Friday, June 29, 2012

nampak permainannya???


selalu mak aku ketuk pintu bilik aku sambil cakap 


"sembahyang subuh dak lagi" 


atau 


" aii tak keja ka arini "


tapi pagi tadi  ayah aku yang ketuk  sambil cakap


"italy dah 2 ni ang takmau tengok ka???"


 ayah aku sangat epik kan??? dia tau aku keja tapi dia kejut aku suruh tengok sbb dia sokong italy,  aku sokong german


 

pendek crita bangga la tu dia teka betul aku salah 


tapi lagi epik masa portugal kalah dengan spain, tak plak dia suruh bangun tengok. nampak sangat permainannya disitu ekekekeke


p/s : aku tgk bola sbb tebiasa tengok dgn ayah aku. sapa cakap aku tgk bola sbb player ensem sori sket. baek aku layan drama korea klu nk tgk jejaka kacak..bersusun ok haha.

Saturday, June 23, 2012

masih berguna



ni salah satu buku yg aku beli masa study dulu.






tau apa kegunaan dia sekarang???





 lapik laptop muhahaha!!

 
  bebaloi jugak la beli mahal2 dulu. at least sampai sekarang aku pakai. cuma cara penggunaan dan aplikasi tu berbeza sikit la ekekekeke..yang penting menten pakai tak gitu???hahaha


p/s: marketing - lecturer best , subjek best , result aku ja tak best kuikui..
 

Thursday, June 21, 2012

rosak diet

aku makan megi mlm semalam. terus teringat masa aku chat ngn miss lolliyana. masa tu lepas lunch. aku cakap kat dia aku makan megi cup tom yam tadi. terus meraung makcik tu cakap aku jahat! 

lor aku ni bekerut dahi asal aku jahat lak. hahaha aku telupa kawan aku tu tengah membawak budak dalam perut. mmg dah lama mengidam makcik tu tapi faham2 la megi tu bkn sejenis makanan sehat untuk di makan apatah lagi untuk dia yg dlm keadaan membawak tu. 

tapi dek sbb kelajuan tangan aku menaip ayat 'aku makan megi cup tomyam tadi' tu lah dia akhirnya belasah jugak makan megi even aku dh nasehat letak lebih air, kurang perisa dan jgn makan habis sepaket, makan sikit saja.

pinjam yer cikepalejau even aku yg masak megi ni hahahha

tapi biasa la . mana nak dengar nasehat kita ni. siap berani jwb tak sedap la lebih air. tak rasa nikmat megi. dah la tu dengar2 bukan sikit dia makan, satu mangkuk dia sorang ja hadap . hoi aku suh share la satu paket tu ngn adik hang.

sejak tu aku dah serik nak sebut benda2 makan tak berkhasiat neh depan dia. kang tak pasal - pasal meroyan plak makcik tu. elok - elok duk amal makan kurma sekali rosak diet dia bila aku sebut makanan2 tak sehat. sudah cukup cukup sudah. aku tak mau dipersalahkan lagi mcm aritu hahaha.


p/s: ni baca entry ni jgn duk gedik  nk mkn lagi lak . dah janji aritu sekali ja makan ok kihkih

Wednesday, June 20, 2012

kira glamer la tu

dengaq cita smlm penoh uitm merbok sampai tak buleh masuk la setengah tu. maklum la ada konsert. ramlee sarip turun tu. belom kira Band Hujan lagi. hamboi2 untung la ampa ada retis glamer masuk.
 
camtu la. masa kami dulu hadap jalah pokok getah tu malam-malam. lagi untung klu hujun turun. bangun ja pagi tu terus ada haruman semerbak getah skrap yang sangattttttt harummmmm! mmg terkenang bau harum tu sampai sekarang punyalah.


gambar ihsan tahir. tak tau mana dia cilok neh


dulu tak dak dewan besaq mcm skrg ni. besaq sampai leh buat konsert tuh. dulu kalau ada free gig pon buat kat paking depan bangunan admin. klu gig ala2 battle of the bands tu buat kat dining masria jalah. tutup habis cermin tingkap sapa tak beli tiket harap nak buleh jenguk walau barang seinci. 

ngek ja intro. mcm sedih sangat ja dulu tak dak retis glamer masuk hahaha. budget diri tu rajin sangat nk p event - event yg ramai org  camtu. event yg  HEP buat pon tepaksa pi sbb pakguard duk meronda. klu tak harap ler. layan tdoq lagi best :D

tapi kan sapa cakap dulu tak dak retis glamer masuk.. ada la. serius hebat giler retis yang pernah masuk dulu tuh. tak percaya???sat aku cari gambar dia. rugila tak dapat amek gambar ngn dia time tuh. klu tak buleh poyo sampai sekarang. ok dah. dia ni la. iya dia la tu.




serius la faizal tahirrrrrr!!!apa lak aku nk tipunya. dia pernah sampai merbok la. siap bawak geng lagi. cuma dulu dia lain sikit. tak pakai rantai kat seluar camtu. dulu dia ngn geng2 dia pakai camni



ala kan dulu dia join mirwana. kira  glamer la tu kuikui. 


