Sunday, March 4, 2012

ini yang dikatakan gigih

kredit habis sbb begayut tu normal. tapi klu habis besembang pasal drama melayu, itu apakahhhhhh??hahaha ok ini kisah benar yang terjadik antara aku dan epalejau. benda buleh setel dekat fesbuk or skype tapi gigih bergayut ;P

tak tau camna buleh terbuka topik pasal drama melayu. seriously sampai ke saat aku tulis entry ni pon aku still tak ingat mcm mana kami boleh bersembang pasal drama melayu. yang pasti benda ni start ngn drama bicara hati dan vanilla coklat.





aku cakap aku dh berenti tgk bicara hati sbb dah letih tgk dia begerak pelahan sangat. then aku cakap aku sekarang layan vanilla coklat. haha tak pecaya???betul aku tgk vanila coklat even ada sekali tu aku guling2 rebut dengan akak ipar aku. dia nk tgk vanilla coklat tapi aku nk tgk bicara hati.

hasil gulingan aku tak berjaya menagih simpati dia untuk tukar channel. iya-iya ja aku telan kfc laju-laju bila mia ajak aku teman dia makan kfc mlm tu. alih2 sampai umh kak ipar aku baik punya layan vanilla coklat.





klu nak cakap pasal vanilla coklat aku pernah tgk 5 minit ja masa 1st episode. serius aku rasa meluat giler tgk si amir tu asal jumpa pempuan jer bagi coklat. then aku tak pernah tgk sampai la mlm gulingan memohon simpati aku tu gagal. magiknya aku rasa best ler plak drama tuh haha dan kebetulan aku dh start tensen bicara hati duk pusing benda yang sama haih.

tapi epalejau cakap dia tetap akan layan bicara hati sbb dia rasa pelakon citer tu lagi hidup dari pelakon vanila coklat yang nampak fake even drama tu sebenarnya best la jugak. tak mcm bicara hati pelakon2nya yg mmg sesuai dengan tiap2 watak. then kami siap buat conclusion kenapa peminat vanilla coklat lagi ramai dari bicara hati. sebabnya tak semua org ada astro. hebatkan topik kami???hebat menda??? gigihhhhhh kekekekeke

eh tu lom kami setuju yang sekarang byk drama melayu yg best2. hahaha siap senarai satu-satu. tak leh blah nora elena pon masuk dalam senarai youuuu. nak tau kenapa??sbb kami rasa citer tu dalam drama buleh la. realitinya tak akan ada lelaki seromantik dan setabah seth punyalah hehe..





p/s: rajin layan drama melayu skrg sbb laptop aku selalu tepadam bila layan drama korea. laptop lama mana larat layan video HD ;P

6 comments:

  1. hmmmmm.... aku gak yg ketinggalan....
    vanilla coklat ke... apa drama ke.... sinetron ke...

    x pernah nya tgk...

    huhuhuhu...

    lagilah gigih aku nih...

    ReplyDelete
  2. Uncle Jonni:
    la ye ke??sibuk sangat kot sampai tak sempat tgk tu ahhaa..tak pa youtube ada klu xsempat layan kt tv :))

    ReplyDelete
  3. haha. gigih kannn. esok (selasa) nak tengok cerita apa ni? aku kan, kalau ikutkan hati nak download semua citer2 ni, nak tengok betul-betul.

    actually, bukan watak seth je yang memang tak wujud dah. watak syahran tu ko ingat wujud ke? watak amir tu semua takde maknanya nak wujud. hahaha..

    ReplyDelete
  4. epalejau:
    tenet umh ko laju kan????download ler..pehtu lappy ko xmcm aku nazak hahaha..sikit2 tepadam..

    hahahaha betul, tak dak maknanya..drama ja semua tuhh kekekekekeke

    ReplyDelete
  5. hahahahaha..korang ni...

    1) i follow vanilla coklat..tapi kesweetan cite ni buat acik malu sorang2..hahahahahaa..lalu, bila dia terlalu sweet tu acik gi buat menda lain.. epal cakap tu betul jugak, pelakon dlm cite ni agak fake sket, dah macam sinetron gayanya. :D

    2) bicara hati..tak penah tengok T_T

    3) Nora Elena best gak pi rasa kadang-kadang watak Seth ni nampak pelik. Macam tak menjadi je lakonannya. Mungkin sebab romantik yang mustahil tu kut. Eh ape aku merepek ni. ??????

    4) laptop acik pun selalu terpadam sendiri kalu dah panas sangat..potong tul..kekeke

    ReplyDelete
  6. acik:
    1)hahaha eh eh dia lak yang malu.siap gigih buat benda lain. kelakar tul ekekeke..fake??serius main tgk ja. xperasan dorang jadik ke tak belakon tu hehe.tp citer dia best la :))

    2) huuu excited tgk bicara hati mula2 sbb penah bca novel dia..tp lama2 busan ler.slow sangat..letih.

    3) sbb nk jadik sangat romantik dan tabah serta baek sampai jadik xreal..serius la mana ada laki2 camtu..

    4)sama jenih kot laptop kita ni sbb kena penyakit yang sama..dgn kita2 panas hati bila dia tepdm sbb panas tu hehe

    ReplyDelete