Thursday, April 5, 2012

sempoi ;)

best gak klu pandai melukis ni kan??sempoi apa update blog pakai lukisan. tapi tu la tak semua orang reti melukis. org yang tak reti melukis tu termasuk la aku hahaha. ingat kes org lidi aritu??google kot ngeh3..

aku dulu-dulu gila jugak dengan komik. pernah sekali assignment kena buat database. aku buat database komik. ingat lagi nama database tu @comic zone!! haha. habis semua gambar ngn sinopsis aku copy dari gempakstarz.

ya la time tu aku rajin beli graphic novel gempak neh. tapi yg ada kat aku skrg ni le.gardenie ja. lain-lain mcm team medical dragon semua tu ada kat cikgu mahfuzah. tak rajin nk bawak balik kedah. bagi dia jalah nak buat koleksi katanya.



ni ler komik yang ada watak oren, lemon, kiwi tu had


sbb tu rasa best ja bila jumpa blog2 mcm neh. nak buat sendiri harap ler kan haha. mmg tak mampu ler. buat garisan guna pembaris pon senget apatah lagi nak melukis kahkah. simpan niat jalah.




catatan uncle jonni. malu2 ayam gak masa dia komen ngn follow blog aku ni. rasa diri kecik terus hehe





stuff no one told me neh terperasan dari bloglist epalejau.





merah itu jambu ni tau dari blog uncle jonni. serius comei jer blog dia neh :D




conteng2 ni lak opismate aku duk promote. siap dh bawak kuar komik sendirik

ni sebahagian yg aku tau. rasanya banyak lagi kot blog2 yang pakai lukisan untuk bercerita. klu ada buleh la share link dekat sini ;))


p/s: aku mmg ada masalah typo..dah siap publish pon kdg2 xperasan hehe.. ni pon lom tentu perasan klu ada typo..sori ya ;P

19 comments:

  1. saya juga sudah meminati uncle jonni!haaha

    ReplyDelete
  2. memang minat mereka semua.. tangan seni ^_^

    ReplyDelete
  3. jenjalan sini dr blog pacek jonni.. :)

    ReplyDelete
  4. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa suka le gardenie jugakk tapi sebab duk asrama kan jadi banyak terlepas episod, lagipun xde duit sgt nak beli..sobs..

    acik suka gileeeeee baca komik..and tengok kartun..keke..

    ReplyDelete
  5. eh ada blog saya..napa sy tak tahu pon..thanks dear..melukis menjadi hobi sejak azali..XD,,cuba la..

    ReplyDelete
  6. miss lolliyana:
    hahaha sempoi ja kan..so bila nk follow??:P

    Hanamiko Sakura:
    ha ah kan sangat berseni dorang ni :)

    SumBody Me:
    tq dtg sini..kena tima kaseh kt pakcek jonni neh sbb bawak kawan baru :)

    miss labi:
    ala klu acik nak tau tu satu ja yg ada.lain2 punya edition la gardenie xpenah beli pun sbb masalah duet juga kihkih..
    ya kita sama suka bca and tgk kartun cuma skrg ni dh jrg sangat follow hehe

    merahitujambu:
    ye ada blog kamu hehe..mmg xyah cuba kompom xjadik bentuk kihkih

    camy alya:
    yup sangat best :))

    ReplyDelete
  7. uncle jonni memang awesomeeeee !! :)

    ReplyDelete
  8. mesti orang ingat aku tiru watak-watak dari le.gardenie tu kannnnn. padahal aku taktau pape punnn ):

    ko kena baca blog clueless mumble. ni link dia..

    http://mumbleink.blogspot.com/

    cooooooooooooooooooooomel amat sangat ;)

    ReplyDelete
  9. coklat susu:
    dia jugak sangat sempoi hahaha

    epalejau:
    klu yg xkenal ingat ko tiru dari situ la..tapi ish klu pk balik tak kan la ko sengal sangat nk tiru watak komik mcm glamer lagardenie tuh..ngek la klu nk copy jugak kan..

    ha ah la aku lupa..aku ada masuk blog tu thru bloglist ko jugak ler ;D

    ReplyDelete
  10. C.M.A @ CikMoonAdnan:
    ada ha benda nk gelak klu tgk kartun dia tu kan hehe

    ReplyDelete
  11. Salam perkenalan....suka juga baca komik dulu2...skang dah xde masa....men anime jew...

    ReplyDelete
  12. Salam perkenalan....suka juga baca komik dulu2...skang dah xde masa....men anime jew...

    ReplyDelete
  13. HeNRieTTa JoSe:
    tq datang sini :D..anime pon dh xtgk skrg lepas animax kena potong hehe..

    ReplyDelete
  14. ada saaaaaaaaaaaaaaaatu lagi blog yang ko lupa. gelemer ooo blog tu. memang tipu lah kalo ko kata tak kenal blog tu. blog dia selalu kuar katun2 gak. lukis sendiri lagik tauuuuu!

    jengjengjeng..


    blog ZACKZUKHAIRI!!

    ReplyDelete
  15. epalejau:
    hahahha mmg tu kompom masuk list..tpi dia kan jarang update :P

    ReplyDelete
  16. Clueless Mumble tue dah dalam mood hiatus kot... koh koh koh

    ReplyDelete