Wednesday, February 29, 2012

sekali sekala

hepi besday untuk sapa-sapa yang kena sambut besday 4 thn sekali arini. ok pa spesel sket. buleh rasa muda selalu. umur kira 4 thn sekali buleh gitu?? hahaha..gurau2 ja ea :))


aku rasa tak penah la entry aku tak mengarut dan merapu kan. kira jauh sekali la nk post entry-entry yang berbentuk ilmiah ni. nama ja lebrian, information broker la konon tapi entry mcm hampes ja merapu kihkih. biasa la teori dlm buku ja pun ;P


so sekali sekala update pasal ilmu pengetahun ni tak dak hal kot. untuk pecubaan pertama mari kita belajar mengenai tadaaaaaaaa tahun lompat!! tapi maap bkn aku yg nak explain. ampa dgr ja la pakcik epipheo ni bebel hehe..





sempoi apa cara dia explain..tu pasal post ngeh3..


p/s: tapi bak kata chepah, kalender Islam mana ada tahun2 lompat neh ekekekeke

Monday, February 27, 2012

kopok lekor vitamin E

tahun lepas klu ada yang ingat lagi la kan aku pernah post pasal aku sedih giler2 lah sebab tak jadik pergi kenduri miss lolliyana. tapi masa tu aku tak citer kenapa aku tak jadik pergi. so malam ni aku rasa aku dh punya kekuatan untuk citer asal aku tak jadik pergi. ah blahhhhhhhh drama la sangat ayat ekekekeke

senang nak pendek citer ada benda jadik lah. benda tu lak ada kaitan dengan kopok lekor. ha ah kopok lekor yang sedap bila cicah sos. nak jadik citer malam tu aku goreng la kopok lekor. gorengan pertama elok ja masak. gorengan kedua ni la yg meninggalkan parut sampai sekarang. latar belakang lagu sedih please hahaha gedik!!!.



kredit kat owner gambar ni aku amek dari google


ok sambung citer. elok ja masa aku nak angkat kopok lekor tu tetiba kopok lekor tu meletop. apalagi minyak pon sama tempias kena muka retis aku ni ha. habis kena dekat dahi, pipi, mata, kening, tangan pon kena jugak. senang citer mmg comot la muka aku time tuh. mmg jatuh saham la klu org tgk. sadis!!!

dah la masa tu kawan2 adik aku datang tdo umah aku. kompom depa cakap aku sombong habis ler sbb tak tegur depa. nak senyum pon tak dak hati okeh. ya la muka hang betompok itam byk, ada hati hang nak tegur depa??retis weh retis!! aset seorang retis adalah kejelitaan wajah. buwekkkkkkk muntah hijau wakakaka.

yang lagi sengal bila aku pergi klinik. masa register kat kaunter akak tu dah tanya dah kenapa muka. dengan tak dak perasaan aku jawab kena minyak panas. then aku perasan ramai plak org kat klinik aritu duk tgk2 aku huh!!

dah tu bila nama aku kena panggil aku pon masuk la bilik doktor. doktor tu tgh tunduk, agaknya tgh baca rekod aku kot. sekali bila dia angkat ja muka tgk aku terus spontan tekuar dari mulut dia ayat "Allah, awat kak muka???"dengan intonasi yang sungguh ikhlas tekejut dan bukan dibuat2




haih sudah2 jgn tinggi sangat imaginasi tuh, tak daknya rupa gini pon doktor tu tekejut ..ni ensem sangat tekejutnya hahaha

klu yg heran asal dia pangei aku akak sbb dia doktor muda, laki2 lak tu. pakai tshirt polo angkat kolar. aku rasa baya-baya adik aku jer kot. lepas tu dia tanya itu ini bla bla bla. doktor muda agaknya energy depa nk becakap tu terlebih. last sekali sebelom aku nk kuar tu dia cakap "tak apa saya bagi kak vitamin E. kita bagi SEGAK sket"!!cisssssss ko doktor!!

naseb baek seminggu ja muka aku beparut hitam. alhamdulillah tak lekat parut pon. ada sket ja dekat dahi tp tak clear sangat. aku tak rajin nak sapu krim dasar pemalas. klu ada yg nk tau aku habis tak makan vitamin E untuk segak kan wajah tu jawapannya adalah tidakk!!hahaha. aku makan 2 bijik ja sbb tak sedap campur aku malas. utk soalan aku makan tak kopok lekor yang aku goreng tu jawapannya ya aku makan hehehe

p/s: dan untuk soalan doktor sengal tu ensem ke tak jawapannya adalah ehem, ha ah dia hensem ekekeke

Saturday, February 25, 2012

ter Enter

buleh lak tadi masa duk taip padam taip padam tetekan enter. terus kuar satu entry kosong tak tulis apa-apa. kuar tajuk ja. tu pon salah eja ekekeke. camtu la bila idea tak mencurah-curah tapi hati gigih nk update jugak. alang-alang dah tetekan enter tu sambung jalah update even tak dak menda pon nak cerita sebenarnya.