p/s : bulan jun mmg bulan xdak idea aku la 

Sunday, June 17, 2012

panas punya pasal


tadaaaaaaa!! comel tak???



comel la sangat!! tak pasal-pasal terbang 59 hengget beli kipas ni. tu pon aku pilih yang paling murah. klu ada lagi murah kompom aku beli yang tu. jenama jgn kata la mmg tak pernah dengar langsung. hahaha pedulik la janji pusing kuar angin. 

 ni gara - gara ekon lebri rosak. rosak yang tak buleh repair kecuali beli baru. dan nampak gayanya setelah tiga minggu aku kepanasan tak dak angin2 sepoi-sepoi bahasa apatah lagi angin taufan bos aku nk beli ekon baru. 

nak tak nak aku dengan berat hati kuar duet sendirik pergi beli kipas ni. tak sabar nk bawak pergi opis lusa sbb esok cuti ganti israk mikraj. jgn jeles heeeeee.lepas tu aku nak tulis besaq-besaq kat kipas tu hak milik persendirian noor hafizah abu hassan!! puas hati muhahahaha!!

kalau tak ingat kelisa aku tu kecik dan aku pon tak mampu nak angkat sbb berat kompom aku bawak kipas kat umah aku ni letak kat lebri. biar terbang habis habuk-habuk dekat rak buku tu. biar bunyik kipas ni  pusing dgr sampai ke bilik bos!!baru syokkkkkkkkkkk kan????hahaha




p/s : kipas kecik free gift tu buat hiasan jalah..pasang angin tak rasa langsung huuu

Friday, June 15, 2012

insap la makcik



nampak tu????





nak jugak poking-poking makcik ni.  aiii terkenan lagu poking-poking tu ka???;P


dari duk poke aku,  elok la makcik ni insap pergi marking paper budak-budak sekolah dia or buat minit mesyurat yang berlambak2 tu wakakakaka


 gelak lagi gelak lagi bagi dia tambah tensen  muhahahahhhhahahhaa 






p/s : ni jer mampu update??tak dak idea la tu :D  

Saturday, June 9, 2012

asal tak update????

ada org tu cakap dia dah update dua entry tapi aku asal tak update???tolong la jgn buat aku rasa mcm org gigil ja bila tak baca entry-entry aku wakakakaka. statement mintak penampaq namanya tu hahaha.biasa la idea takdak nak update, tu biar lama sket berhabuk heh.

so klu aku tak merapu kat blog tu adala benda lain aku buat sebenarnya. apa lagi??? marathon drama korea sampai lebam la wakaka. kali ni rooftop prince 20 episode setel dlm masa seminggu. tu pun sbb sedar diri siangnya nak pergi keja. klu tak mau tersenguk kat opis ekekeke.



mcm biasa sinopsis google sendirik haha. pada yang nk baca summary or recap sila baca dekat dramabeans dan pada yang nak tgk online buleh masuk mana-mana drama online punya website. aku tengok dekat kimci drama. klu tanya dekat mana nk download hahaha sori aku tak pandai bab2 download neh :P

rooftop prince ni sama-sama tayang dengan king 2 hearts. so mmg bersaing habis la untuk rating dan rasanya drama ni rating lebih sipi-sipi ja dari king 2 hearts. agaknya sbb citer ni lagi sempoi merapu dan lawak even ada sedih-sedih bila sampai part love story hero dgn heroin. hero pelan - pelan disappear depan heroin oooo :'((



pada aku drama ni ok la. even tengah-tengah tu ada slow sket apatah lagi kelogikan jalan ceritanya. mau taknya putra raja 300 tahun lepas tetiba muncul tahun 2012 dengan pantasnya belajar cara hidup termasuk boleh bawak keta haha. tapi still rooftop prince drama yang best. pada yang tak tengok lagi mcm aku buleh la layan yer. maklum la dulu laptop asyik terpadam :D

p/s: org lain dh khatam aku  baru hbs tengok wakakkaa

Saturday, June 2, 2012

3 idiots

oh serius aku tak sangka aku buleh layan crita 3 idiots sampai habis. crita industan tuh!!ingat lagi camna aku mengeluh bila akak ipar aku tegar nk tgk mujse dosti karoge aritu??kali ni pon sama la. aku jeling hujung-hujung mata ja time tu sambil layan internet.



sekali dlm jeling - jeling tu sket-sket aku tersangkut. last-last tau apa aku buat??shut down laptop terpacak depan tv wakakaka. stended crita industan mau dekat 1.30 pagi baru habis dan aku pon gigih tunggu haha. ingat senang aku nak tunggu klu tak best. 

tajuk ja 3 idiots tapi jalan cerita nya bijak. ada moral value disitu. ni bukan cerita industan yang becinta guling2 punya menari hahaha. dlm gelak-gelak tengok tu  ada benda baek kita buleh belajar sebenarnya. paling dasat frenship tiga org ni. ada kawan sanggup bunuh diri demi kawan baek??? tapi raju sanggup demi rancho. seriously..

p/s : ni kisah selasa lepas tp baru nk publish :D