Saturday, September 1, 2012

pakcik google awesome!!


pakcik google sangat hebat. dia sangat awesome pada aku. pakcik google telah berjaya membantu aku mengatasi masalah malas nk blender cili kering untuk masak bihun goreng haahaha. serius masa buka peti ais nak goreng bihun, cili blender yang selalunya dah blend siap2  habis.




aiyooooooo dah la nk cepat sbb chepah tetiba call nk datang beraya. rumah dia ngn rumah aku jauh mana sangat. paling worst masa tu sorang-sorang kat rumah. chef fatimah aka mak aku kuar la plak.

so bihun goreng tomyam laju ja muncul kat kepala aku. semua bahan2 yg  pakcik google tu cari ada. duduk kampung kan daun limau purut dengan serai tu belakang rumah ja. takdak hal la. pes tomyam pun ada stok dlm peti ais. semua complete la konon sehinggala masa nk menumis baru perasan pes tomyam tu eleh sikit la sangat . argh tak kira dh separuh jln tak kan tak jadik. belasah la jugak buat.

dalam keadaan ala-ala master chef tu aku berjaya jugak buat bihun goreng tomyam untuk pertama kali nya. even kurang rasa tomyam  tapi janji ada bau. ya la dh letak serai ngn daun limau mesti la ada bau tomyam. err budget master chef sbb duk terbayang chef zubir ulang cakap anda ada  30 minit saja lagi!!kan kejar masa siapkan sebelom chepah sampai kekekeke.

gambar chepah snap tapi sengaja dikaburkan utk menutup segala kelemahan yg ada kehkeh

bihun siap digoreng sebelom chepah sampai. siap ada dessert ooo agar-agar strawberry kehkeh. sempat beku sebelom chepah sampai jugak. jgn kagum sangat agar2 serbuk tu buat ikot arahan kat belakang paket  ja. dunia dh canggih, semua segera sekarang. cuma kena ada stok kat rumah. klu ada orang buat tekejut nak datang rumah tu semua mampu dihidangkan secara pantas kuikui. ditambah dengan ada nya pakcik google semua pasti tiada masalah. sebab tu aku cakap pakcik google sangat awesomeeeeeee!!hahaha


p/s : bihun goreng pun google??bihun goreng tomyam la klu yg biasa letak cili kering tu tau hehe

14 comments:

  1. ingatkan aku jer yang hadap rezeki kat tenet ni. al maklum lahhhh, orang tu kan da tahap master chef. siap ada ketuk-ketuk ramadhannnnn lagi ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. belajar ni tak kira dh level mana pun..tetap kena tambah ilmu tu biar pun dh tahap pro kan muhahahahaha

      Delete
  2. Huiyooo..bihun goreng tomyam???xpenah rasa nih..kena google skrg!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup bihun tomyam.pakcik google sentiasa akan membantu hahahaha

      Delete
  3. aku...semakin hari semakin kagum nih ngan tahap pencapaian hang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ang kena beterima kasih dekat rancangan2 masak2 kat tv yg makin makin byk dan jugak chpah yg buat plan tekejut nak mai beraya time aku duk sorang2 kat rumah hahaha

      Delete
  4. hahaha... zmn skrg mmg sume org bertanyakan pd pakcik gugel....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha pakcik gugel pun baek..layan jer apa yg org tanya hehehe

      Delete
  5. hehe..tenkiu masterchef fizah diats hidangan yg mengeyngkan n sedap..yg pentg makan sampai kenyg..agaq2 xmo upload ka..sedapp tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. upload satu sudah la..tu pun habis kagum dah cik mirakuru ekekekeke

      Delete
  6. bak mai resepi bihun goreng tomyam!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih tanya la pakcik google..awesome tu dia aahhaha

      Delete
  7. Replies
    1. tu baru tgk gambar la kan..lom rasa lagi muhahahahhaa

      Delete