Wednesday, March 21, 2012

berusaha!!

belajar tu tak senang kan??tak kisah ler belajar apa pon mesti ada satu tahap kita rasa susah. tapi sesusah mana pon satu-satu benda tu klu kita berusaha sure boleh berjaya. klu tak, tak dak la peribahasa usaha tangga kejayaan dan bersusah-susah dahulu bersenang-bersenang kemudian - biasa la ayat pengaruh masuk sekolah balik tadi :D -

oleh sebab itu aku akan menabahkan hati aku untuk belajar. even susah dan payah tapi kena jugak berusaha. lagipun aku dh cukup besaq kot. klu buat perangai ngada2 tu mmg layak kena penampaq laju2 ja.

so far dah dekat sebulan aku belajar. aku belajar apa???dun wori aku lom tebuka hati nk buat master wakakaka. aku belajar makan ikan hahaha dan kurangkan makan ayam even akak aku perli sambil gelak2 "ai baru nak sedar ayam tu tak bagus makan selalu ker??"





p/s: entry ikan ngn ayam pulak. tak dak benda sangat la tuh nk update heh..

11 comments:

  1. wah!! masak sendiri ke tu?
    nampak sedap.....

    ReplyDelete
  2. uncle jonni:
    ha ah masak..masak dekat google wakakaa

    ReplyDelete
  3. bab mkn rasanya xssh hg nak belajar sbb suma benda aku rasa hg bedal..ahhaha

    ReplyDelete
  4. miss lolli:
    tapi ikan agak slow sket untuk ditelan..apapon aku tetap berusaha!!haaha

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. hahaha i like ayat noly ;P

    eh aku baru tau ko sama macam zack zukhairi blogger idola aku tuh. ekekeke.. dia pun tak makan ikan gak, dan baru nak belajar2 makan ikan ;P

    aku suuuuuuuuuuuuuuuka makan ikan. ikan tu sedap ape! ko bagi la aku ikan apa je, sure laju je aku telan. errr..biasa la kita..mana ada benda nak sama kan ;P

    ReplyDelete
  7. epalejau:
    haha ko mmg bab2 tu mmg like laju2..

    wah dia pon spesis mcm aku??ni aku rasa kembang kempis kejap neh ekekeke..

    ko tau dulu ayah aku pernah cakap cuba makan ikan tu..tau x ikan tu lagi mahal n sedap dari ayam tapi tak pernah rasa nk try hehe.so skrg aku cuba ja apa jenis ikan yg ayah aku beli :D

    ReplyDelete
  8. kat sini ikan lagi murah banding ayam. aku penah pegi pasar ikan masa kat KL. tanya ikan dia sekilo, terus kenyang perut aku tak jadi beli. hahahahaha..

    ReplyDelete
  9. epalejau:
    hahaah terus kenyang tu..kl mmg xdak benda yg murah rasanya.bandar metropolitan la kataka ekekke.tp sbh mmg murah kan seafood neh..ayah aku g pasar kat sana pon dia kata murah :D..

    ReplyDelete
  10. geram jugak aku tgk ikan ni....!!

    ReplyDelete
  11. thebotak's :
    hahaha tgu lg p la tangkap sekor kt tesco then balik masak mcm ni..xpon order kedai jalah :D

    ReplyDelete