pleaseeeeeeeee!!





39!!!!


hahaha budget mcm yg 3900 ja..poyo teruk tul kihkih!!






jadik sila lah sokong cikgu mahfuzah ismail. dia baru mula nk berbelog. kredit dekat yun radzi sbb lepas seminggu duduk sebilik, dia berjaya 'mendidik' baek punya cikgu mahfuzah buka belog hahaha.

tahniah yun kerana belom apa2 lagi dah berjaya praktikkan ilmu mendidik dekat maktab tu dengan pantas dan bekesan ekekeke. dan buat cikgu mahfuzah selamat berbelog yer :))


p/s : tak dak ka kawan2 yang nk cuba vlogging plak??hehe


Friday, January 13, 2012

baru nak belajar


baru nk belajar minum susu tua-tua camni la




dutch lady for school!!

ok pengakuan dapat free then kena campur vico baru leh telan ;P


p/s: masuk opis semua kawan2 mc ngn EL. ada bos kecik ngn bos besar ja ..rajin terus buat keja kihkih

Thursday, January 12, 2012

akak nara


so ada sapa-sapa nak sokong cadangan chemad kat bawah ni tak??




gossip ni tepaksa digelapkan untuk tujuan privacy retis tersebut ekekekeke



gelak guling-guling klu ada sapa2 sokong. sori to say sori to say jalah. tak dak maknanya aku nk rajin buat lagi satu blog. blog gossip retis lak tu. cukup2 la blog abang nara tu. tak mau aku jadik akak nara wakakaka. kang mcm aku cakap kt atas ler. tak leh cari makan lak depa2 tu hahaha. see???belom apa2 dah budget glamer dah ;P


p/s: miss lolliyana lagi sesuai jadik akak nara sbb dia lagi update gossip retis ni kahkah


Friday, January 6, 2012

limau gedang





ni bukan entry excited nk sambut raya cina. cer tengok gambar tu. gambar buah apa??klu sapa jwb limau or oren mmg salah bulat2. tu limau gedang nama dia. org putih pangei grapefruit.

limau gedang ni buah untuk org bediet. aku tau dia sesuai untuk orang bediet sbb aku tgk citer korea my lovely samsoon. samsoon tu gigih makan limau ni semata2 nk kurus. then aku tau org putih pangei buah limau gedang ni grapefruit sbb tengok halu sebut dalam citer jepon pride.




1st time letak gambar menatang kena samak ni dalam blog aku gara2 my lovely samsoon

so apa motif aku buat entry ni???sebab kemarin aku, kak siti ngn hijah pergi tesco. budget nk beli buah2 simpan dlm peti ais makan bila malas nk kuar lunch. so kat tesco tu nampak buah oren yang sangat besar dan kulit dia sangat cantek. sangat mengiurkan.

tanpa byk pk kami amek 5 bijik. dan tadi semangat potong dua bijik. tapi isi dlm kaler merah. wah mcm limau bali aja. sekali masuk mulut mmg tau la asal azab sangat muka samsoon masa makan limau gedang ni dlm drama tuh.

satu ayat ja aku nak sebut mmg tak buleh telan!!pahit giler. tapi dh beli kan aku ngn kak siti cuba telan. tu pun lepas gaul dengan kuah rojak. hijah mmg surender dah. ni tengah pk ada lagi 3bijik dlm peti ais. sapa nak habiskan??

p/s: kami beli bukan sbb nk diet..kami beli sbb nampak dia besar dan mengiurkan adehhh!!

Tuesday, January 3, 2012

sorry to say sorry to say!!

aku dua kali tengok biar mimpi sampai ke bintang. serius tak tipu. yg best dua2 kali secara tak sengaja. dua2 kali sbb aku nak tgk master chef. gigih kalut tekan remote bila nampak jam kul 9. sekali tak dak sbb tunjuk drama ni. ka ari tu mmg tak dak master chef?? aku bukan ingat ari apa, aku aci tekan ja klu kul 9 tuh ekekeke





masa 1st time tengok tu terus sms epalejau cakap drama yg dia tunggu2 tu tengah tayang. mcm biasa la aku ni, idak la rasa nk tengok sangat. budget nk tengok kejap ja. nk tau citer apanya sampai iklan bebulan2 sebelom tayang. siap pakai hero indon yg belakon dlm nada cinta ke apa. sori had, aku lupa lagi nama dia ;P

tapi bila tengok si kina tu duk cakap sorry to say sorry to say melekat lak aku haha. lawak tul minah tu. suka hati mak nenek dia nk sebut camna hahaha. siap betekak dia sebut betul. lawak giler. rupanya ada lagi manusia yang teruk englishnya banding ngn aku even dalam drama kihkih.

tak buleh ingat muka dia masa cakap IPHONE 4!! kerek tak hengat hahaha. tapi dalam bangang2 campur sengal, dia tu bijak la jugak. dan of kos dia kawan yang baek kan???:')) mau tak baek main bagi gitu ja ipad ngn iphone. giler ko tak nak???wakakaka

sampai adik alya ingat dia jadik GRO. tu sorang lagi sama bangang dengan sengalnya hahaha. mak pon aci lebih kurang ja sengal. tu lom kira mak yam ekekeke. part love story andy ngn alya even dah biasa tengok tapi untuk biar mimpi sampai ke bintang punya version aku akan cakap best. dan last sekali sorry to say, sorry to say lagi berbaloi tgk drama ni dari tgk ombak rindu kot opssssssss ;P


best jugak lagu ost drama ni




p/s: acik tolong!!sangat cair tgk leeteuk layan soraaaaaaaa!!hahaha


Sunday, January 1, 2012

ulang tengok


aku tak kira berapa kali dah aku ulang lawak jozan ni. tapi still aku buleh gelak sakan hahaha. cuba cakap part mana yang tak gelak??? dari rap zizan part bkn ada payment pun, bkn ada payment pun masa johan salah masuk sampai la part tiru chef wan tuh hahaha.





mmg epik la mamat dua ekor ni. sbb tu dari dulu aku tetap suka jozan. tgk raja lawak pon sbb johan dan zizan bukan nk tengok peserta lain sangat. tapi dis year dah tukar kt warna tak dapat la tgk mamat dua orang ni merapu.

argh sudah2 jgn suruh nak subscribe astro warna lak. tak dak maknanya nk subscribe warna. tgu ja chemad share kt wall dia. habis penoh wall dia update tiap minggu. mcm dah keja ngn astro dah mamat tu hahaha.


p/s: klu buleh tiup berukband ni jadik laju sket kan senang