aku ni bukan lah pengemar kfc sangat. tapi aku ni jenis asal buleh telan ja. tak kisah sangat pon. aku suka lagi mcD sebenarnya. tapi aritu kuar dgn chepah lepak kfc. dia nk try krushers. dia order yg coklat tu menda entah namanya. aku plak suka sangat la yg masam2 neh so aku order lemon fresh fizz.





dan sekarang aku ketagih lak ngn ayaq lemon ni hehe. padahal kan aku tgk ja budak kfc tu buat. nampak mcm tak ssh pon. dia letak sprite, lemon dgn daun pudina then siap. nak cuba buat kt rumah masalahnya sekarang tak jumpa daun pudina. p tesco takdak jual pon. cari tempat lain tak jumpa jugak hmm..

p/s: doakan miss lolliyana dan baby dia sehat serta kuat untuk bertahan amin..

Monday, February 20, 2012

muntah hijau

gelak guling-guling bila jieha ym tya pasal subject heading untuk tahun. reason untuk gelak sbb aku mmg tak ingat langsung pasal menatang tuh hahaha. siap buleh ym miss lolliyana gelak2 cakap jieha tya aku pasal subject heading. siap tulis lagi menda tu???then sambung gelak tak hengat.





tapi bila jieha paste satu link suruh aku buka, terus igauan ngeri pengalaman masa dgree menjelma diingatan. pengalaman yg membuatkan aku nekad tak mau jadik lebrian even skrg aku tetap jadik lebrian T_T




tolong clik klu nk clear menda yg aku allergic sangat tuh

muntah hijau wehhhhhhh hadap benda ni. tolong!! tolong!! help allergic!! allergic!! tolong bawak dia pergi jauh2 dari mata aku hahaha. naseb baek jadik lebrian kat college ni tak payah buat subject heading ke menda. klu tak mau aku menages ari2 rasanya =_="

p/s: sapa cakap ijazah sarjana muda pengurusan maklumat dengan kepujian pengurusan perpustakaan tu senang mai sini aku debik sedas!!


Saturday, February 18, 2012

bermain dengan psychology

sehari untuk habiskan fiksyen 302. sangat hebat dan rekod untuk diri sendirik hahaha. perasaan baca novel ni mcm arghhhhhhhhhhhhhhh sapa zonan???zonan tu mcm wujud tapi mcm tak wujud jugak. dah tu??




sampai satu tahap aku dah pecaya pembunuh-pembunuh tu mmg sakit jiwa. tapi tagline novel ni " jgn pecaya! " so sbb tu jgn tanya sebab apa tak sampai 24 jam dah mampu habiskan novel ni.

membuak-membuak nak tau sapa zonan. eh tak bukan bukan. nak tau zonan tu wujud ke tak. dan kalau dia wujud sapa pulak zonan??

hahaha ayat pon dh serabut. baca lagi novel thriller. tapi serius best fiksyen 302 ni. bermain dengan psychology yg sangat dasat.


p/s : jgn komen nk pinjam sbb aku pon pinjam org punya kihkih

Friday, February 17, 2012

entry bebaur dengki

ni anak buah tebaru aku. aneesa nama dia. lahir 6 februari aritu. aku bedoa dia kuar 10 februari tapi dia excited nk kuar awal.





bila aneesa lahir 6hb terus budak kt bawah ni kuar statement bangga yg depa akan jadik kamceng sbb besday sama ari.





kamceng la sangat. tgu nanti aku ajar aneesa camna nk paw baek punya pakcik dia. kata sama besday kan muhahaha


p/s: oh 10 februari besday aku pada yg telupa yer ekekeke

Tuesday, February 14, 2012

nampak benor nipunye

camna nk update ni??aku bukan fans liverpool. klu suruh yun dia terer ler. dia officially gf suarez sekarang hahaha. menyu???aku pangkah terus kot. dah tu aku peminat team mana nya dlm EPL ni??nak tau??sat nk cari gambar jersey dulu.


ok dah jumpa dah. team ni la. tebaek kan???







yes QPR!!

apa???tak pecaya??
muka serius kot masa taip entry ni


p/s : bak kata usop wilca nampak benor nipunye wakakkaka

Monday, February 13, 2012

stokin pink


comei tak stokin baby ni???hahahaha




nampak besar tapi kecik ja stokin ni kihkih


dua tahun lepas aku dengan sengajanya telah membeli stokin baby ni sbb nk buat sengal kat chemad hahaha. siap beli kaler pink kot sbb kami selalu ngutuk dia suka pink wakakaka. masa tu ari last dia kat tempat keja aku. dah nak berenti keja tempat lain. kira tu konon hadiah kenang-kenangan la :P

sebenarnya aku dah tak ingat pun pasal stokin ni hahaha. sampai la semalam bila dia post kt wall aku. dia kata belek punya belek akhirnya jumpa gak stokin baby kaler pink yang pernah aku bagi kat dia dulu hahahaha.

