Thursday, June 21, 2012

rosak diet

aku makan megi mlm semalam. terus teringat masa aku chat ngn miss lolliyana. masa tu lepas lunch. aku cakap kat dia aku makan megi cup tom yam tadi. terus meraung makcik tu cakap aku jahat! 

lor aku ni bekerut dahi asal aku jahat lak. hahaha aku telupa kawan aku tu tengah membawak budak dalam perut. mmg dah lama mengidam makcik tu tapi faham2 la megi tu bkn sejenis makanan sehat untuk di makan apatah lagi untuk dia yg dlm keadaan membawak tu. 

tapi dek sbb kelajuan tangan aku menaip ayat 'aku makan megi cup tomyam tadi' tu lah dia akhirnya belasah jugak makan megi even aku dh nasehat letak lebih air, kurang perisa dan jgn makan habis sepaket, makan sikit saja.

pinjam yer cikepalejau even aku yg masak megi ni hahahha

tapi biasa la . mana nak dengar nasehat kita ni. siap berani jwb tak sedap la lebih air. tak rasa nikmat megi. dah la tu dengar2 bukan sikit dia makan, satu mangkuk dia sorang ja hadap . hoi aku suh share la satu paket tu ngn adik hang.

sejak tu aku dah serik nak sebut benda2 makan tak berkhasiat neh depan dia. kang tak pasal - pasal meroyan plak makcik tu. elok - elok duk amal makan kurma sekali rosak diet dia bila aku sebut makanan2 tak sehat. sudah cukup cukup sudah. aku tak mau dipersalahkan lagi mcm aritu hahaha.


p/s: ni baca entry ni jgn duk gedik  nk mkn lagi lak . dah janji aritu sekali ja makan ok kihkih

6 comments:

  1. dah la hg letak gmbr megi ada telur tu..lg nak suh aku xmkn yer.hoh.tp xpe la..demi anakku tercinta..aku tabahkn hati utk tahan nafsu ni.xlama dah...tahan2...

    p/s:sian anak aku meleleh air liur pasni sbb xdpt megi..kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah takdak2..guna alasan ayaq liuq anak ang meleleh lak sbb tak dapat makan megi ahahahaa..auta semua tu hahaah..ya betul demi anak mu dlm perut hang kena tahan..xlama dah pon..cayok!:D

      Delete
  2. hahaha..lucu je korang..acik semalam terfikir gak, nak makan megi ke makan nasi? sebelum sampai rumah, decide nak masak megi je sebab nak jimat duit..tapi bila jejak rumah, akhirnya makan biskut sayur je sebab konon nak jaga kesihatan. wakaka. pagi ni tengok gambar megi epalejau dimasak oleh stickynote ni buat datang mengidam..sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha org xmembawak budak klu mengidam megi dibenarkan makan kihkih..megi tu mmg pengaruh hebat..baca la berapa kali pun pasal keburukan dia tapi mmg kalah punya lah klu dh teringin tu hehehe

      Delete
  3. tengok dekat thumbnail tu aku da heran, macam kenaaaaaaal je megi tuh? hahahahaha. siap ada watermark lak tu tak tahannn. hahahha :))

    ui, orang lain menderita makan megi. aku terkinja-kinja telan megi tuh. kuikui.. ko hade?:)) sampai kadang, ada nasik pun carik megi. kalau bukan pikir megi tu tak baik untuk kesihatan, memang aku bedal je tiap ari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa saja amek gambar tu. mls nk cari yg lain..gambar tu watermark nama ko tapi tukang masaknya aku so buleh cilok ler kihkih..


      kan pantang nampak megi nak makan ja.mcm ko kata la klu buleh ari2 nk telan. ada nasik pon kadang2 bgi alasan lauk xsedap sbb tu duk nampak megi ada hahaha

      Delete