Tuesday, September 25, 2012

gaya dedikasi


 it's raining cats and dogs. 




bukan nk poyo tapi  hujan turun lebat tadi.


last week masa kelas ada topik pasal idioms. ada dibagi contoh ni. 


aku konon buat lawak ngn bdk-bdk tu. yalah musim-musim hujan la katakan. 


aku cakap la petang kang klu hujan jangan cakap hujan lebat tapi cakap la it's raining cats and dogs!!


baru kamu apply ilmu dlm kelas.


cool kan???ada nampak gaya dedikasi tak kat situ??


ya rite aku tau itu soalan mintak penampaq hahaha


p/s : dedikasi la sangat..slide kelas esok tak belek lagi ngeeeeeee...

8 comments:

  1. aku pon x penah dgr la idioms ni..tapi serius ni ujan luar biasa...hujan seminit benti seminit pastu hujan lak tetiba...leh kena heart failure cmni...

    p/s:ang la lecturer paling dedikasi...mana nak cr sejam b4 kelas br nak study??

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm byk2 idioms aritu satu ja aku penah dgq..rama2 dlm perut hahhhaa..tu pun aku pesan kat bdk2..next time bila nk masuk amek exm jgn duk ulang cakap ketaq tp cakap la i have got butterflies in my stomach hahahaha..

      p/s : hahha lepas tu blur kona baring baek punya ngelat wakakkakkaa

      Delete
  2. pasni cakap kat student ko, takyah ar cakap tu boipren sayer, tu gelpren sayer..cakap ;

    she's an apple of my eyes ;P


    p/s: murid aku tahun 6 pun dah belajo idioms tau?! hahaha.. malu-malu takbir bila i cakap he's an apple of my eyes. kuikui.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah kompom yg ni aku xyah suruh depa laju ja nk sebut..

      p/s : srius??maju bdk2 sekolah skrg..ewah bukan ticer suh murid guna..dia yg iya2 guna nampak haahhha

      Delete
    2. ko la yang kena sebut depan dorang. bior dorang ingat ko yang ajo ;P

      aihhhhh dorang suka jer ticer guna ;P kadang2 i yg syok sendiri, dah budak tak paham pun idiom kita guna tuh.. T_T

      Delete
    3. haahahahhahaha ayat syok sendirik tu mcm sadis la kan tp lawak lak bila ko sebut..tu la bdk2 kecik dh diajar idioms mana faham..

      Delete
  3. idiom nie dari zaman aku sekolah lagi dah pernah dengaq. Cikgu aku ajaq... serius aku dok bayangkan, macam mana hujan anjing ngan kucing... kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan budak2 imaginasi mmg gempak punya kuikui

      Delete