Wednesday, August 15, 2012

balik raya dulu-dulu

camna bila hati dah kat kampung badan jer tinggal kat kampus lagi. camna bila hadap buku dan assignment pun tak masuk kepala dah. camna bila mulut tak habis2 asyik menyanyi lagu balik kampung dan camna bila tiket bas dah beli sekali lecturer cakap ok kita ada test malam tu???ada rasa nk pengsan???kuikui

well ini kisah benar ok.  pengalaman masa belajar kat shah alam dulu. aku, cikgu mahfuzah ngn ainun. kami bertiga dah siap beli tiket awal2 nk balik kampung raya. semangat sbb tiap2 sem manjang kami balik lambat. mana tak nya tiket awal habis or assignment kena submit before balik raya. 

tapi padahnya bila bejaya beli tiket awal lecturer plak buat lawak yg tak lawak. malam kami nk balik tu dia buat test. bus kul 10, test kul 8-10. pergi jumpa cakap ngn dia pasal tiket dah beli pun dia tak kisah. dia nak buat jugak malam tu. buleh dia cakap kamu naek la bus lompat - lompat huuuuu.

dah tu camna???gamble la apa lagi. pukul 8 pergi jwb test  bawak beg balik kampung siap2 hahaha. then jawab pun mcm tak jawab ja. ala paper database klu duduk dua jam pun lom tentu buleh jawabnya erkkkk. 


gigih cari kat google  relationship hahaha

rasanya cukup sejam ja kot jawab aku pandang ainun, dia pndang cikgu mahfuzah. masing-masing faham signal yang diantar. masing-masing serentak bangun angkat kertas. elok ja kami bangun tu satu kelas tengok kami baik punya. agaknya dlm kepala depa uih terer giler  wakakakkaak. ala rilek la mcm fhm sangat database tu. many to many, one to many kuikui.

nak gerak dari puncak perdana ke seksyen 17 tu jauh gak la. mujur la ada zahid tak amek subjek tu. mintak tolong dia antar pergi stesen bas. klu tgu rapid mau terlepas bas rasanya. nasib  baik jugak la tu test ja bukan final exam ke apa kan. then result jgn tanya la aku mmg sem lepas tu tukar minor terus. tak amek dah subjek sistem. cukup-cukup makan ja aku lepas ngeh3.

sekarang ni duduk kampung sendirik tak payah pk tiket bus lagi dah. sehari sebelom raya pun buleh lagi kerja klu nak tu. tapi harap la kan sama ja cuti awal mcm org duduk jauh hahaha. apapun selamat hari raya maaf zahir batin semua !! mintak maap klu ada entry dan komen tercari pasal or tersengal dalam blog ni  ;P


mcm biasa pinjam google :D

p/s : tapi miss lolliyana cakap lepas kami kuar tu orang lain ramai ja antr jugak sbb lebih kurang jer tak leh jawab hahahaha

10 comments:

  1. pergh.....gila lah...kalo aku mau berp-eluh dok mikir ngan bus lagi..ngan test lagi..hahah...great experinece huh???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha subjek database tuh..tunggu lagi tak berpeluh??dah la puncak ke seksyen 17 tu haih lama gak nk sampai..tp yeah great experience fuhhhhhhh!!

      Delete
    2. things happen for a reason...kalo x mesti hang x dak kenangan nak update entry ni,,,ngee~

      Delete
    3. tu pasal..at least aku ada experience pilih antara dua wakakakka..test or balik kampung yg akhirnya aku pilih dua2 kihkih

      Delete
  2. selamat hari raya stickynote...

    seronok le tu da dok kg... xyah beli2 tiket dah... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat ari rya uncle jonni..

      hahaah mesti la..xyah pk sesak ngn tiket habis semua tu ;D

      Delete
  3. Awat aku ingat xingat je kisah ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang manjang tak ingat..ada la subjek en jawaher..dia nk jugak buat test mlm kami nk balik raya tuh..

      Delete
    2. penyakit lupa aku makin kronik sejak aku bersalin ni..hahah

      Delete
    3. bukan sejak bersalin ja sejak bermenjak lagi dah ang tu hahhahhaha

      Delete