Thursday, October 11, 2012

ala saja-saja ja tu


mula-mula sekali aku nak bagitau ini namanya ole-ole ya




dan ini pulak onde-onde namanya





  aku tau ja beza dua benda ni. saja-saja ja aku komen bawak balik onde-onde dari indon tu. begurau nama pun. kata kawan-kawan..
 

 


ayat cover ayat cover hahahaha


p/s : serius tak perasan..lari tutup muka malu kui3..

14 comments:

  1. aik kuih onde-onde ka tu? kalau acik, kuih onde-onde tu buah melaka..tadi google pun depa tunjuk kuih buah melaka..kikiki..
    EPIC stickynote!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha betul la tu acik onde2..google kuar gambar ni :P..(terus google balik takot tersilap lagi haha)..

      Delete
    2. Aik..ya ek?sebabnya acik google td keluar gambar buah melaka..hahaha

      Delete
    3. google tu ikut negeri agaknya hahahah..kat kedah kuih ni mmg nama dia onde2 kekekekekke

      Delete
    4. ini namanya kuih bom. onde-onde tu buah melaka. wakakakaaaa ;P memang giler EPIK ko ahhh pijah! hahahahaha, tu ada hati nak cover line lagik tuh. wakakakaaa!!

      Delete
    5. eh betul kat kedah kuih ni onde2 kami panggil..buah melaka mmg kami panggil buah melaka..xcaya ko tanya chepah or merah..kompom depa pun cakap onde2 muhahahaa

      Delete
    6. kat Utara lain kot... kitorang panggil tue kuih bom.. onde onde adalah buah Melaka.. tak tau aaa dari pokok mana dia terjun...

      Delete
    7. ha kat sini kami panggil onde2..buah melaka tu buah melaka jugak..xpa nama lain janji kuih2 tu sedap2 belaka hihihi

      Delete
  2. ehhhhhh...tu mmg kuih onde2 la....kalo buah melaka tu namanya buah melaka la...hahah...tapi pizahh...aku pon tumpang malu ni baca komeng hang kat hadra...malu seyh...kalo setakat onde2 tu mai makan kat umah aku melambak...wakakka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan onde2 kan???depa xcaya tu onde2..wakakkkaka entah camna aku tak perasan aku taip onde2 ..mau berapa keturunan aku jadik bahan pasni..byk kt rumah ang tu ang yg buat ka??kekekekekeke

      Delete
  3. hahah......opkos org yg wat la...kalo aku buat x jadik kuih onde2 tu...mmg ada satu lagi nama kuih onde2 melaka which mmg buah melaka...different tmpt different panggilan...x dak sapa yg salah or betoi pon...ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan lain negri lain namanya..salah org dulu2 yg xstendedkan nama kuih2 melayu ni..tetiba salahkan org lain wkakkkkkka

      Delete
  4. eeeeiiii... dah silap.... padan muka... padan muka...

    kakakkakakkakakaka

    ReplyDelete