Thursday, September 6, 2012

indahnya merbok

aku selalu cerita pasal memori zaman belajar aku dulu2. then aku suka sangat mention nama kawan2 aku kat kebanyakan entry. seriously kebanyakan depa-depa adalah kawan-kawan aku masa diploma. dan sesungguhnya jugak zaman diploma adalah zaman best giler even kami tercampak dalam kebun getah kat merbok. 

tau kenapa best kat merbok??kat merbok kami semua becampur. masa tu tak banyak kos pun. ada kos industrial design, public admin, banking, business admin, account, pre law and kos aku information management. tapi itu la yang buat memori merbok jadik memori indah kami :)


uitm merbok, kedah - gambar aku cilok kat fb jieha :P

then kami masa tu still dapat kolej. so bila duduk kolej kami berkongi bilik dengan roommate lain2 kos. dah tu toilet pun kami share. mmg komunikasi dengan lain-lain kos tu terjadik secara semula jadi. sbb tu bila tercampak kat lain2 kampus masa dgree, semua akan cakap benda yang sama. tak best mcm kat merbok. 

mcm aku masa orentasi aku sebilik ngn sha'a budak public admin. then habis orentasi aku duduk ngn anith budak account, emi budak bisnes, syanie budak pre law. dari shanie aku kenal mawar ngn ninie. lepas tu masa part 3 aku pindah bilik duduk plak ngn naim budak banking. dah kemudian duduk dengan naim sebelah plak bilik has. terus bilik aku jadik port has melepak.

then best fren aku kat merbok classmate aku jieha. jieha ni plak sebilik ngn tahir. tahir budak bisnes. depan bilik jieha bilik classmate tahir, cheda aka kekasih lama aku hahaha. serius ngek giler. masing2 suka melawak kasaq. dah tu sampai arini even cheda dah kawen dia still panggil aku kekasih lama dia ekekeke


edit biar nampak klasik sket baru memori haha

klu nak ikot ramai lagi. aku baek jugak ngn abby budak public admin and abby budak art. sorang org perlis sorang lagi org pahang. classmate merangkap best frens aku tak yah sebut la kan. miss lolliyana, cikgu mahfuzah, epalejau, udalolli, yun, skinz, chepah mmg selalu sangat jadik mangsa dlm entry2 aku ngeh3..

 klu nk betul2 ikut rantai frenship tu ada lagi yg tertinggal ni. tak tau nk kait camna lagi dah. kang pening lak org yang membacanya tu. klu ada yg tanya, contact ka sampai sekarang??cukup2 la aku cakap pakcik google awesome tak perlu la aku cakap fesbuk pun awesome wakakaka.


p/s : err entry kawan2 lagi..maap2! :D

14 comments:

  1. wakakaka.. celah sana sini, kann? best giler. kang aku komen lebih2, kuar pulak rantai cerita aku. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkeh dah tu ko kuar la entry rantai cerita ko lak..aku nk baca kwn2 ko mai dari celah mana lak wakakakakaka..tp serius merbok mmg ramai kawan ;D

      Delete
  2. hahahaha..aku baru ja p merbok jumaat lepaih, adik aku dok situ plak, dok M1, blok aku dok dulu cuma wing lain....nostalgia btoi...hahahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ada peyambung generasi..dh la duduk blok yg sama mmg nostalgia la..aku duduk F1 ngn F3..klu msuk rasanya still lagi ingat wing ngn floor mana hehe

      Delete
  3. rasanya klu aku wat rantai frenship aku..lbh kurg cam hg plak nama2nya.tp kehidupan kat merbok mmg awesome!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada sama sangat.geng masria tak sama ngn mahsuri..sure ramai lagi yg buleh wujud dlm rantai frenship tu. yup awesome!!Hahahaha

      Delete
  4. totally agree!!! the best memories ever!! hai..pakat2 nak wat rantaian frenshp sorg satu entry ka??? hahahh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahhahaa mesti la.update la tahir..aku tingin giler nk bca rantaian frenship ang lak sbb aku mesti ada dlm tu wakkakakakka

      Delete
    2. kalo aku citer konpom 4 entry pon x abis lagik mention nama....hahahah

      Delete
    3. hahahaha xpa aku rela baca..baru ala2 drama rantaian camtu..

      Delete
  5. scan scan cari cik stickynote yang mana satu... koh koh koh

    ReplyDelete
  6. weeeewittttttttttttttt... ramainya gadis....
    huhuhhuhuhu..

    tuan blog yg mana satu ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la ramai. kolej pempuan lagi byk dari kolej bebudak laki2 heheehe..tuan blog?cuba scan mcm aujinz kot2 jumpa kuikui

      Delete