siap berbasuh lagi. tetiba rasa teharu lak bila tgk gambar stokin tu sbb serius masa aku beli stokin tu mmg tak lebih dari main-main nk buat sengal dengan dia wakakaka. tak sangka dia betul-betul simpan sampai sekarang untuk baby dia yang nak lahir bulan depan insyaAllah :)) tapi baby dia tu baby boy stokin ni kaler pink ler pulak hahaha. agaknya baby dia nanti tu sama mcm bapak dia ler kot, suka pink ;P


p/s : ya tahu saya berutang lagi satu entry bola ..wait ya kehkeh


Saturday, February 11, 2012

seri pon kena update ker??

kedah seri ngn sabah pon aku kena update entry ker???ni yang nak nyanyi ini tidak adil tidak adil bagi ku sambil lilit shawl ni hahaha. kredit untuk acik untuk ayat itu kehkeh. tapi tak apa aku update jer. biasa la retis mmg, bila kalah ka seri ka orang tetap nak baca entry kita kan. nk buat camna inilah harga yang perlu dibayar bila popular. semua kena update demi peminat ahakssss!!


lagipon apa ssh sangat nk update pasal bola. pempuan klu update pasal bola tak payah duk pecah kepala pikiaq nk tulis pasal formasi 4-4-2, 4-5-1, 5-3-2 or lain-lain formasi. tak payah pikiaq sapa patut jadik striker, defender or midfielder. tak payah penat2 nk explain berapa point team akan dapat bila menang or seri. tak perlu kira berapa goal yg kena jaring atau berapa bijik goal balas.


pempuan klu update pasal bola apa yang penting adalah kena pandai google. yes google image dengan lebih jelas lagi. eh tak pa klu tak suka google image buleh pakai yahoo image. dan kemudian bereaksi seperti berikot.



christiano ronaldo aaaaaaaaaaaaaaaaa!!





david villa ko ensem tp ko dh kawennnnn!!uwaaaaaaaaaa!!





casillas, OMG pengsan2!!






nadzmi awak comei la :)) kitew sukew awak sangat2!!






eh safiq rahim ler hikhik





apex, kenapa mesti dahlia teck dan bukan I ???hukhuk






ok dah dah. aku pon naik geli hahahaaha. sori aku bukan mcm tu ok. takdak maknanya aku tengok bola sbb nak menjerit histeria bila tgk player hensem or cute. plz la, sbb tu aku tak like mana-mana fanpage player bola pon. aku like page harimau melaya terus. baru true supporter camtu kan???nak lagi best sila like page sokerleaks . sengal giler kot. ala-ala page hiburan untuk peminat bola la aku rasa hahaha.


p/s : ok hutang dh setel yer had :D

Friday, February 10, 2012

detik 90 minit

arini nebes menanti detik 90 minit. ni semua gara-gara sorang kawan yang yakin menang!! aku ulang yakin menang wa cakap lu hahahaha. ok, tak apa kita tengok sapa menang ek malam ni. kawan2 sila update result kedah lawan sabah malam ni. sepak mula pukul 8.45 malam kang!!






sapa kalah update entry tp klu seri 0-0 ada orang lain kena tempias wakakaka. gelak golek2. tak pasal-pasal terlibat hahahaha. senang cerita sekarang dari harap menang, aku lagi suka klu sabah kedah seri 0-0 ja. biar orang ketiga yang update entry kahkah. betul tak had???so acik besedia ya malam kang!!perjanjian tetap perjanjian yer bebeh hahaha..


p/s: err ManU liverpool tak masuk dalam deal kan??hahaha



Friday, February 3, 2012

tekan lima

aku bila budak-budak tanya camna nk register student portal ka, camna nk buat bila lupa password student portal ka, subjek apa dah ambik ka, subjek apa saya register ka itu aku dah tau apa nak jawab. klu aku busan sangat sbb byk kali tya, aku jawab ja ala mcm kamu register fesbuk tu la.


klu ada mesin rekod mcm kita telefon customer service tu lagi senang. semua aku dh siap jawapan. tekan ja. tekan satu untuk lupa password. tekan dua untuk semak senarai subjek semasa. tekan tiga untuk previous subjek or tekan empat untuk tya CGPA.


tapi bila ada sorang yang tanya soalan "kak ada nampak saya masuk library tak semalam???" agak-agak aku nak jawab apa?? harus kah aku gelak tegolek kat situ?? ataupun aku patut suruh dia tekan lima untuk adik bukan retis kpop sampai akak nak ingat adik masuk ke tak yer !!




haha kpop???

p/s : aku suka tgk citer korea tp kpop bukan aku lor