Friday, June 29, 2012

nampak permainannya???


selalu mak aku ketuk pintu bilik aku sambil cakap 


"sembahyang subuh dak lagi" 


atau 


" aii tak keja ka arini "


tapi pagi tadi  ayah aku yang ketuk  sambil cakap


"italy dah 2 ni ang takmau tengok ka???"


 ayah aku sangat epik kan??? dia tau aku keja tapi dia kejut aku suruh tengok sbb dia sokong italy,  aku sokong german


 

pendek crita bangga la tu dia teka betul aku salah 


tapi lagi epik masa portugal kalah dengan spain, tak plak dia suruh bangun tengok. nampak sangat permainannya disitu ekekekeke


p/s : aku tgk bola sbb tebiasa tengok dgn ayah aku. sapa cakap aku tgk bola sbb player ensem sori sket. baek aku layan drama korea klu nk tgk jejaka kacak..bersusun ok haha.

12 comments:

  1. Kahkahkahkah..cool gila ayah! Selalu ayah nad duk berlagak pasal bola dgn adik2 lelaki je. Tp xpenah la nak kejut suruh bgn tgk bola.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa mmg dri dulu bola xkira anak pempuan ke mak ke habis semua kena tgk jugak bola tu sbb tv ada satu ja kat rumah..lama2 dh minat tgk bola..lepas tu mula la aci lawan sapa menang sapa kalah..tu sanggup kejut suruh tgk jugak tu ekekkekk

      Delete
  2. acik tengok match ini dengan sakit hatinya..bangun tengok tak? acik aritu terus malas nak gi keja..jalan nak pi mandi pun heret kaki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkeh bangun jugak tgk sbb macam tak pecaya ja jerman kena tinggal 2 bijik ngn italy..sekali celik ja bijik mata mmg betul..hadoiiii 20 saat teakhir lepas penalti tu pon still harap ada miracle la jerman goal huuuu

      Delete
    2. kan kan..same aaa berharap akan ada miracle..sobs

      Delete
    3. tp takdakkkkkkkkkkk!!huuu..lepas tu xpa kalah pon konon rilek jalah..rupanya hadoiiiiiii pedih mcm msia kalah ja hahaaaha..xpa german player semua muda2 lagi..agaknya world cup brazil nanti depa champion la tu :)

      Delete
  3. sabar aje laaa.. blog ko pun sama ke tanak terima komen aku.?? uhuuuu..

    gigih gila kot bapak ko kejutkan ko. hahaha. musti ko pun apa lagi, tarik selimut tanak bangun terus kan? hahaha..

    aku kat kelas, tengah nak marah murid tak hapal benda yang aku suh hapal, tetiba sorang sebut pasal topik german kalah. terus aku ubah topik tak jadi nak denda. hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi mmg daulat tinggi tul ko.byk blog xmampu terima komen ko nampaknya haahhaa..

      aku bangun sbb tak pecaya. aku yakin giler german bukan takat buleh masuk final siap buleh champion la euro tahun ni..sekali nah hang kalah tuh..persaan frust tu mcm frust msia jer kalah hahaaha..

      kehkeh naseb baek la budak tu..ada hikmah german kalah..buleh ngelat dari kena denda..tapi kenapa ko xdenda sbb german kalahnya???

      Delete
  4. klu team malaysia masuk baru aku nengok bola2 nih..ahahahaa..nmpk x disitu semangat kenegaraan yg tebal dlm diri aku..keh2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkih terserlah semangat patriotik yg tebal disitu..yg pentng tgk bola bkn sbb nk tgk player ensem ngeh3..

      Delete
  5. Replies
    1. hehehe kita benda apa yg xserupa la kan :D

      Delete